Lövingsgatan 15, sju rum och kök

Överlägset klokt på nedre Bymarken

Tänk vad ett golv kan göra för helhetsintrycket. Här är det ett lätt mörkbetsad ekgolv som slår an en sober känsla, både på under- och övervåningen, i alla rum samma, till och med i trappan. I vardagsrum, matrum, kök och bibliotek har golvet dessutom lagts helt utan skarvar, trösklar eller lister. Vävade vita väggar gör allt ännu mer enhetligt och skapar ett skönt lugn. Det är inget jättestort hus, men de öppna ytorna på bottenvåningen, och de enhetliga ytskikten gör att det känns storvuxet och slösaktigt med kvadratmetrarna. Den känslan ska man ta vara på med vackra ting. Badrum och kök i absolut toppskick, stora panoramafönster både här och där gör att Vättern och ljuset aldrig är långt bort. Det är mycket som talar till känslorna här, men de förnuftiga argumenten är minst lika många. Att bo på nedre Bymarken gör det enkelt att komma ner till stan, till skolor och jobb på bara några minuter. Att ha två bilar är kanske lite överflödigt, här går eller cyklar du smidigt till det mesta. Att du har ett stort uthyrningsrum i gårdshuset och ett mindre i källaren, gör att du kan fintrimma din boendekostnad avsevärt. Att huset och varmvattnet dessutom värms med fast bränsle, via två stora ackumulatortankar, gör inte budgetpropositionen mindre attraktiv.

Snabbfakta
Adress Lövingsgatan 15
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 160 + 78 kvm
Tomtareal 750 kvm
Byggår 1905
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

"Skulle jag leva om mitt liv skulle jag bo här igen."

Entré

Vardagsrum

Matplats

"Köket ligger nära vardagsrummet, men man slipper stå med matlagningen i knät på gästerna."

Kök

Badrum - Gästtoalett

"Vi har behållit badkaret för barnbarnens skull, dom älskar skumbad."

Övre plan

Allrum

"Vi la in samma golv i hela huset för att det inte ska bli så plottrigt."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Det har varit bästa tänkbara hus att se barnen växa upp i, jag hoppas nästa ägare kommer trivas lika bra som vi."

Sovrum 3

Badrum

Uteplats

Trädgård

Källare

Här hittar du allt och lite till. Tvättstuga, pannrum och matkällare och en del andra bra förvaringsutrymmen. Biytor är ingen bisak, utan det som gör stor skillnad i ett hus. Egen ingång för eventuell inhyrd student.

Uthyrningsrum

Garage

Lägenhet

Huset

"När huset byggdes 1905 bodde det fyra familjer här, tiderna har förändrats."

Omgivning

Cykelgarage - Förråd

Bakom uthyrningshuset och garaget finns ett stort förråd där utemöbler gärna går i ide om vintern, liksom cyklar, gräsklippare och en del annat man lätt samlar på sig. Bra biyta.

Mäklaren informerar
- Lövingsgatan 15 är ett underbart hus med enorm charm och hemkänsla! Här känner man sig hemma direkt. Och sin egen lilla oas har man i sin charmiga gamla trädgård med fruktträd, humlor och gårdsgrus! Härligt!
- De nuvarande ägarna har med sina barn bott och njutit av sitt hus i snart 30 år. Under tiden har flera stora renoveringar gjorts i huset. Till de större och senaste hör;
- Ombyggnation och totalrenovering av entréplanet, inklusive köket 2006. Samma år byttes även fönster på huset till energifönster med aluminiumklädd utsida.
- En liknande omgång fick huset 2011 då övre planet byggdes om och totalrenoverades, inkluderande även totalrenovering och ombyggnation av badrummet.
- Under dessa renoveringsarbeten har samtidigt utförts tilläggsisolering av huset, stora delar av el-systemen bytts ut samt även delar av vatten- och avloppsledningar
- År 2012 sågs ytorna över igen, varpå samtliga boytor fick nya fina ekparkettgolv!
- Som pricken över i begåvades huset 2013 med en helt ny, modern och rymlig entré om ca 10 kvm vilket ytterligare förstärker husets funktionalitet. Både tillbyggnationen och kommunens bygglovsavdelning står förberedda för att den blivande ägaren kanske dessutom kröner entrén med en trevlig aftonbalkong!
- Utöver bostadens "egna" bostadsytor har källarplanet kompletterats med ett uthyrningsrum byggt enligt konstens alla regler. År 2004 byggdes också hela övre delen av garagebyggnaden om till en charmig liten avskild uthyrningslägenhet.
- Intäkten på uthyrningsdelarna är ett helt fantastisk "bostadsbidrag" för den som ska bosätta sig i det här hemmet. Faktum är att större delen av blivande räntekostnader för bostaden finansieras genom hyresintäkten! Hyresintäkten är helt skattefri upp till 50 000 kr!
- Hur har vi det med solen då? Jo, den tidiga morgonsolen letar sig in vardagsrum, kök och sovrum 1 riktigt tidigt under somrarna. Sol i trädgården under hela dagen till uteplatsen går i skugga vid 20-tiden. Utvecklar man tillbyggnationen med en balkong kan man säkert värma sig i solen ytterligare en timma.
- I den nybyggda entré och i badrummet på övre plan finns vattenburen golvvärme ingjutet under klinkersgolvet. I uthyrningsrummet finns elburen golvvärme i entrén och i badrummet.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Lövingsgatan 15
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
160 + 78 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 750 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 126 kWh/m2 och år
Tillträde
1 november 2014
KARTA