Lärkgatan 32B, sju rum och kök

Strikt och stram 60-talist

Det här var ett rejält och stilsäkert hus redan när det byggdes på 60-talet. Ägare nummer två har förvaltat arvet perfekt och tagit huset på den strama men kloka vägen till framtiden och fyllt huset med lite mer ljus och rymd utan att förvanska ursprunget. Det vackra parkettgolvet är bevarat, de magnifika fönsterbänkarna i svart marmor likaså.

Det är främst köket som öppnats upp mot matsal och vardagsrum och blivit husets naturliga samlingspunkt och nav, med stora arbetsytor både för laxstekning och läxläsning - samtidigt. Husets nya vardagsrum, skulle man kunna säga. Bottenvåningens suterrängplan är som ett hus i huset med två bra rum, en bra entré med massor av plats för skor, vantar, jackor och longboards. Och många bra biytor för att snickra o fixa om man vill, och förvaring så klart - både av gamla prylar och nygjort äppelmos. De två badrummen är renoverade på senare år och håller en stram stil som går hand i hand med husets ursprung.

Alla fönstren är bytta till treglas i två omgångar, bergvärmepumpen snålar bara med elen, inte med värmen. Men vill du höja både värmen och mysfaktorn står den ursprungliga öppna spisen mitt i huset, både bokstavligt och bildligt, och sprider flaxande ljus av lågor i hela den öppna delen på ovanvåningen. Fasadteglet är en skarpskuren historia som kommer vara lika vackert även när det fyller 100 år. Huset har några nära släktingar på gatan med samma stuk och vinkel på taket, men det är detta som känns mest original.

Snabbfakta
Adress Lärkgatan 32B
Område Bankeryd
Bostadstyp 1-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 168 + 47 kvm
Tomtareal 663 kvm
Byggår 1963
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film om huset

Huset

Trädgård

Hall

Kök

"Vi satsade på stort kök som verkligen har blivit centrum i vardagen, här kan barnen läsa läxor samtidigt som maten lagas till. Allt är specialritat och byggt på plats."

Vardagsrum

Balkong i väster

TV-rum

Sovrum 1

"Vi har nästan bott på balkongen på sommaren; man blir lätt sittande halva nätterna. Blir det lite kyligt drar man sig bara in i hörnet där det solvarma teglet fortsätter att värma."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum

Hall i nedre plan

"Till vardags går vi alltid in på baksidan av huset på bottenplanet, så blir ovanvåningens entré lite mer till fint när man ha gäster."

TV-rum i nedre plan

Sovrum 4

Gäst-WC

Tvättstuga

"Det är verkligen ett rejält hus, med halvmetertjocka väggar; hoppas nästa ägare ska uppskatta 60-talsstilen precis som vi gjort."

Matkällare

Garage

Garaget ligger i huskroppen, med ingång även inifrån till huset. Många bra ytor därutöver till förvaring av prylar och pinaler. Garaget är lika djupt som hela huskroppen, så man får med lätthet in en stor kombi plus en himla massa cyklar, däck och prylar. Golvbrunn finns i plattan, så här kan man köra in en snömoddig bil och låta den tina i lugn och ro.

Omgivningarna

Huset ligger på sluttningen ner mot Bankerydsdalen, i västerläge med balkongen på rätt sida huset. Ner till Bankeryds centrum är det inte mer än max 10 minuters promenad. Skolor och dagis är inte längre bort. Cykelväg finns åt både Habo och in till Jönköping. Bussen passerar väldigt nära. Till tågstationen är det också smidigt gångavstånd, med förbindelser ut i vida världen. Storhandlingen innebär valfrihet mellan Coop eller ICA.

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2006, och nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts under deras innehavstid.
Köket från Harrioths helrenoverades 2006 och är ritat av Elisabeth Leijon. All el är omdragen i samband med renoveringen, och vattenburen golvvärme lades i hela köksdelen i samband med ombyggnationen. Köksmaskinerna består av Husqvarna, Bosch och fläkt från Futurum. Kaffemaskinen är av märket AEG. Bänkskivor i corian och måttbeställd rostfri diskbänk.
Balkongen i väster byggdes om och ut under 2006 (Oscars Byggtjänst AB).
Centraldammsugare installerades 2006 (Allaway) och ny slang sattes 2014.
Förra ägaren hade bytt till 3-glasfönster i partierna ut mot Lärkgatan och i burspråket i vardagsrummet. Under 2013 byttes resterande fönster i hela huset till 3-glas isolerfönster samt tre stycken nya balkongdörrar installerades (Dere Interiör AB).
Huset värms via en bergvärmepump (Scandinavia 9000, ´02) kopplad till en Strömsnäspanna (´02) med en kapacitet om 500 liter. Anläggningen servades via fackmän 2012.
Tvättmaskin (´12) och torktumlare (´13) är av märket Miele.
Grunden och allting vitt utomhus målades 2013 av Jensen Måleri AB.
Stora delar av elsystemet i huset är utbytt och moderniserat under 2006-2007 via Elmontage AB.
Avloppsstammar och varm- och kallvattenrör är utbytta under 2006 och 2013 via Bodafors VVS AB. Även avloppsrör som låg nedgjutna i betongplattan i tvättstugan och i förrådsrummet intill tvättstugan är uppbilade och utbytta. Nya vattenrör är dragna till vattenutkastare som sitter på utsidan av fasaden.
Badrummet i markplan är renoverat 2006 (Bodafors VVS AB och Bröderna Åsenbrant AB) och gäst-WC i nedre plan är renoverat 2013 (Badrummet AB).
Både den öppna spisen i vardagsrummet och kakelugnen i sällskapsrummet i det nedre planet är provtryckta och godkända för eldning.
Säljaren har anlitat en takfirma som kommer åtgärda de problem med förhöjda fuktvärden som finns noterade runt murstockarna på huset, detta arbete är beställt i november -14 och utförs så snart som möjligt.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Lärkgatan 32B
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
168 + 47 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 663 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA