Jönköpingsvägen 40A, tre rum och kök

Rumlaborg på solsidan

Det är inte bara fasaden som är solgul. Stora fönster och balkong mot söder ser till att även insidan är lika ljus. En lika härlig som kärlig trerummare med massor av vinklar och vrår som överraskar. Stora rum och stort kök med många gamla originaldetaljer kvar, som dörrar, skafferi, lister och rejäla element. Redan i hallen möter du södersolen som stjälper in från breda spröjsade parfönster, och så är det redan nu på vintern, om bara solen orkar genom molnen. De böljande gröna kullarna runt Rumlaborg ger ett än mer bestående intryck.

Snabbfakta
Adress Jönköpingsvägen 40A
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 88 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.657 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
Pris 1.900.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 24 februari kl. 14:15 - 15:15
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Förra sommaren var magisk, det var många gånger som jag och dottern tog kvällsmaten med oss ner till Vätterstranden."

Sovrum 1

Balkong

"Min egen balkong har skönt söderläge, men i somras var det inte så dumt att sitta på balkongen på halvplanet i trappuppgången."

Vardagsrum

Kök

Skafferi

"Jag gick med i styrelsen ganska omgående. Dels för att det är viktigt att engagera sig men även för att lära känna huset bättre."

Badrum

"Min dotters sovrum är från början en del av gamla vinden som någon lagt till. Det lilla fönstret har världens minsta persienn."

Sovrum 2

Huset

"Vi ska bo kvar i Huskvarna, men jag kommer verkligen sakna detta gamla hus och alla mina grannar."

Föreningens innergård

"Att kunna odla kryddor och grönt i egen rabatt på gården är inga problem; för mig är det en stor liten frihet."

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2014. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket har följande maskinell utrustning: Spishäll (Electrolux), spisfläkt (Whirlpool), ugn (Electrolux), diskmaskin (Siemens) samt kyl/frys (Gram). Vitvarornas ålder är osäkert men de har troligen bytts ut i samband med tidigare ägarens köksrenovering 2010-2011.
Badrummet renoverades av tidigare ägare cirka 2010-2011. Här finns en tvättmaskin av märket Elektro Helios och fötterna hålls varma med hjälp av den vattenburna golvvärmen.
Nuvarande ägare har löpande låtit måla och tapetsera om i nästintill hela lägenheten under åren 2015-2018. Under 2018 har hyllor satts upp i köket och ersatt tidigare överskåp.
Bredband via fiber från Telia (100 Mbit/sek) ingår i månadsavgiften tillsammans med värme, vatten och ett grundutbud av TV-kanaler.
Till bostaden följer inte mindre än tre förråd. Ett vindsförråd (cirka 3 kvadratmeter), ett källarförråd (cirka 2,5 kvadratmeter) samt ett förråd på innergården (cirka 2,25 kvadratmeter).
Till parkeringsplatserna i föreningen är det separat kö. Dessa kostar 135 kr/mån.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i köket. Solen går sedan ner vid balkongen där den varit sedan 10-tiden på förmiddagen. På balkongen kan du njuta av solen större delen av dagen och sen kvällssolen fram till cirka klockan 20.00 under sommartid.
Såväl trappstädning som trädgårdsskötsel ombesörjs av föreningen.
Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. Detta kontrollerat med föreningens ordförande den 28/12 2018.
När nuvarande ägare flyttar lämnar hon kvar vajer-spotlights i hallen, hyllor och vägglampa i köket samt garderoben i sovrum 1. Däremot tar hon med sig hatthyllan i hallen samt gardinstängerna.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Jönköpingsvägen 40A
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1930
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
88 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.657 kr/mån inkl värme, vatten, TV och bredband
Pris
1.900.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 190 kronor per månad och för försäkring cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Loke

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Loke 1. Byggnaden uppfördes så tidigt som 1930 och under de senaste åren genomfört renoveringar såsom nya fönster (2012) och stamrenovering (2007). Idag består huset av totalt 22 bostadsrättslägenheter och en lokal. Intill huset finns även en mysig trädgård med gott om chans till soltimmar under dagen. Trädgården är välskött och har en fin blandning av grus och gräsytor samt växtlighet. Här finns också en gemensam grill som medlemmarna får nyttja.

Föreningens ekonomi är att beteckna som stabil, med en belåning till kreditinstitut om cirka 1.500.000 miljoner vilket får anses som en tilltalande nivå. Föreningen har idag inga planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter, detta kontrollerat med föreningens ordförande den 28/12 2018.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Telia och det är fiber är indraget i huset. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband (100 Mbit/sek). Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare.

Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. I det gemensamma förrådet på gården står en grill som medlemmarna disponerar fritt. Det finns också ett cykelförråd där man har möjlighet att låsa in sin cykel om man inte vill ha den stående i passagen intill innergården.

Bostadsrättsföreningen beviljar endast medlemskap för privatpersoner (fysiska personer).
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
5.86 %
Andel av årsavgift
5.86 %
Lägenhetsnummer
13
DOKUMENT
KARTA