Liljeholmsgatan 3E, ett rum och kök

Atmosfärisk antikvitet

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning planerad under sommaren. Maila till info@vastanhem.se om du vill ha mer information redan nu!

Snabbfakta
Adress Liljeholmsgatan 3E
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Boyta 47 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns)
Månadshyra 1841 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.500.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare
7c1a5068

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer
BOSTAD
Adress
Liljeholmsgatan 3E
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
47 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
1.841 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.500.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Öster

Info: Brf Öster äger fastigheten Flöjten 1 i Jönköping och består av 25 stycken bostadsrättslägenheter. Byggnaden uppfördes 1926 och består av tre våningar med bostäder, samt vind och källare med biutrymmen. Hela huset är mycket välbevarat och byggnaden är medtagen i Jönköpings kommuns kulturminnesvårdsprogram som kulturhistoriskt värdefull byggnad och som del av en kulturhistoriskt värdefull stadsmiljö. Huset kan även stoltsera med att ha vunnit ett Stadsbyggnadspris.

Bostadsrättsföreningen har höga ambitioner med de restaureringsåtgärder som genomförs. Samtliga originalfönster har restaurerats och trapphusen har i stort sett kvar sitt originalutseende även om de precis nyligen renoverats. Entrédörrarna till lägenheterna är utbytta 2015 till moderna säkerhetsklassade dörrar. Men det syns inte, för de är dekorationsmålade precis som övriga väggar och dörrar i trapphuset.

I källaren finns förrådsutrymmen, både gemensamma och de som tillhör lägenheterna. Här finns även hobbyrum, cykelrum samt ett gemensamt mindre gym. På vinden finns också förrådsutrymmen, och där hittar vi också gemensam tvättstuga och bastu med dusch. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner och en torktumlare, men även två torkrum.

Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Öster har ett gemensamt ansvar för städning av föreningens ytor, detta innebär trappstädning enligt schema och gårdsstädning vid två tillfällen per år. I de fall man ej kan medverka vid gårdsstädning får man i nuläget erlägga 500 kr till föreningen.

Avstämning av varmvattenförbrukning per lägenhet görs varje år. En normalförbrukning av varmvatten ingår i månadsavgiften. I det fall förbrukning ligger över/under beräknad nivå med minst 300 kr skall ekonomisk justering göras.

Föreningen har under senare år tillämpat en årlig höjning av avgiften med 2 %. I juli 2015 höjdes avgifterna med 7 % på grund av en större renovering av trapphusen. I dagsläget finns inga beslut om kommande större renoveringar. Avgifterna kommer sannolikt att höjas med 2 % från och med juli 2017, allt för att säkerställa att föreningen står väl ekonomiskt rustad inför framtiden. Föreningens totala långfristiga skulder till bank var vid utgången av 2015 på 4,35 Mkr vilket är att anse som mycket lågt i förhållande till föreningens storlek.
Andel i föreningen
2,491 %
Andel av årsavgift
2,491 %
Lägenhetsnummer
16
DOKUMENT
KARTA