Kristinedalsgatan 48, sex rum och kök

Ljusfenomen med lyftkraft

Husen är ritade i början av 1990-talet, men känns snarare fem år gamla än 25, både till det yttre och det inre. Upphovsmannen är den lokale arkitekten Stig Axell, känd för sina varma, mänskliga lösningar i både villor och flerbostadshus. Redan innan man kommer in mellan längorna så möts du av en milt putsad tegelvägg där konturen av varje tegelsten skymtas, och du anar att du är något annorlunda på spåren. Entrén är inget märkvärdig i sig, det stora lyftet kommer när du stiger in i vardagsrummet och takhöjden överraskande lyfter till ca fem meter. Och övervåning öppnar sig som en balkong ut i rummet ovanför dig. Ett högt glasparti och helglasade balkongdörrar matchar proportionerna. Med ganska små medel utmanas det vardagliga och standardmässiga, men det är så sällan du får uppleva det. Två ljusa rum plus badrum på övervåningen, och en suterrängvåning med ytterligare två rum, med option på ett tredje. Här har du himlen runt hörnet även inne.

Snabbfakta
Adress Kristinedalsgatan 48
Område Jönköping Väster
Bostadstyp 3-plans radhus
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 145 + 26 kvm
Tomtareal 168 kvm
Byggår 1991
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Altan på framsidan

Hall

Kök och matplats

"Vi föll pladask för takhöjden när vi kom in första gången. Man anar inte rymden; det är som en skatt som öppnar sig."

Vardagsrum

Balkong vid vardagsrum

Gäst-WC i entréplan

Hall övre plan

"Dessutom är det världens mest praktiska hus när man har barn, bilfritt på gården och lekparken på se- och höravstånd från köket."

Sovrum 1

Sovrum 2

Badrum på ovanvåning

Allrum i nedre plan

"Konsum i Kristinedal är öppet alla timmar du behöver; det har räddat oss många gånger när storhandlingen är dåligt planerad."

Duschrum i nedre plan

Sovrum 3

Kontor - sovrum 4

Tvättstuga

Säljaren berättar

"Att bo på Kristinedelsgatan ger det bästa av två världar, du bor i ett eget hus fast med alla fördelarna och tryggheten som hör till en lägenhet.

Alla kostnader för värme, vatten, kabel-tv, snöskottning, sophämtning, garageplats, varmförråd, gräsklippning och en stor och fin lekplats ingår i avgiften och sköts av samfälligheten. Man slipper liksom se till att skotta garageuppfarten, sanda vägen du ska gå på eller oroa dig för värmeräkningen kalla vintermånader. Dessutom riskerar man inte betungande engångsutgifter så som att måla fasaden eller sköta taket - allt det sköter samfälligheten som varje månad fonderar upp medel för att sköta om fastigheterna utvändigt.

Med andra ord; ett väldigt praktiskt och lättskött boende som ändå är ditt eget. Vi har trivts fantastiskt bra på gatan, men nu går flyttlasset 'hem' till Lidköping, så då får vi kanske lämna över nycklarna till en annan barnfamilj?"

Gården på baksidan

Mäklaren informerar
Ny ventilationsanläggning (mekanisk till-/frånluft med återvinning) installerades 2007 vilket ger ett väldigt jämnt och behagligt inomhusklimat.
Alla kontakter är jordade i entréplan och nedre plan, dessutom finns jordfelsbrytare. Detta gjordes via elektriker 2011.
Duschrummet i nedre plan renoverades 2012 via behöriga hantverkare, våtrumsintyg finns från denna renovering.
Fasaden målades om 2012.
Yttertaken gjordes rena via firma 2012.
Badrummet i övre plan fick nytt badkar 2013.
Altandäcket på framsidan byggdes 2014.
Visa mer

Område

"Friaredalen är ett bra tillhåll både för stora och små barn som vill leka."

Planritning

BOSTAD
Adress
Kristinedalsgatan 48
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
3-plans radhus
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
145 + 26 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 168 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA