Lövingsgatan 12 A, sex rum och kök

Utsikt och insikt på Gräddhyllan

Insikten kommer snabbt: det här är ett praktiskt och lättskött parhus som ligger med fin vy över Vättern redan när du öppnar dörren på framsidan. Vardagsrum, kök, matplats ligger på morgonsolsidan kan man säga och två av sovrummen på ovanvåningen drar blicken ut över Vätterns skiftande vattenyta. Ett mycket gediget bygge med tidstypiska detaljer som invändiga tegelväggar, öppen spis i gillestugan, men som också har uppdaterats med ett vackert ljust kök och nya fräscha badrum både uppe och nere. Ett uterum på bottenvåningen fångar solen och konserverar värmen. Trädgården har fått en rejäl omdaning under vinter och vår och gör det lättare att njuta av tomten både på fram- och baksida. Dessutom har barnen fått en slänt att åka kana på när snön kommer.

Snabbfakta
Adress Lövingsgatan 12 A
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plans parhus med soutterängplan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 160 + 45 kvm
Tomtareal 423 kvm
Byggår 1977
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Vardagsrum

"Det vi föll för när vi köpte huset, var att man hade utsikt redan innan man klev in i hallen."

Kök

Matplats

Entré

Wc

Sovrum - Arbetsrum

"Hm, utsikten kommer vi absolut sakna, att kunna stå i köket och ha fria vyer åt två håll är svårslaget."

Uppe

Hall

Sovrum 1

Sovrum 2

Toalett

Duschrum

Sovrum 3

"Eldar man i kamininsatsen nere sprider sig en skön go värme, genom trappan och hela vägen upp till sovrummen."

Gillestuga

Förvaring

Under trappan finns ett stort utrymme att stuva in diverse prylar i. Det gäller att fylla på med förstånd om man vill hitta det som ligger längst in.

Tvätt - Dusch - Bastu

Groventré - Förråd

Du har en groventré på gaveln där du kan ställa ifrån dig smutsiga skor, smutsiga barn och en smutsig barnvagn om du kommer från stan eller varit på äventyr Dunkehalla-ravinen. En praktisk genväg till tvättstugan.

Uterum

Trädgård

"Vi ville bo så att vi lätt kunde gå både till och från stan med barn och barnvagn, plus några kassar, och det kan man utan problem."

Uteplats

Garage

Bilen parkerar du i huset, med infart från baksidan av huset på en liten väg som bara används av er som bor i parhusen. Det finns dessutom plats att parkera på den egna uppställningsplatsen i hörnet, om det mot förmodan skulle vara fullt någon gång i garaget. Kan vara lockande att inreda garaget och integrera det med resten av boytan. Inget är omöjligt.

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
- Huset har ett kanonfint solläge där solen visar sig från uppgången vid fem-tiden på morgonen ända fram till Bymarkens kvällssol går ner vid 19-tiden. Uteplatsen på husets framsida har sol från elva-tiden.
- Huset är ett riktigt rejält bygge med gjutna bjäklag, gjutna bärande innerväggar och ytterväggar mot mark! Stabilt, tyst och tungt!
- Flera stora renoveringar har gjorts i huset under senare år. Till de största hör totalrenovering av köket 2013 och totalrenovering av duschrum och separat toalett på övre plan 2010. Duschrummet har fin inredning från Aspen. Toalett på entréplan renoverades 2007. 2012 gjordes en ny dränering runt souterrängdelen och under 2013-2014 har hela framsidans utemiljö skapats med stensättningar, plank, ny matjord och gräs! En fantastiskt fin och solig gård att vistas i nu!
- Övriga renoveringar som gjorts de senaste åren är; Nya golv i entréhall, målning av träfasaden, totalrenovering av innertrappor, uppfräschning uterum, nya golv i sovrum på övre plan samt målningsarbeten lite här och där. Braskaminen i gillestugan installerade ägaren 2007, både mysigt och ekonomiskt! Varmvattenberedaren byttes ut 2010 och tvättmaskinen 2009.
- Infarten till husets baksida är gemensam för radhusen och ingår i en liten gemensamhetsanläggning/samfällighet. Var och en av husägarna ansvarar själva för snöröjning och dylikt.
- De fyra radhusen i längan har gemensam anslutning till kommunens vatten- och avloppsnät. Ett abonnemang över en mätare där förbrukningen årligen fördelas enligt separata mätare för vart och ett av radhusen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lövingsgatan 12 A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plans parhus med soutterängplan
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
160 + 45 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 423 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 48 kWh/m2 och år
Tillträde
1 september 2014
KARTA