Kungsgatan 21, två rum och kök

Kungsljuset mot södergården

Den öppna känslan överraskar så fort man kliver över tröskeln till den här sköna bönan på femte våningen. Här har dagsljuset fritt spelrum i hela lägenheten, med fönster på rad längs hela långsidan mot söder. Det öppna, kombinerade kök- och vardagsrummet är som gjort för fest och mingel, med en rejäl köksö att duka upp snacks och bubbel på. Och utanför sträcker en trevlig balkong ut sig i solen. Där kan man sitta dagen lång utan att en endaste människa kan se en, det finns liksom ingen i närheten så insyn finns inte på kartan.

Till höger från ytterdörren sett ligger hemmets lite mer privata vrår. Ett mysigt sovrum, ett glammigt badrum och en hel rad stora garderober. Allt detta härliga, mitt i stan nära parker och grönt, och en bra bit upp i luften. Välkommen upp!

Snabbfakta
Adress Kungsgatan 21
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 52,5 kvm
Vån & Hiss 5 av 7 (Hiss finns)
Avgift 2603 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.000.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Jag har älskat att bo här från dag ett."

Kök

"Det är så himla trevligt att man kan umgås även om en är i köket och en sitter i soffan."

Vardagsrum - Matplats

Balkong

Badrum

"Jag är riktigt nöjd med badrummet. Praktiskt och flärdigt på samma gång."

Sovrum

Föreningens gård

"Det är härligt att ha en så fin innergård. Här hänger folk på sommaren, det är supertrevligt."

Omgivning

"Gillar man både naturen och stan, då är det här läget superbra."

Föreningen

Planritning

Mäklaren informerar
Till bostaden följer två förråd som båda är belägna i husets källare.
Köket helrenoverades med ny interiör från Ballingslöv 2011 och har följande maskinell utrustning; Induktionshäll (Siemens), ugn (IKEA), mikrovågsugn (IKEA), spisfläkt (Elica), diskmaskin (Siemens), kyl/frys (Siemens), vinkyl (Miele). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2011.
Badrummet totalrenoverades 2011. Här står en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung som även den installerades 2011. Elektrisk golvvärme finns.
2011 målades samtliga väggar och tak om i lägenheten.
Ett basutbud av kabel-tv från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband finns också att tillgå, antingen genom Com Hem eller via nyinstallerad fiberoptik via Bredbandsbolaget.
I köpet ingår rumsavdelaren i vardagsrummet, taklampan vid matplatsen, vägghyllan i köket, gardinskenan med tillhörande gardiner samt de väggfasta krokarna i hallen.
I husets källare finns en fräsch gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och centrifug. Här finns även separat torkrum.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Kungsgatan 21
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1957-1959
Våningsplan
5 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
52,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.603 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.000.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 250 kronor per månad. Säljarens kostnad för hemförsäkring uppgår till cirka 120 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 10/1
FÖRENING
Förening
Brf Kronan

Info: HSB Brf Kronan äger fastigheterna Jönköping Kronan 8 och Kronan 9 som bebyggdes mellan åren 1957-1959. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 214 bostadsrättslägenheter samt några lokaler, en i bostadsrättsform och en handfull i hyresrättsform som bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningens fastigheter anses vara i gott skick med följande större renoveringar under senare år; fönsterbyte 1996, stamrenovering 2006, nytt yttertak 2008 samt nyrenoverade tvättstugor.

Föreningen har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Karl och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar för detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag. Tvättstugor hålls tillgängliga för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Under 2013 renoverade och utökade föreningen sina parkeringsplatser som idag omfattar 55 platser, till dessa är det i dagsläget kö så tänk som köpare på att så snart som möjligt sätta upp er i kösystemet om ni är intresserade av en parkering. På gatorna runt omkring går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun, kostnad för detta är f.n. ca 500 kronor per månad.

Ekonomin i föreningen är mycket god. HSB Kronan följer en amorteringsplan och betalar av 670.000 kr/år på sina långfristiga lån som 2017 uppgick till totalt 10,8 miljoner kronor. Den yttre underhållsfonden uppgick vid det senaste årsskiftet till 6,4 miljoner kronor.

Basutbud av kabel-TV ingår i månadsavgifterna. Bredband finns också att tillgå, antingen via Com Hem, eller via nyinstallerad fiberoptik via Bredbandsbolaget.

Föreningen har ett övernattningsrum som medlemmarna får hyra mot en mindre kostnad.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
0,35176 %
Andel av årsavgift
0,35176 %
Lägenhetsnummer
8-2016-2-164-4 (1402)
DOKUMENT
KARTA