Lärlingsgatan 2B, två rum och kök

Lärlingens formtopp

Vissa hem är barfotahem, även om de ligger mitt i stan. Här är ett sådant, och du fattar vad vi menar när du stiger innanför dörren, sparkar av skorna och glider in över de gamla fina plankgolven. Allt i lägenheten är omskött på minutiöst vis, för att skapa ett vackert bo med moderna bekvämligheter. Flera dörrposter är höjda och breddade, alla lister är nya och de gamla radiatorerna är omlackerade. Köket är helt nytt och praktiskt maxat med förvaring, och badrummet helrenoverat och utbyggt med en härlig duschhörna. Sovrummets garderob är i storlek large och den nyrenoverade balkongen fångar solen från lunch tills den går ner. Ingenting (och då menar vi verkligen ingenting) behöver fixas. Din enda uppgift blir att flytta in och njuta av lugnet på sidogatan i stans skönaste del.

Snabbfakta
Adress Lärlingsgatan 2B
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 60 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2115 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 27 maj kl. 14:30- 15:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 28 maj kl. 18:15- 19:15
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Jag gillar verkligen den tilltagna takhöjden, det ger liksom ännu mera rymd åt vårt hem."

Kök

"Vi lagar gärna mat, men när vi inte hinner finns det många restauranger och matställen i närheten."

Sovrum

"Vi har fönstret öppet nästan jämt och störs aldrig av några ljud på natten."

Badrum

"Vi gillar verkligen badrummet och lösningen med duschhörnet."

Vardagsrum

Balkong i väster

"Det är skönt att sätta sig här en stund efter jobbet och bara slappa."

Relax - Bastu

Huset

Föreningen

"Närheten till allt och att man ändå bor så billigt, det är det bästa."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda och information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Lägenheten genomgick en omfattande renovering under åren 2010-2011 med nytt kök och badrum. Samtidigt målades såväl väggar som tak och golv. Elen drogs om i samband med renoveringen och jordfelsbrytare installerades. I sovrummet sattes den praktiska skjutdörrsgarderoben in.
Köket från 2010 kommer från välkända HTH och har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Siemens), inbyggnadsugn (Bosch), mikrovågsugn (Bosch), spisfläkt (Bosch), diskmaskin (Bosch), kyl (Bosch) och frys (Bosch). Samtliga vitvaror inköpta i samband kökets färdigställande 2010.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket och sovrummet. Solen går sedan ner vid vardagsrummet där den varit sedan strax efter lunchtid. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Till lägenheten ett väl tilltaget vindsförråd (6-8 kvm) samt ett mindre källarförråd (3-4 kvm).
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Kring huset finns idag 19 parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra. Tilldelningen sker genom föreningens kösystem. Kostnaden för en parkeringsplats uppgår till 120-150 kronor per månad beroende på om man vill ha elstolpe eller inte.
För närvarande finns inga planerade förändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens ordförande, 2018-05-15)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Lärlingsgatan 2B
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1945
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
60 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.115 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till cirka 330 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Lärjungen 11

Info: Brf Lärjungen 11 äger fastigheten Lärjungen 11 som bebyggdes 1945. På fastigheten finns ett bostadshus med fyra uppgångar med adressen Lärlingsgatan 2 A-B och 4 A-B. Lärjungen är en mindre förening i Jönköping som består av 36 lägenheter och en lokal.

Ekonomin i föreningen är mycket god med sin nuvarande låga belåning om totalt cirka 1.600.000 kronor. Det finns i dagsläget inga beslut tagna om att justera månadsavgiften. Föreningen renoverade balkongerna under 2012 och fönsterna under 2008. Under 2010 genomfördes dessutom en stamrenovering genom så kallad rörinfodring. Även tvättstugan är nyrenoverad så sent som under 2018. Inom de närmaste åren har föreningen endast löpande underhåll planerat.

Föreningen tillhandahåller 19 parkeringsplatser runt om huset. Kostnaden ligger på 120 kronor per månad för en p-plats utan elstolpe och 150 kronor per månad för en p-plats med elstolpe. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

I huset finns en relaxavdelning med ångbastu & dusch som medlemmarna får boka och nyttja. Inne i relaxen finns även ett pingisbord och biljardbord. För att kunna ta del av lokalen får man hämta ut en nyckel hos föreningen mot en deposition på 1000 kr som man sedan får tillbaka när man återlämnar nyckeln. En årsavgift om 200 kr per år betalas om man vill nyttja lokalerna.

Tvättstugan som ni finner i källaren innehåller två nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Tvättstugan kan bokas alla dagar i veckan med tre pass om dagen. I huset finns även ett rejält rum för cykelförvaring och ett hobbyrum.

I månadsavgiften som betalas till föreningen ingår värme, vatten och kabel-tv. Fastigheten är ansluten till Com Hem där ett grundutbud av tv-kanaler ingår.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
3,03 %
Lägenhetsnummer
25
DOKUMENT
KARTA