Lovisagatan 415, sex rum och kök

Barnsligt bra!

Huset ligger längst in på återvändsgata som ett hörnhus i ett plan. Villan är förlängd med cirka fem meter, vilket är mycket svårt att upptäcka när man tittar på fasaden. Det nya teglet är så nära det gamla man bara kan komma. Tillväxten innebar att två stora barnrum skapades och ett litet allrum uppstod på vägen dit i korridoren. Huset har en naturlig kommunikation med många stora och små fönster både här och där som ger utsikt i trädgården, eller ut över lekplatsen. Siktlinjen på längden genom huset gör att man ser från köket rakt ut bland träden i andra änden. Badrum, tvättstuga och inte minst köket har renoverats mycket smakfullt bara de senaste åren. Hörntomten är helt plan, men gränsar ner till en allmänning på baksidan, och tillvaron bakom häck och staket känns mer anonym än i de flesta villakvarter. Från det stora trädäcket ser du upp över höjderna mot vattenledningsparken till. Det här är en drömtillvaro för ett barn att växa upp i - lugna gatan utanför, lekpark tre steg bort, cykelvägar åt alla håll, och egen fotbollsplan runt knuten, som dessutom spolas till isbana varje vinter - om vädret håller vad det lovar.

Snabbfakta
Adress Lovisagatan 415
Område Tokarp
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 142 kvm
Tomtareal 742 kvm
Byggår 1985
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trädgård

Altan

"Ett bra bostadsområde har bra grannar, och det har vi verkligen haft här. Alla är engagerade och bidrar till trivseln."

Hall

Vardagsrum

Kök

Matplats

"Vi har strävat efter att göra boendet så smidigt som möjligt med tre barn, och det har fungerat bra i alla år."

Gäst-WC

Sovrum 1

Sovrum 2

Duschrum

"Det är smidigt att inte behöva krångla på barnen alla vinterkläder innan dagis, utan bara bära dem ett par hus bort. Det har underlättat för tålamodet många gånger kan jag säga."

TV-rum

Sovrum 3

Sovrum 4

Klädkammare - förråd

Tvättstuga

"Tilläggsisoleringen på vinden syns inte, men märks på värmeräkningen."

Garage

Det som göms i garage kommer fram en dag. Ett rejält garage som lastar på både längden och tvären, men också uppe bland takstolarna som är perfekt läge för skidor och stavar. Ett isolerat varmförråd har också fått plats. Självklart rymmer garaget även en bil, men då krävs lite hamstringsdisciplin.

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1999. När de flyttade in så var det en mindre bostad om totalt 105 kvadratmeter boyta, men allt eftersom familjen vuxit så har även huset fått följa med på den resan.
2003 byggdes bostaden till med 37 kvadratmeter, denna "nya" del av huset innehåller två sovrum och en rejäl klädkammare. I hela den tillbyggda delen ligger vattenburen golvvärme ansluten till fjärrvärme.
2003 tilläggsisolerades hela vinden med 50 cm lösull.
1999 renoverades hallen med klinker och golvvärme och samma år renoverades även gäst-toaletten med kakel, klinker och golvvärme.
Köket renoverades 2004 och i samband med detta öppnades planlösningen upp ut mot vardagsrum och matplats. Arbetsbänkarna i granit är 20 cm djupare än vanligt (80 cm) vilket ger väldigt bra arbetsytor. Nya golv (Kährs 14 mm ekparkett) lades i hela vardagsrummet. Samma år uppgraderades elsystemet med jordade uttag.
2005 gjordes klädkammaren i hallen om med skjutdörrar och spegelglas.
2006 renoverades duschrummet av hantverkare. Kakel, klinker med golvvärme och handdukstork.
2007 installerades ELFA-skjutdörrar med IKEA-inredning i stora sovrummet.
2009 byggdes altandäcket med bjälklag på betongplintar och stomme och trall i tryckimpregnerat virke.
2010 installerades markiser i tre väderstreck, delvis motorstyrda, delvis manuella.
2013 renoverades tvättstugan med ny skåpsinredning från IKEA, nya arbetsbänkar, ny blandare och vask och ny plastmatta. Tvättmaskinen är från Miele (´07) och torktumlaren från ElectroHelios (´05).
Wetternet finns indraget i huset. Genom detta fiberoptiska bredband kan man dels få snabb uppkoppling (100/100 Mbit/s) och dels olika kabel-TV paket. För mer informatioon, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

Fastighetskarta

BOSTAD
Adress
Lovisagatan 415
Område
Tokarp
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
142 + 0 kvm (areauppmätning)
Tomt
Areal: 742 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA