Humlegården 26, sex rum och kök

Bästa sortens Humle-honung

Välkommen till kloka, nära och mycket kära Humlegården. Ett alldeles eget parhusområde bara några snabba steg ovanför Friaredalen med smidigt gång- och cykelavstånd till centrum och Munksjön. Skolor i alla stadier är mer än nära. Stadsparken har du precis ovanför med djur, stigar och lekplatser, och ännu lite högre upp tar Vattenledningsparkens vildare natur vid.

Men om nu läget är smidigt så är det inget mot huset i sig. Parhus, radhus och kedjehus i grupp brukar vara extremt väl planerade av arkitekterna. De vet att yrkesskickligheten sätts på prov och exponeras inför stor publik. Även om inte exteriören är den mest iögonfallande, så väntar ett smart och snyggt planerat inre, med en entré i mellanplan. Allt startklart för både två och tre barn.

Övre våningsplan är begåvat med fina siktlinjer rakt igenom huset både genom hallen och genom köket. Här kan solen skena fram o tillbaka bäst den vill mellan matplatsen och vardagsrummet, som domineras av ett stort glasparti mot öster och ut mot stan. Köket är mycket medvetet renoverat med härliga detaljer och matplatsen stor nog för både familj och gäster på en gång.

Snabbfakta
Adress Humlegården 26
Område Torpa
Bostadstyp 2-plans parhus
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 120 + 33 kvm
Tomtareal 271 kvm
Byggår 1976
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entré - Hall

Vardagsrum

"Vi har bott här i sex år nu, men kan fortfarande idag bli överraskade över hur otroligt bra alla kvadratmeterar är disponerade. Varenda en av de drygt 150 används till nånting."

Kök

Matplats

Sovrum 1 - Kontor

"Med en återvändsgata har man bra koll, det är sällan någon som bara råkar passera inom området. Det känns tryggt att låta barnen leka på den gemensamma lekplatsen som vi har uppsikt över från köket."

Gäst-WC

TV-rum i nedre plan

Hall i nedre plan

"När familjen vuxit så har vi mer och mer insett hur skönt det är med två allrum - i nedre plan kan barnen härja fritt, så håller vi vuxna till uppe i vardagsrummet."

Badrum och dusch

Tvättstuga och klädvård

Sovrum 2

"Alla grannarna är så schyssta! Det visste vi ju inte när vi flyttade hit, att stämningen på gatan och sammanhållningen skulle vara så fin."

Sovrum 3

Sovrum 4

Groventré

"Att spontant packa fikakorgen och dra till stadsparken och stora lekplatsen är alltid uppskattat av barnen."

Uteplats

Trädgård

Område

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2010. Nedan följer en kortare sammanfattning på saker som gjorts med huset sedan dess.
2010 - Totalrenovering av kök, Ikea och Marbodal. Byte av samtliga vitvaror. Nyläggning av parkettgolv i kök, matplats och hall. Slipning och lackning av befintligt parkettgolv i vardagsrummet (Edberg & Holmqvist AB), målning av samtliga ytskikt (väggar och tak) invändigt, målning av fönster.
2010 - Installation av motorstyrd markis mot baksidan av huset via SunOff AB. Ny matta i trappen ner mot souterrängplan och inläggning av klinkergolv vid ytterdörr (Edberg & Holmqvist AB). Ny blandare i badrum nere, inläggning av ny våtrumsmatta i badrum nere (Miljöhallen AB), installation av bubbelbad i badrum nere.
2010 - Byte av samtliga originalelement till oljefyllda radiatorer med elektronisk termostat för jämnare värme, installation av luftvärmepump från IVT (Linds & Källman AB, Tranås). Installation av jordfelsbrytare och genomgång av elsystem (Elektroarmatur AB, Gnosjö).
2011 - Ny kommod i gäst-WC i övre plan (Ronnys VVS AB). Nytt tak på trädgårdsförrådet, nytt tak på uteplatsen/altanen.
2012 - Målning av allt utvändigt trä på fasaden (utom södersidan), målning av verandastaket och carport. Totalrenovering/ombyggnad av gamla bastun och tvättstugan till större tvättstuga med bättre klädförvaring (Wallins Rör AB, Edberg & Holmqvist AB).
2013 - Byte av fasadpanel och målning av denna på södersidan av huset (HEK Bygg AB, Gnosjö).
2014 - Byte av de flesta fönster till isolerglasfönster. Byte av ytterdörrar i båda plan + installation av ny helglasad altandörr (Svenarums Byggnadssnickerier AB + HEK Bygg AB).
2014 - Ny veranda, förlängd hela vägen ut så man kan sitta både under tak och öppet. Installation av ComHem kabel-TV och bredband med hastighet upp till 500/500 Mbit/sekund.
2015 - Inläggning av nytt vitlaserat ekparkettgolv i nedre plan med isolermatta under, nytt klinkergolv vid groventré (Edberg & Holmqvist AB).
2015 - Plantering av häck på baksidan, installation av ny kyl & frys (Miele).
2016 - Byte av hela yttertaket (papp, läkt, pannor och plåtarbeten) via hantverkare efter att Anticimex påpekat att taket var uttjänt i samband med besiktningen inför vår försäljning.
Ovanpå hela huset finns en rejäl vind med lucka och stege, så man kan förvara julpynt, gamla skolböcker, vinterkläder och annat jox här uppe.
I årsavgiften till samfälligheten om 300 kr/år tillgång till lekplats med gungor, rutschkana och sandlåda. Det finns också en inhägnad fotbolls-/basketplan och en pulkabacke på föreningens mark. Dessutom ingår avgiftsfri gästparkering och ett förråd med gemensam trädgårdsutrustning (gräsklippare, trimmer, stegar etc). Som boende på gatan har man även några mindre åtaganden - man har två gemensamma städdagar per år (ungefär 2 timmar per tillfälle) då man hjälpa åt att röja på området och se över de gemensamma ytorna, och på sommaren har man ett rullande schema för gräsklippningen borta vid lekplatsen där man klipper 2 gånger per säsong.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Humlegården 26
Område
Torpa
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plans parhus
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
120 + 33 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Tomt
Areal: 271 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA