Kristinedalsgatan 5, två rum och kök

Fria vyer vid parken

Fritt flöde från rum till rum och en nästan svindlande vy från ovan på världen utanför. Välkommen upp på femte våningen, till ett helputsat hem där allt har bytts och fixats de senaste åren. Huset har 55 år på nacken och en del fina detaljer från den tiden finns kvar, men annars känns allt i det närmaste nytt. Fasaden, alla fönster och balkonger är precis bytta. Och inne i lägenheten är såväl kök som badrum och alla golv helt nya. Hemmets ursprungliga tre rum har blivit två, till förmån för ett skönt flöde mellan kök och vardagsrum, större svängrum och ett härligt ljus från flera håll. Ett mysigt sovrum får du ju så klart på köpet, liksom ett exceptionellt bra läge i stan. Gångavstånd till allt du kan behöva för en bekväm vardag och härliga helger.

Snabbfakta
Adress Kristinedalsgatan 5
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 70,5 kvm
Vån & Hiss 5 av 7 (Hiss finns)
Avgift 3787 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV.
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

Klädkammare

"När vi flyttade in var allt original. Nu är allt nytt."

Kök

Vardagsrum

Från början var detta två rum, ett vardagsrum och ett sovrum med ingång från köket. Men när nuvarande ägare flyttade in passade man på att ta ner väggen, öppna upp och skapa en stor, härlig vara-plats. Tillräckligt stor att rymma både soffgrupp och matsalsbord för lite festligare stunder. Ljuset faller in från fönster i alla ändar och ger hela rummet en skön och luftig stämning.

"Jag älskar ljuset och utsikten som man får på den här höjden."

Balkong

Balkongen glasades in alldeles nyligen, samtidigt som huset fick en ny, fräsch fasad. Även grannhusen i föreningen blir uppfräschade, vilket gör din utsikt ännu trevligare. Fint va? De glasade partierna gör säsongen på balkongen längre och du blir inte lika beroende av vackert väder (mycket bra eftersom vi alla vet hur den svenska sommaren kan trilskas). Men när solen väl är framme värmer den skönt under morgon och förmiddag, så planera helgens frukost här framåt våren!

Sovrum

En av de bästa sakerna med att ha sitt sovrum så här högt över marken är att absolut ingen kan kika in, inte ens om de står på tå. Här kan du vara väldigt privat och sova lugnt och gott om natten. Förresten, visst är det fint att golvet är detsamma i alla rum?

"Vi valde att behålla de fina originalbänkarna i marmor i alla fönster."

Badrum

Badrummet helrenoverades 2013, i sobra toner som man inte tröttnar på i första taget. De infällbara duschdörrarna är en smart lösning som ger mer svängrum för morgonjympan framför spegeln. Egen tvättmaskin är smidigt för de snabba småtvättarna till vardags, och när du har större volymer att fräscha till kan du boka den gemensamma tvättstugan i källaren. Den har inte mindre än fyra maskiner på rad.

"Man kan gå överallt. På lördagar går vi till torget och handlar, och sedan till Sandéns och dricker kaffe."

Innergården

Föreningen

HSB Brf Karl äger fastigheten Karl 8 som bebyggdes år 1963. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 156 bostadsrättslägenheter samt en lokal med hyresrätt. På fastigheten finns 3 bostadshus med 6 uppgångar, och adresserna är: Gröna Gatan 10,12,14,16 och 18 samt Kristinedalsgatan 5.

Huset

Samtliga tre bostadshus i föreningen får en rejäl ansiktslyftning med nya fasader, nya fönster och balkonger. Till våren ska även alla ytterdörrar bytas till nya, mer ljudisolerade.

"Jag tycker inte att man kan bo på ett bättre läge i Jönköping."

Omgivning

Bor du på Kristinedalsgatan så bor du centralt. Härifrån är det inte långt till något. Mataffärer och restauranger, caféer och butiker, allt ligger runt hörnet. Men bara för att du bor i city behöver du inte välja bort naturen. Här har du populära Friaredalen med park och lekpark precis intill. Och inte mer än en halv kilometer bort ligger Stadsparken, med promenadstigar, café och aktiviteter.

Mäklaren informerar
Lägenheten har totalrenoverats under 2013 på uppdrag av nuvarande ägare med nymålade/tapetserade väggar nya genomgående golv av ekparkett samt nya innerdörrar.
Köket från 2013 kommer från HTH och har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Siemens), ugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), spisfläkt (Franke), diskmaskin (Siemens), kyl (Siemens) och frys (Siemens). Samtliga vitvaror från 2013.
Badrummet renoverades av fackmän 2013. Kvalitetsintyg från "Miljöhallen Golv AB" bifogas i presentationen. Här finns även en tvättmaskin (Miele) från 2013.
Till lägenheten hör två förråd. Ett matkällarförråd, samt ett större förråd om ca 6-8 kvm.
I källaren finns en tvättstuga med fyra tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkrum. Här finns även ett cykelrum samt hobbyrum.
Föreningen är ansluten till fibernätet och tillhandahåller tv-anslutning via Com Hem. Nuvarande ägare har även Com Hem som internetleverantör.
Det finns 128 stycken garageplatser och 50 stycken parkeringsplatser, separat kösystem gäller. (2017-11-08 stod 13 personer före i kö till såväl garage- som parkeringsplatser efter kontroll med föreningen)
Trappstädning ombesörjs av föreningen.
Under 2018 är planen att samtliga entrédörrar till lägenheterna ska bytas i föreningen.
Föreningen planerar att höja medlemmarnas månadsavgifter med 1,5% inför 2018 men definitivt beslut är ännu ej fattat (kontrollerat 7 november 2017).
Lägenheten är noterad som 3 rum och kök i föreningens lägenhetsregister.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kristinedalsgatan 5
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1963
Våningsplan
5 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
70,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.787 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV.
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 250-300 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA