Lustigkullegatan 22, tre rum och kök

Rosenlunds gräddhylla

Femte våningen håller absolut vad du bara anar från marken här på Lustigkullen. Utsikten är magnifik, inte bara över Vättern, utan också upp över Stadsparken och söder ut mot Bondberget. Dessutom är balkongen "extra large", och mer som ett växthus med lite extra högt i tak. Här kan tomater och paprikor rodna i takt med soltimmarna. Inte bara lägenheten, utan hela fastigheten är påkostad, byggt av JM 2001. Vilket borgar för kvalitet.

Lustigkullen ligger precis där Liljeholmen skarvar på Rosenlundsbacken. På vintern åker barnen pulka i slänten nedanför vårdcentralen precis intill - kanske är det därför det heter Lustigkullen. De gamla fina vårdbyggnaderna har renoverats med all omsorg och charm man kan tänka sig. Hela området är väldigt öppet, luftigt och rofyllt. Lägenheten ligger som sagt på översta plan och trapphuset går i samma anda som hela området - ljust och luftigt - tack vare mycket glas, ljusa färger och materialval.

Lägenheten är samma ljusfenomen. Vardagsrummets burspråk gör att du har koll på Vätterns humörsvängningar, från spegelblankt till rytande och skummande. Balkongen hänger utanpå huskroppen med södersikte, men det fina är att den öppnar även mot öster och väster. Och det räcker inte med att du ser ut över Vättern och Liljeholmen. Du har parken, Vätterstranden och naturreservatet uppe på Rosenlundsbankarna bara fem-tio minuter bort.

Snabbfakta
Adress Lustigkullegatan 22
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 80 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4555 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.400.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.550.000 kr

Budgivare 1


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

"Att börja dagen med en promenad är aldrig fel, problemet är att välja vilket håll man ska gå: till Vättern eller Rocksjön?"

Hall

Klädkammare

"Vår balkong är ju lite extra luftig eftersom vi har ett högre tak byggt i trä här på översta våningen."

Kök

Inglasad balkong

Sovrum 1

Badrum

"Det stora trädet är upplyst underifrån på kvällen vilket blir väldigt vackert när du kommer hem höst och vinter."

Sovrum 2

Huset

Föreningens innergård

"Innergården är mycket trevlig, ljus och öppen, vill man sola eller leka har du ännu större ytor bakom Landstinget."

Omgivning

Mäklaren informerar
Härlig bostad i ett otroligt lugnt och lummigt läge direkt intill grönskande omgivningar. Den som gillar ett lugnt läge, lite smartare bostad och med stor rymd kommer verkligen att gilla den här!
De nuvarande ägarna har gjort några små renoveringar sedan de flyttade in. Vid inflyttning valde de att bygga en vägg mellan vardagsrum och den tidigare matsalen. I det nya sovrummet har de kompletterat med en stor skjutdörrarsgarderob. Samtliga rum är ommålade. Badrummet har fått en uppfräschning med en ny duschvägg och kommod, de har även valt att ha en lång arbetsbänk istället för att ha en tvättpelare som det var tidigare. Bänkskivan i köket är också utbytt.
Ute på den inglasade balkongen finns det infravämre som kan vara skön att användas under kalla dagar.
I föreningen finns garagelängor där man som medlem kan hyra plats. Även parkeringsplatser utomhus finns att hyra. Hyra för garageplats är 450 kr/månad och för parkeringsplats 157 kr/månad. Både garage och parkeringsplats finns f.n. tillgängligt.
Ett stort lägenhetsförråd om ca 12 kvm finns tillgängligt uppe på vinden.
Föreningen har en mycket god ekonomi och under de senaste åren har medlemmarna haft två (!) avgiftsfria månader! Som det ser ut nu så verkar det också blir så i år igen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lustigkullegatan 22
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
2001
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.555 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.400.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade månadskostnad för hushållsel och försäkring: 338 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Rosengången

Info: Bostadsrättsföreningen Rosengången registrerades 2000-01-18 och äger fastigheterna Jönköping Vårdaren 16, 17 och 19. Föreningen består av 48 lägenheter med bostadsrätt i varierande storlek; 14 stycken 2:or, 14 st 3:or och 20 st 4:or. Total bostadsyta är cirka 3 958 kvadratmeter.

Föreningen äger två flerbostadshus i fem våningar uppförda 2000-2001 samt ett Q-märkt 1-plans gårdshus uppfört 1932 som innehåller 8 lägenheter. Byggnaderna ligger i en härlig miljö omgivna av grönska och parkmark. Runt husen finns välunderhållna gräsytor med välkomnande asfalterade gångar mellan de olika byggnaderna, parkeringarna och kringliggande ytor. Bakom gårdshuset breder en parkytor ut sig. Ett par hundra meter från fastigheten ligger också den vackra Liljeholmsparken som tillsammans med Östra kyrokogården bildar ett stort grönt rekreationsområde. Ytterligare några hundra meter västerut ligger Rocksjön med bad, sandstrand och stora gräsytor. Ett par hundra meter norrut ligger den fantastiska Vätterstranden.

I föreningen finns även garagelängor där man som medlem kan hyra plats. Även parkeringsplatser utomhus finns att hyra. Hyra för garageplats är 450 kr/månad och för parkeringsplats 157 kr/månad. För närvarande finns en plats i garage samt några parkeringsplatser lediga (kontrollerat 2017-08-10).

Föreningens ekonomi bedöms att vara mycket god. Vid flera tillfällen har man kunnat sänka sina månadsavgifter och även kunnat ha avgiftsfria månader där medlemmarna inte debiterats sina månadsavgifter. Detta då föreningen kunnat uppvisa positiva resultat med stora överskott.

Föreningens belåning uppgick efter 2016 till drygt 25 miljoner kr, vilket är ca 1,2 miljoner lägre än året innan. Föreningen följer en amorteringplan där man varje år gör stora amorteringar på sina lån. Utöver den normala amorteringsplanen amorterade föreningen dessutom 300 000 kr extra under 2015.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av AB Jönköpingsbostäder.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
2,0212 %
Lägenhetsnummer
059-059-029
DOKUMENT
KARTA