Lovisagatan 199, tre rum och kök

Punkthus bland trädtopparna

Både pulkabacke och ekbacke utanför fönster och balkong. Huset ligger högt och redan här på fjärde våningen befinner du dig i höjd med trädtopparna, eller över faktiskt om du tittar längre bort. Morgon- och förmiddagssolen kommer inte ha några retliga störningsmoment, förutom molnigare dagar då. Men då får du skylla på SMHI. Bland arkitekter och byggare brukar ett högt fristående hus som detta kallas punkthus. Att det är en fin utsiktspunkt dessutom får du på köpet.

Att bo på Gräshagen och Tokarp är att göra livet lätt för sig på många sätt. Gillar du skog och natur och långa promenader har du en fin kuperad terräng direkt ovanför huset. Den gamla banvallen till Ulricehamn passerar strax ovanför och är en livsnerv för hundägare, joggare och terrängcyklare som vill injicera friskluft lungorna och syre till hjärnan. Lägg till massor av stigar hit och dit, upp och ner bland svamp, hallon och blåbär. Utan att du vet ordet av kanske du hamnat uppe på Dumme mosse.

Snabbfakta
Adress Lovisagatan 199
Område Tokarp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 77 kvm
Vån & Hiss 4 av 6 (Hiss finns)
Avgift 3.741 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
Pris 1.650.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 24 februari kl. 12:30 - 13:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 25 februari kl. 16:30 - 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Föreningen är väldigt offensiv, och får saker och ting gjorda. Lekplatserna precis renoverade, vi har fått nya ytterdörrar och trapphuset nymålat. Utan avgifterna har höjts."

Vardagsrum

Sovrum 1

"Buss nummer tre går var tionde minut, och du är inne på stan på 15 minuter. Vill du gå in så tar det 25-30 minuter till Högskolan där jag varit verksam."

Kök

Sovrum 2

"Lägenheten är väldigt väl utnyttjad, inga döda utrymmen, funktionellt på alla sätt och vis. En lägenhet som passar många tror jag, både äldre och yngre, med eller utan barn."

Badrum

"Att sitta på balkongen är som en naturteater; du ser hur naturen förvandlas runt omkring dig under året, och det finns aldrig något bra eller dåligt väder."

Balkong

Huset

"Att ha nära med bussen in till stan och jobbet var ett krav, men att du på bara fem-tio minuter är ute i skogen är bonus vi uppskattat otroligt mycket."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket renoverades under 2012 av tidigare ägare har följande maskinell utrustning: induktionshäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Köket och vitvarorna är från IKEA och installerades i samband med att köket renoverades. Kyl och frys är från Husqvarna.
Badrummet totalrenoverades 2016 av "Specialsnickerier i Huskvarna".
Lägenheten har ett fint ljus in under hela dagen. På balkongen kan du njuta av solen från morgon till tidig eftermiddag.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka sex kvadratmeter. Förrådet är beläget uppe på vinden. Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i entréplan.
Det finns gemensamma utrymmen med snickarbod och datorrum. Om så önskas så finns det ett övernattningsrum att hyra för 100 kronor i månaden. På Lovisagatan 117 finns även ett fräscht gym att tillgå.
Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt kösystem. Hyra för egen parkeringsplats på parkeringsdäcket är 50 kronor i månaden. Föreningen har även garageplatser för 150 kronor i månaden.
Com Hem levererar tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem. Föreningen erbjuder även internet via företaget Conect och det ingår i avgiften.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lovisagatan 199
Område
Tokarp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1980-83
Våningsplan
4 av 6 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
77 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.741 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
1.650.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel och försäkring har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 370 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Norrgården

Bostadsrättsföreningen Norrgården äger fastigheterna Norrgården 1 och 4 och de är belägna på Tokarp i Jönköping. Fastigheterna sträcker sig utmed Lovisagatan och har adresserna Lovisagatan 101-209. Byggnader består av totalt 107 lägenheter med en total bostadsyta om hela 9 985 kvadratmeter. Lägenheterna är fördelade på sju tvåor, 40 treor, 50 fyror och 10 femmor i både höghus- och radhusform. Föreningens stora markytor är friköpta och på dem finns utöver allmänna gräsytor med planteringar och sittplatser, även lekplatser och ytor med parkeringsplatser. Brf Norrgården är en av Jönköpings större bostadsrättsföreningar.

Jönköpings bostäder sköter den ekonomiska förvaltningen. Finns en anställd lokalvårdare samt nämnd vicevärd. Trappstädning och skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer utförs av dessa. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Årlig vår- och höststädning sköts av medlemmarna i föreningen.

Fastigheterna, som bebyggdes cirka 1980-83 har under de senare åren genomgått renoveringsarbeten utöver det löpande underhåll som finns kontinuerligt. Upprustning av ventilationssystem 2017-2018. Utemiljön i området och lekplatserna är upprustade. Balkongerna renoverades 2013. Tvättstugorna i entréplan är renoverade. Föreningen följer sin underhållsplan och de närmsta åren finns inga större tunga åtgärder planerade.

Gemensam tvättstuga finns i entréplan. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp i varje. Även mangel och strykbräda finns att tillgå. Det finns också gemensamma utrymmen med snickarbod och datorrum. Om så önskas så finns det ett övernattningsrum att hyra för 100 kronor i månaden. På Lovisagatan 117 finns även ett fräscht gym att tillgå. Lägenheternas förråd finns att tillgå på vinden.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt kösystem. Hyra för egen parkeringsplats på parkeringsdäcket är 50 kronor i månaden. Föreningen har även garageplatser för 150 kronor i månaden.

Com Hem levererar tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem. Föreningen erbjuder även internet via företaget Connect och medlemmar får ansöka om bredband via föreningen som äger bredbandet och det ingår i avgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
0.774 %
Lägenhetsnummer
030-030-098
DOKUMENT
KARTA