Klostergatan 60, tre rum och kök

Stiliga Sture

Om du får förmånen att flytta in i den här 3:an blir du en del i en lång tradition av förnuftigt förvaltande och egna insatser. Det var i den andan huset byggdes; här hjälper alla medlemmar till efter förmåga och kunskaper. Den ekonomiska stabiliteten och den gammaldags charmen är frukten av såväl försiktighet med utgifter som estetiskt bevarande. Här har långsiktigheten alltid bott vägg i vägg med klokskapen. I den här lägenheten får du fritt spelrum både på höjden och bredden. Kroppens rymdkromosomer reagerar direkt på rejäl takhöjd och frisätter ett behagligt lugn. Här är helt enkelt skönt att bara vara. Två stora rum i fil mot Klostergatan, sovrum mot gården och kvällssolen, och ett stort köksfönster åt samma håll. Det här är mitt i hjärtat av gamla Torpa och du kan smörja kråset både på restauranger och kaféer som du har på löjligt kort avstånd. Eller så smörjer du din egen panna och lagar maten själv hemma i ditt eget kök. Mataffären är bara två språng bort. I ett av rummen har du möjlighet att rigga en riktigt pampig matsal, och sätta fyr på kandelabrar och kristallkronor.

Snabbfakta
Adress Klostergatan 60
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 75 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 983 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare (Föräldaledig)
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Föreningens fastighet

Kök

"Efter att vi renoverade ett av trapphusen nominerades vi 2010 till Stadsbyggnadspriset för god byggnadsvård"

Sovrum

Hall

Badrum

"Vill man bo både nära stan och i ett kulturhistoriskt intressant hus, så kan det inte bli bättre"

Matsal - Sovrum

Vardagsrum

"Det är många som kommit hit och tyckt att vi ska göra stora renoveringar, men vi har gjort tvärtom, försökt ta fram det gamla och bevara så mycket som går. Och det har ju lönat sig, både estetiskt och ekonomiskt"

Föreningens balkong

Föreningens innergård

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Till lägenheten följer det tre förråd; ett större vindsförråd om ca 7 kvm och två i källaren om ca 5 kvm respektive 3 kvm.
På gatorna i närområdet går det att lösa boendeparkering genom Jönköpings Kommun, kostnad för detta är 600 kronor per kvartal. Nuvarande ägaren disponerar en garageplats i närheten som eventuellt kan överlåtas.
När föreningen bytte ut dörrarna valde nuvarande ägare en extra säkerhetsförstärkning.
Köparen behöver endast försäkra lägenheten med en vanlig hemförsäkring då bostadsrättsföreningen står för det så kallade bostadsrättstillägg.
Den här föreningen är verkligen en kulturhistorisk skatt. Förutom att avgiften ligger på historiskt låg nivå, så är nästan allt gammalt bevarat i biutrymmena i källaren, vilket innebär att varje lägenhet har egen matkällare för sylt, saft och annat som ska förvaras svalt. Plus ett vedförråd. Dessutom finns intakt brand- och skyddsrumsutrustning bevarad från då huset byggdes, alltså mellan de två världskrigen. Att den gamla stenmangeln står kvar där den gör, kanske både har med nostalgi att göra och att den är relativt svårflyttad. Gillar du att ha lakanen papp-styva som på farmor och farfars tid, så finns chansen nu.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Klostergatan 60
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1923
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
75 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
983 kr/mån inkl värme & vatten
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens snittkostnad för hushållsel och försäkring uppgår till 200 kronor respektive 128 kronor i månaden.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA