Kungsgatan 2B, fyra rum och kök

Halvvägs till himlen, mitt i stan

Vill du ha nära hem? Då har vi grejen för dig. En skön 4:a med smart planlösning, på lugnt avstånd till staden (fem våningar upp) men aldrig längre ifrån pulsen än en kort hisstur. Här bor ni med utsikt mot Hälsohögskolan, Kungsgatan och Munksjön åt ena hållet, och den lugna innergården åt andra hållet. Med tre sovrum, två badrum och ett stort kombinerat kök- och vardagsrum behöver ni inte trängas, även om familjen har flera små. Och när släkten kommer på besök kan de hyra föreningens gästlägenhet för en liten peng. Alla sover gott på sitt håll och ses igen till den härliga frukostbuffén, som du inhandlat på torget och från bageriet i kvarteret intill. Kaffepåtåren serveras med fördel på balkongen som ligger idealiskt mot söder och solens skönaste timmar.

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 2B
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 101,5 kvm
Vån & Hiss 5 av 6 (Hiss finns)
Avgift 6078 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris 2.300.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.350.000 kr

Budgivare 3


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Jag älskar layouten på lägenheten. Man använder varje kvadratmeter på ett smart sätt, det är välplanerat."

Kök

"Jag gillar kökets planering, och att det finns så mycket förvaring."

Vardagsrum

"Det är trevligt att ha hela den här ytan samlad, det är gott om plats även när vi är många."

Inglasad balkong

"Det är mysigt att sitta här och höra stadspulsen på lagom avstånd."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum 1

"Att ha två badrum löser en stor del av logistikpusslet på morgnarna."

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Det är skönt att ha ett rum lite vid sidan av. Om man har gäster eller vill sitta och jobba en stund i lugn och ro."

Badrum & Tvätt

"Det finns ju tvättstuga, grovtvättrum och mangelrum i källaren, men visst är det praktiskt att kunna slänga i en tvätt hemma."

Föreningen

Föreningens fastighet

Föreningens innergård

"Vi går runt Munksjön varje dag, den ligger ju precis utanför."

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Annonserad avgift börjar gälla fr.o.m. 2018-07-01 då föreningens styrelse har beslutat om en avgiftssänkning av månadsavgifterna med 5%.
Köket har följande maskinell utrustning; induktionshäll, spisfläkt (Franke), inbyggnadsugn (Electrolux), mikrovågsugn (Electrolux), kyl (Electrolux), frys (Electrolux) samt diskmaskin.
I ett av badrummen finns en toppmodern kombinerad tvättmaskin/torktumlare som nuvarande ägare köpte under 2016. Denna maskin är av märket Husqvarna.
Under 2016 har elkontakter och lampknappar bytts ut i lägenheten bytts ut. Arbetet är utfört av Domsands el. Samma år har nya fondtapeter satts upp i lägenheten. Rullgardinerna på balkongen är uppsatta under 2017.
Till lägenheten följer två förråd. Ett av dem hittar du i källaren och det andra på sjätte våningen, vilket du når med hjälp av hissen.
Från den härliga söderbalkongen kan solen avnjutas under större delen av dagen.
Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler, ca 18 kanaler och dessutom ingår även bredband i avgiften (100/10 Mbit).
Såväl trädgårdsskötsel som trappstädning ombesörjs av föreningen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kungsgatan 2B
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1992
Våningsplan
5 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
101,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
6.078 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris
2.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 375 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Hälsan

Info: Mitt på Väster, med närhet till det allt en stad kan erbjuda, ligger bostadsrättsföreningen Brf Hälsan inom kvarteret med samma namn. Föreningen bytte under 2016 namn och hette tidigare Riksbyggens Brf Jönköpingshus 20.

Fastigheten som heter Jönköping Hälsan 1, bebyggdes 1994 med ett stort flerbostadshus bestående av totalt 222 bostadslägenheter samt 6 lokaler. Den totala ytan för dessa är ca 20 000 kvm! Dessutom finns det under jord ett stort garage med 191 garageplatser som går att hyra av föreningen. Byggnaden har flera trappuppgångar med adresser från Kungsgatan och Lasarettsgatan. Garaget nås genom gårdshusen på innergårdarna där man kan ta hissen ner. Till garageplatser är det separat kö. För mer information kontakta Riksbyggen 0771-86 08 60.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård. Här finns uteplatser med sittgrupper och fina planteringar. All skötsel av grönytor handhas av Riksbyggen Service och som medlem har man därför inga åtaganden gällande detta. Även trappstädning köps in av föreningen.

Föreningens ekonomi är stabil och fr.o.m. halvårsskiftet 2018 har föreningens styrelse beslutat om en sänkning av månadsavgifter som uppgår till 5%. Annonserad avgift börjar gälla fr.o.m. 2018-07-01. Även under 2017 sänktes månadsavgifterna, denna gång med 4%. Mellan 2008 och 2013 amorterades ca 33% av föreningens fastighetslån. Dessutom har föreningen under de senaste åren genomfört väl genomtänkta underhållsarbeten och på grund av det uppnått ett stabilt läge med mindre underhåll. Förlängning av hyreskontrakt med kommunen och lägre räntekostnader påverkar ekonomin positivt och fortsatt nedåtgående räntekostnader kommer fortsättningsvis påverka föreningen ytterligare fördelaktigt.

Föreningen har även f.n. ca 15 lägenheter vilka idag hyrs ut av föreningen. När hyresgäster flyttar säljer föreningen dessa vilket betyder att föreningen på detta sätt förvaltar ett "dolt" kapital om uppskattningsvis ca 25-30 miljoner kronor. Detta kapital kommer föreningen tillgodo vid försäljning och minskar föreningens belåning.

Föreningens fastighet är utrustad med fiberanslutning via Telia. I månadsavgiften ingår ett väl tilltaget utbud av tv-kanaler, ca 18 kanaler och dessutom ingår även bredband i avgiften (100/10 Mbit).

Som medlem finns möjlighet att hyra föreningens gästlägenheten för långväga gäster. I lägenheten finns 4 sängplatser, dusch, WC och ett litet kök för enkel tillagning. Lägenheten bokas via kundwebben till en avgift om 200 kr/natt.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
0,5831 %
Andel av årsavgift
0,61966 %
Lägenhetsnummer
215120001-1453
DOKUMENT
KARTA