Kungsgatan 8B, två rum och kök

Stadskatten på kungens gata

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.
Tänk dig själv. Att ha allt det roliga som stan har att erbjuda precis (och då menar vi verkligen precis) utanför dörren. Att aldrig ha mer än några minuter hem, var man än befinner sig i city. Hur nöjd skulle inte den stadskatten vara?

Sväng in på den kringbyggda gården, gå en trappa upp och kliv in. I lugnet. In till öppna kvadrat som är som gjorda för att bjuda hem alla vänner på besök. Här kan kocken showa loss med kryddor och kastruller inför gästerna i soffan eller kring matbordet. Alla förutsättningar står redo för många, långa och trevliga middagar alltså. Samtidigt finns det alltid möjlighet att stänga dörren om sig i det mysiga sovrummet i andra änden av lägenheten, det kan man ju också behöva ibland. Sååå, vad säger du katten?

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 8B
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 67 kvm
Vån & Hiss 2 av 6 (Hiss finns)
Avgift 3961 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

10 dagar


Visning 25 november kl. 16:00 - 17:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 26 november kl. 18:30 - 19:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Vardagsrum

"Det här blev snabbt den naturliga samlingsplatsen för alla våra vänner. Det gillar man ju."

Balkong

"Sommartid blir balkongen som ett extra rum som vi använder varje dag."

Kök

"Det är ett bra kök att laga mat tillsammans i."

Sovrum

"Det är skönt att sovrummet är så privat. Och så gillar vi den franska balkongen."

Badrum

Föreningen

Föreningens fastighet

"Läget, kan det bli bättre om man vill bo centralt och ha nära till allt?"

Föreningens innergård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2007. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket har följande maskinell utrustning; spishäll (Fagor), spisfläkt (Franke), inbyggnadsugn (IKEA), diskmaskin (Whirlpool) samt två uppsättningar kyl/frys (Whirlpool). Spisfläkten är från 2016, kyl/frys 2017 och såväl ugnen som diskmaskinen är utbytta under 2018.
I badrummet finns tvättmaskin. Denna är av märket Cylinda och installerades under 2017. Gemensam tvättstuga finns med ingång från innergården.
Under 2017 har nuvarande ägare lagt in nytt golv i sovrummet. Samtidigt slipades golvet i entrén och vardagsrummet. Under samma år har också hela lägenheten målats om.
Till lägenheten följer två förråd. Ett av dem hittar du i källaren och det andra på sjätte våningen, vilket du når med hjälp av hissen.
Från den härliga söderbalkongen kan solen avnjutas under större delen av dagen.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler. Dessutom ingår bredband i månadsavgiften (100/10 Mbit).
Föreningen har 191 garageplatser som är belägna i källarplanet på plan -1 och -2. Dessa tilldelas via ett kösystem. För närvarande är det kort kö. Är du intresserad av en plats kontakta Riksbyggen på 036-108420.
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kungsgatan 8B
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1992
Våningsplan
2 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.961 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 400 kr/mån och kostnad för försäkring cirka 100 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Hälsan

Info: Mitt på Väster, med närhet till det allt en stad kan erbjuda, ligger bostadsrättsföreningen Brf Hälsan inom kvarteret med samma namn. Föreningen bytte under 2016 namn och hette tidigare Riksbyggens Brf Jönköpingshus 20.

Fastigheten som heter Jönköping Hälsan 1, bebyggdes 1994 med ett stort flerbostadshus bestående av totalt 222 bostadslägenheter samt 6 lokaler. Den totala ytan för dessa är ca 20 000 kvm! Dessutom finns det under jord ett stort garage med 191 garageplatser som går att hyra av föreningen. Byggnaden har flera trappuppgångar med adresser från Kungsgatan och Lasarettsgatan. Garaget nås genom gårdshusen på innergårdarna där man kan ta hissen ner. Till garageplatser är det separat kö. För mer information kontakta Riksbyggen 0771-86 08 60.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård. Här finns uteplatser med sittgrupper och fina planteringar. All skötsel av grönytor handhas av Riksbyggen Service och som medlem har man därför inga åtaganden gällande detta. Även trappstädning köps in av föreningen.

Föreningens ekonomi är stabil och fr.o.m. halvårsskiftet 2018 sänktes avgifterna med 5% och under 2017 sänktes månadsavgifterna med 4%. Mellan 2008 och 2013 amorterades ca 33% av föreningens fastighetslån. Dessutom har föreningen under de senaste åren genomfört väl genomtänkta underhållsarbeten och på grund av det uppnått ett stabilt läge med mindre underhåll. Förlängning av hyreskontrakt med kommunen och lägre räntekostnader påverkar ekonomin positivt och fortsatt nedåtgående räntekostnader kommer fortsättningsvis påverka föreningen ytterligare fördelaktigt.

Föreningen har även f.n. ca 15 lägenheter vilka idag hyrs ut av föreningen. När hyresgäster flyttar säljer föreningen dessa vilket betyder att föreningen på detta sätt förvaltar ett "dolt" kapital om uppskattningsvis ca 25-30 miljoner kronor. Detta kapital kommer föreningen tillgodo vid försäljning och minskar föreningens belåning.

Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler, ca 18 kanaler och dessutom ingår även bredband i avgiften (100/10 Mbit).

Som medlem finns möjlighet att hyra föreningens gästlägenheten för långväga gäster. I lägenheten finns 4 sängplatser, dusch, WC och ett litet kök för enkel tillagning. Lägenheten bokas via kundwebben till en avgift om 200 kr/natt.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
0,3785 %
Andel av årsavgift
0,40382 %
Lägenhetsnummer
215120001-0122
DOKUMENT
KARTA