Kortebovägen 9B, tre rum och kök

Vacker Vätternerv

Att bo på nedre Bymarken har en lång lista av fördelar. Överst står närheten till stans alla nöjen och måsten. Sen kommer nog Vätter-nerven; att ha hela detta lilla ”innanhav” både utanför fönstret i norr och söder, men också på ”badrocksnära” avstånd till lilla sandstranden vid kanotklubben. Strandpromenaden i sig är en vacker nervtråd alla dagar på året, och kopplar ihop jobb och fritid, barn och unga samt stad och land.

Denna trea är inte så dum i sig. Tvärtom. Trevligt skick generellt, köket i högform och renoverat av nuvarande ägare under senare år. Och när avgiftsavin kommer snäpper mungiporna upp ytterligare ett steg. Fastigheten är en klassisk 50-talare, med det mesta möjliga bevarat när det gäller tidstypiska detaljer såväl exteriört som i trapphusen. Entrédörrarna i ek och glas har tack och lov benådats av tidigare generationer. Lägenhetsdörrarna ser vid en första anblick också ut att vara original men är faktiskt helt nya säkerhetsdörrar, tillverkade för att passa helheten. Välartat och prydligt. Klok förening det här.

Snabbfakta
Adress Kortebovägen 9B
Område Bymarken
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 59,5 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3529 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

1.850.000 kr

Budgivare 1


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det är nästan alltid för nära stan eller andra ärenden för att det ska vara lönt att starta bilen. Vi går till det mesta, utom jobbet på Torsvik."

Vardagsrum

Balkong

"Förvaring är det gott ställt med, både i lägenheten och på vinden. Källarförrådet är mer som en matkällare, men det kommer till användning det också."

Badrum

Sovrum 1

"Bageriet ligger precis runt hörnet och om lördagarna är det faktiskt kö för att köpa frallor."

Kök

Sovrum 2

Föreningen

"Circle K är också bra att ha nära om det skulle krisa med någon basvara sent på kvällen, som godis exempelvis."

Föreningens gård

"Föreningen har grillplats på gården, och lekparken är kommunal; i somras tog vi ofta filten och la oss på gräset under trädet."

Omgivning

"Att gå upp i Dunkehallaravinen tycker många är spännande, och vi tar ofta upp kompisar dit som aldrig varit där."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015 och underhållit denna väl under åren. Nedan följer en kortare sammanfattning av de förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket som är från 2016, har följande maskinell utrustning; induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl/frys samt diskmaskin. Samtliga vitvaror från IKEA och inköpta 2016 i samband med helrenoveringen av köket.
I samband med att köket renoverades 2016 har Vätterbygdens Eltjänst dragit om elen i såväl köket som övriga delar av lägenheten.
Badrummet som renoverades i samband med att föreningen utförde stambyte är helkaklat med klinkergolv. I badrummet har nuvarande ägare bytt badrumsinredning under 2017.
Ägarna har även målat om hall och sovrum samt satt upp fondväggen i vardagsrummet.
Ett grundutbud av TV-kanaler samt en 100/100 Mbit/sek bredbandsuppkoppling genom Bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Till lägenheten hör två förråd, ett väl tilltaget på vinden och ett något mindre i källaren. I källaren finns även ett cykelrum och en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
I föreningen finns ytor för parkering med 28 parkeringsplatser och två garage. En parkeringsplats kostar 90 kr per månad att hyra och tilldelas enligt separat kö.
Föreningen har under lång tid haft oförändrade månadsavgifter och har idag inga planerade ändringar av dessa. (Kontrollerat 3/4 - 2018)
När nuvarande ägare flyttar vidare tar de med sig skohyllan som står i hallen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Kortebovägen 9B
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1951
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
59,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.529 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 300 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Jönköpingshus nr 6

Info: Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Jönköpingshus Nr 6 äger fastigheterna Skålen Övre 15 och Skåne 19 belägen på nedre delen av stadsdelen Bymarken. På fastigheten ligger tre flerfamiljshus med totalt 60 lägenheter. Byggnaderna uppfördes under åren 1951 och 1952. Föreningens adresser finns på Kortebovägen, Sandbacksgatan samt Skatgatan. Den totala bostadsarean i föreningen är 3283 kvm och lokalytan uppgår till 260 kvm.

I föreningen finns även gott om ytor för parkering med 28 bilplatser och två garage. En parkeringsplats kostar 90 kr per månad att hyra och tilldelas genom föreningens separata kösystem.

Föreningen har två väl underhållna fastigheter med tre hus i gott skick. Under de senaste åren har man låtit utföra omfattande renoveringar och underhåll. Nämnas kan bl.a. stambyte 2001, fönsterrenovering 2001, nya lägenhetsdörrar 2008, takrenovering 2010, målning av trapphus 2012, ventilationskontroll 2013 samt renovering av balkonger under 2016.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil och årsavgifterna i föreningen har kunnat lämnas på en attraktiv nivå. I dagsläget finns heller inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 3/4 - 2018). Föreningen har f.n. en belåning om ca 9 miljoner. Föreningens förvaltningen sköts genom biträde av Riksbyggen Jönköping.

Föreningens hus är anslutna till Bredbandsbolagets fibernät. Ett grundutbud av tv-kanaler och en 100/100 Mbit/sek bredbandsuppkoppling ingår i avgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
1,79868 %
Andel av årsavgift
1,79851 %
Lägenhetsnummer
15006.000.0010
DOKUMENT
KARTA