Hulukvarnsgatan 4 C, två rum och kök

Tokfint med snedtak

Det stora röda huset i ravinen levererar igen. Denna gång på ovanvåningen med två vackra gamla fönster i gaveln och massor av gröna träd utanför och sporadisk Vätterutsikt som kommer tillta i styrka när bladen faller till hösten. Lägenheten är mer som en 3:a, där köket är så stort att det nog får sägas att matsal och kök har en öppen planlösning. Därtill har du sovrum och vardagsrum. Alla rum med en gnutta snedtak, som gör mycket för charmen, men endast minimalt inskränker på svängrummet i huvudhöjd.

Gamla plankgolven till största delen intakta och en kakelugn som definitivt är från byggåret. Kök och badrum i nyrenoverat på senare tid, där golvet i badrummet förtjänar lite extra beröm för stilmedvetande. Rutig klinker är helrätt i ett så här gammalt hus.

Snabbfakta
Adress Hulukvarnsgatan 4 C
Område Dunkehalla
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 65 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Månadshyra 3467 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.575.000 kr

Budgivare 5


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det hade aldrig blivit så noggrant renoverat om inte en av oss hade varit båtbyggare."

Sovrum

Vardagsrum

"Det var ett stolt ögonblick, när vi och huset fick Stadsbyggnadpriset 2007 för renoveringen."

Kök

Badrum

"Bageriet Wallentins borta på hörnet är en god ovana - semlor, bullar, frallor, kakor smakar lite för bra."

Entré

Tvättstuga

Huset

Dunkehalla

Dunkehalla Bostäder

"Frågan är vart detta område tillhör: Bäckalyckan, Bymarken eller om man ska kalla det för Dunkehalla."

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Hulukvarnsgatan 4 C
Område
Dunkehalla
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1899 (2005/2006)
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.467 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Kostnaden för hushållsel för en ensam boende i bostaden uppskattas till cirka 250 kronor per månad. Kostnad för hemförsäkring uppskattas till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Skeppet

Info: Brf Skeppet är en nybildad bostadsrättsförening som består av 14 bostadsrättslägenheter med adresserna Hulukvarnsgatan 4 A-H. I husets entré- och suterrängplan finns totalt 12 ettor och på våning två ligger två stycken tvårumslägenheter. Huset uppfördes 1899 och genomgick 2005 och 2006 en omfattande restaurering vilket gör att huset idag håller en hög teknisk standard. Krafterna bakom restaureringen av huset belönades 2007 med Jönköpings Kommuns Stadsbyggnadspris för bästa byggnadsvård.

Brf Skeppet har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning. Vid föreningens uppstart våren 2017 fanns 6.000.000 kronor i banklån vilket ger en belåning om ca 10.300 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till 9.384.000 kronor.

Fastigheten och huset är mycket vackert beläget med grönskade omgivning på en lugn gata i nedre delen av Dunkehallaravinen. Föreningens stora uppvuxna trädgård kan fritt användas av föreningens medlemmar. I den ekonomiska planen finns avsatta medel för fastighetsskötsel inkl. snöröjning om 15.000 kronor per år.

På gården intill huset finns en grusad parkeringsplats med nio bilplatser vilka fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. I närområdet är det fri parkering på gatorna.

Fastigheten är ansluten till Wetternets fibernät där ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Önskar köparen en bredbandsuppkoppling kan samma leverantör leverera detta till en förmånlig kostnad.

Föreningen har en mycket fin gemensam tvättstuga som enkelt nås vid husets ena gavel. Här kan medlemmarna boka tid enl separat bokningssystem. Merparten av lägenheternas förråd är belägna på husets baksida i ett gårdshushus samt uppe på vinden.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
11,159 %
Lägenhetsnummer
154-154-013
DOKUMENT
KARTA