Jönköpingsvägen 33B, tre rum och kök

Hemlängtan med radhuskänsla

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

Snabbfakta
Adress Jönköpingsvägen 33B
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 75 + 36 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3400 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

11 dagar


Visning 3 februari
Öppen visning. Välkomna!


Samt 4 februari
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

Kök

Badrum

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Rum i källarplan 1

Rum i källarplan 2

Föreningens hus

Ursprungligen uppfört 1936 och i bättre form än någonsin, med de flesta stora renoveringar bakom sig. Yttertaket är omlagt på 90-talet, ytterdörrarna är bytta, fasaden omklädd med tegel och tilläggsisolerad, fönster byttes under 2014 och fjärrvärme är installerat. De flesta avloppsstammar är bytta, bland annat i den del av huset där denna lägenhet ligger. Under 2014 gjordes också en större helrenovering av källarplanet där hela källargolvet bilades bort, nya rör lades och en helt ny bottenplatta gjöts. I samband med detta murades källarväggarna också om så att detta plan idag är i mycket fint skick. Här nere finns en gemensam groventré för de boende.

Trädgård

Ner mot baksidan hittar du gräsmatta, fruktträd och den lata soffhörnan där du kan ta en tupplur i befriande avskärmning från omvärlden. Även i trädgården råder en tydlig uppdelning av nyttjandet där alla har varsin fjärdedel av marken att nyttja, så du kan alltid vara säker på att ha din plats i fred. Frukten delar ni också på, broderligt eller systerligt. Arbetsbefrielse råder dock när det gäller gräsklippningen, för gräsmattan sköter den Huskvarna-märkta roboten. Livet ska vara lätt.

Omgivning

Oavsett om du är skogsmulle, sjöscout eller träningsnarkoman kommer Huskvarna aldrig komma till korta. Upp på berget, ner till stranden eller ut på sjön, här finns alltid något att hitta på. Har du gäster tar du med dem på stigarna utmed Huskvarnaån hela vägen upp till vattenfallen om ni orkar, för att se och höra naturens skiftningar. Smedbyn och Husqvarna Fabriksmuseum imponerar alla säsonger, inte minst på barn. Jönköpings godaste burgare steks i Huskvarna så klart. Ta med en i påse från Brooklyn Burger och sätt dig under de blommande körsbärsträden i Mjölkafållan, men det får vänta tills i maj.

Har du barn i skolåldern finns det både kommunala och privata alternativ att välja på. Norrängsskolan, Alfred Dahlin, Engelska skolan och Kunskapsskolan är väl de som ligger allra närmast. Hälsa på hos alla så ser du vilken som verkar passa bäst.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket är ett s.k. "Epoq-kök" från 2015 och har följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Thermex), ugn (Electrolux), mikrovågsugn (Electrolux), diskmaskin (Sandstrom) samt kyl/frys (Electrolux). Samtliga vitvaror installerades i samband med att kökets färdigställande 2015. Arbetet utfördes av Mullsjö Bygg och Tak AB.
Badrummet renoverades under 2014. Även detta arbete utfördes utav Mullsjö Bygg och Tak AB. Våtrumsintyg finns bifogat under "dokument". Här finns en tvättmaskin från 2013 av märket Whirlpool. I badrummet finns elburen golvvärme.
I entréplanet har golven slipats i vardagsrummet och sovrum 1. Samtidigt har nytt golv lagts in i hallen och köket. Samtliga väggar har målats om och träpanel har satts in i hall och sovrum 1.
Lägenheten är utrustad med jordfelsbrytare.
Källarvåningen är ombyggt och inredd till boyta och allt jobb gjordes under 201X. I anslutning till källarplanet finns en dörr som leder ut till den del av källaren som inte tillhör lägenheten och som används som gemensam förrådsyta i föreningen. Under 201X målades alla väggar/tak, golven gjordes i ordning, ny el är framdragen och LED-belysning installerades i detta plan. Denna del av bostaden är i föreningens lägenhetsregister klassad som biyta, därav areauppgifterna 75+XX kvm. Bostaden är uppmätt till XXX kvm boyta och XX kvm biyta av Anticimex.
Nuvarande ägare lämnar kvar två stora garderober i källarplanet, två garderober i entréplan, gardiner i vardagsrum samt lamellgardinerna på balkongen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Jönköpingsvägen 33B
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1936
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Bo & Biarea
75 + 36 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.400 kr/mån inkl värme och vatten
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 320 kronor per månad och för försäkring cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Brageholm

Info: Bostadsrättsföreningen Brageholm äger fastigheten Jönköping Brage 5 som är en friköpt tomt om 939 kvadratmeter. På tomten står ett hus som uppfördes 1936 och som idag är i mycket gott tekniskt skick med de flesta stora renoveringar genomförda. Yttertaket är bytt, fasaden är omklädd med nytt tegel och tilläggsisolerad, alla fönster är bytta, samtliga ytterdörrar är bytta, källarplanet är totalrenoverat med en helt nygjuten bottenplatta, nymurade väggar och nylagda rör. Stambyte har skett löpande vid behov och de avloppsrör som är av äldre modell är filmade och noggrant undersökta så föreningen har god koll på konditionen på dessa.

Föreningen har delat upp trädgården så att man som boende har en fjärdedel var som disponeras som "er" del, dock har alla boende tillgång till fruktträden som står i trädgården som ger gott om äpplen som alla får glädje av. Man tillämpar ett rullande schema för trädgårdsskötsel där man var fjärde vecka ansvarar för att hålla efter kantklippning, grusgångar och de allmänna ytorna så det ser prydligt och välskött ut. Lyckligtvis behöver man inte klippa gräsmattan, detta sköts av en helautomatisk Automower från Husqvarna!

Ekonomin i föreningen är mycket god och belåningen väldigt låg, vid utgången av 2016 hade man totala banklån på 737.000 kronor vilket är att anse som mycket bra, speciellt med hänsyn till att huset är i gott skick.

Några höjningar av avgiften är inte aktuellt (kontrollerat med ordföranden i föreningen 2018-10-10).
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
25 %
Andel av årsavgift
25 %
Lägenhetsnummer
2
DOKUMENT
KARTA