Hemstigen 20, sex rum och kök

Vackraste vitsippan

Varför krångla till det. Ett gammalt trähus gör sig fantastiskt fint i helvitt, när den liggande och stående panelen får visa upp sin fulla prakt. Trots det är det ganska ovanligt i vårt land. Huset har genomgått en professionell renovering med finstämd balans mellan att bevara och förnya. Bland annat med nya fönster på de flesta ställen, omslipade och målade golv, eller helt nya. Kök i högform i dubbel bemärkelse och ett badrum för njutningslystna. Den ursprungliga planlösningen är i princip helt intakt, vilket innebär kök och två stora salar på bottenvåningen, och en stor hall på ovanvåningen och ytterligare två vackra salar som sovrum. Det finns åtminstone fem gamla pardörrar i huset. Paneler, foder och lister är också de ursprungliga. Trappan upp håller samma klass och gör flödet naturligt upp och ner, även om du bara ska ropa upp för att få hjälp att plocka ur diskmaskinen. I källaren hittar du två bra sovrum, ett komplett kök och badrum. Perfekt antingen för tonåringarna, eller att hyra ut till studenter. Då blir det här inte bara en känslomässigt god affär, utan också ekonomiskt klok.

Snabbfakta
Adress Hemstigen 20
Område Torpa
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 168 + 65 kvm
Tomtareal 1174 kvm
Byggår 1910
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film om huset

Framsida

Baksida

Huset

Altan i öster och söder

Altan i söder och väster

Trädgård

Huset ligger precis på kanten av branten ner mot förlängningen av Friaredalen, men tomten är nästan helt platt. Perfekt för fotboll, kubb och krocket. Ett gammalt garage ger den rätta charmen och rymmer en hel del trädgårdsmöbler, gräv- o krattredskap. Men knappast en modern bil av lite större modell. Skulle man vilja bygga en öppen carport framför vore det inget problem. Sockerbagaren som letar efter ingredienser till pajer och bakverk, kan frossa i björnbär, päron och tre sorters äpplen.

"Det var precis ett sånt här gammalt trähus jag såg framför mig när jag letade hus. Vi har trivts och kommit väldigt väl överens genom åren."

Entré

Hall

Kapprum

Gäst-WC i markplan

Helkaklat och plats för det viktigaste - en toastol och ett handfat. Ligger mellan hallen och vardagsrummet, i anslutning till kapprummet.

"Närheten till klassiska Torpa och resten av stan är ju den stora fördelen. Du slipper backar om du cyklar eller bär tungt. Samtidigt är det smidigt att ta sig ur stan med bil."

Vardagsrum

Matsal

Kök

Hall på ovanvåning

"Jag är ju lång själv, därför ville jag ha optimal arbetshöjd i köket. Konstigt att inte fler tänker utanför ramarna när det gäller kök."

Balkong

Badrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Walk-in-closet

"Att man kommer upp lite i backen räcker för att man inte ska känna sig instängd. Jönköping är ju kuperat och då vill man bo så också tycker jag."

Detaljer

Vind

När allt övrigt är tipptopp, så bjuder vinden på den stora potentialen. Möjlighet finns absolut att isolera och inreda ett härligt stort allrum, eller dela av för ett eller två gästrum. Ta upp ett hål i murstocken och koppla in en kamin som värmer hela vinden.

Allrum i källarplan

Sovrum 3 i källarplan

Sovrum 4 i källarplan

"Det har inte varit helt enkelt med avvägningen mellan nytt och gammalt i samband med den omfattande renovering som gjorts, men det känns som jag hittat ganska rätt."

Duschrum i källarplan

Kök i källarplan

Tvättstuga

Tvättstugan är redo för både dig och eventuella hyresgäster. Renoverat precis som hela övriga huset. Tvättmaskin och torkskåp. Inte världens största, men funktionell och fräsch.

Garage

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan år 2000. Nedan följer en kort sammanfattning av renoveringar som genomförts sedan dess.
2000-2001 genomfördes en mycket omfattande ombyggnation då huset förvandlades från en tvåfamiljsvilla till en bostad för en familj.
2001 renoverades det platsbyggda köket. Induktionshäll (´14), microvågsugn (´11), diskmaskin (´13). Övriga köksmaskiner från ´01.
2002 dränerades huset med Platonmatta (Holst Bygg AB).
2002 tilläggsisolerades huset (Holst Bygg AB).
2002 byttes hela elsystemet med nya ledningar, kontakter och automatsäkringar med jordfelsbrytare (ElMontage AB)
2002 byttes varm- och kallvattenstammar samt rörstammar.
2002 renoverades samtliga våtutrymmen (Holst Bygg AB).
2002 glidgjöts rökgångarna från kakelugn och öppna spisen, och eldstäderna godkändes efter provtryckning.
2010 byttes avloppsservisen ut mot det kommunala nätet i gatan.
2012 lades nytt bandtäckt plåttak på utbyggnaden i öster (Lundqvist Bygg AB).
2012 skrapades och målades fasaden (Habo Måleri AB).
Det förhållandevis låga taxeringsvärdet grundar sig på de taxerade bo- och biytorna om 140+64 kvm. Huset är större i verkligheten (168+65 kvm), och är uppmätt enligt Svensk Standard (SS21054:2009) av Anticimex.
Visa mer

Planritning

Alt. planritning ovanvåning

Fastighetskarta

BOSTAD
Adress
Hemstigen 20
Område
Torpa
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
168 + 65 kvm (uppmätning enligt SS21054:2009)
Tomt
Areal: 1174 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA