Hulukvarnsgatan 4C, ett rum och kök

Å-trå i Dunkehalla

Ytterligare en goding i den röda längan släpps nu till försäljning. En stor 1:a med framsidan åt två håll kan man säga. Gamla, stora, tredelade fönster åt bägge hållen, mot ån och mot söder där du har din ingång. Just fönstren är en vacker historia i sig. Helrenoverade med delvis gammalt glas och handmålade så att mödan i varje penseldrag syns. Innerfönstren öppnas inåt, och ytterfönstren utåt. När sommaren kommer lyfter du helt sonika bort innerfönstren och ställer dem i förrådet. Precis som det gjordes i varenda stuga i Småland.

Din förstukvist är som gjord för en kopp kaffe en tidig morgon i maj. Annars har du egen ingång från den gemensamma hallen och där inne hittar du klokt renoverade kvadrat, med en hel del gamla detaljer bevarade. I husets övervåning finns ett gemensamt utrymme med snedtak och takkupa som ni i föreningen får komma överens om hur det ska användas.

Att bo vid vatten är en dröm för många. Här på Hulukvarnsgatan har du en upptäcktsglad å och ett vattenfall inom hörhåll alla dagar på året. Och Vättern i sikte, som kan ryta i med meterhöga vågor om hon lägger den sidan till. Att gå på äventyr utmed ån är en både kulturell och naturell resa i tid och rum som kan ta dig ända upp till Dumme mosse om du vill sträcka ut stegen ordentligt. Motion efter ambition.

Snabbfakta
Adress Hulukvarnsgatan 4C
Område Dunkehalla
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Boyta 38 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 2027 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.500.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

8 dagar


Visning 3 december kl. 15:00- 16:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 4 december kl. 12:00- 13:00
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Det hade aldrig blivit så noggrant renoverat om inte en av oss hade varit båtbyggare."

Entré

Vardagsrum

Kök

"Det var ett stolt ögonblick, när vi och huset fick Stadsbyggnadpriset 2007 för renoveringen."

Badrum

Klädkammare

Tvättstuga

Dunkehalla

Omgivning

Dunkehalla Bostäder

Planritning

BOSTAD
Adress
Hulukvarnsgatan 4C
Område
Dunkehalla
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1899 (2005/2006)
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
38 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.027 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.500.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Kostnaden för hushållsel för en ensam boende i bostaden uppskattas till cirka 200 kronor per månad. Kostnad för hemförsäkring uppskattas till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Skeppet

Info: Brf Skeppet är en nybildad bostadsrättsförening som består av 14 bostadsrättslägenheter med adresserna Hulukvarnsgatan 4 A-H. I husets entré- och suterrängplan finns totalt 12 ettor och på våning två ligger två stycken tvårumslägenheter. Huset uppfördes 1899 och genomgick 2005 och 2006 en omfattande restaurering vilket gör att huset idag håller en hög teknisk standard. Krafterna bakom restaureringen av huset belönades 2007 med Jönköpings Kommuns Stadsbyggnadspris för bästa byggnadsvård.

Brf Skeppet har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart våren 2017 fanns 6.000.000 kronor i banklån vilket ger en belåning om ca 10.300 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 9.384.000 kronor.

Fastigheten och huset är mycket vackert beläget med grönskade omgivning på en lugn gata i nedre delen av Dunkehallaravinen. Föreningens stora uppvuxna trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. I den ekonomiska planen finns avsatta medel för fastighetsskötsel inkl. snöröjning om 15.000 kronor per år.

På gården intill huset finns en grusad parkeringsplats med nio bilplatser vilka fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. I närområdet är det fri parkering på gatorna.

Fastigheten är ansluten till Wetternets fibernät där ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera detta till en förmånlig kostnad.

Föreningen har en mycket fin gemensam tvättstuga som enkelt nås vid husets ena gavel. Här kan medlemmarna boka tid enl separat bokningssystem. Merparten av lägenheternas förråd är belägna på husets baksida i ett gårdshushus samt uppe på vinden.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
6,524 %
Lägenhetsnummer
154-154-010
DOKUMENT
KARTA