Hallmansvägen 14A, fem rum och kök

Bymarkens lilla Akropolis

Vackra sidan fram i det här fallet är gaveln. Det gör att denna villa sticker ut här på Hallmansvägen, mitt i Bymarkens hjärta, där kompisarna runt om mest är tvåfamiljshus. Det höga läget ger ett pampigt intryck som förstärks av de två vackert svarvade kolonnerna som bär upp balkongen. Det brutna taket gör att takfallet inte stjäl speciellt mycket svängrum i huvudhöjd på ovanvåningen, men du får fin snedtakskänsla i alla rum.

När vi pratar Bymarken så kan du räkna med storskalig utsikt, så även i detta fall. Faktiskt redan från bottenvåningen. Huset är från 1900-talets början och har med varsam hand lotsats in i ett nytt årtusende utan att själen gått förlorad i fönster, dörrar, trappräcken och golv. Kök och badrum är fint uppdaterade för att smälta in i helheten. En altandörr är upptagen på baksidan och landar i en fin uteplats som snappar upp överraskande mycket kvällssol men som också tittar fram runt knuten och låter dig skåda ut över stan med morgonkoppen i hand. Den lilla balkongen bjuder så klart på morgonsol, men det blir mest en privatsak eftersom formatet är bedårande nätt. Källaren har golvvärme i hela planet och kan användas till lite olika ändamål. Ett av rummen är i dag tonårsrum med rejält revir mot nyfikna föräldrar.

När lokomotiveldare K. E. Hörberg byggde huset var det betydligt glesare i kvarteren och läget på dagens nedre Bymarken var nog mer det översta då. Härifrån hade man bra koll på allt som hände runt omkring i trakten. Så är det än i dag. Precis som från Akropolis-klippan i Athen.

Snabbfakta
Adress Hallmansvägen 14A
Område Bymarken
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 145 + 68 kvm
Tomtareal 760 kvm
Byggår 1922
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Entréhall

Kök

Vardagsrum

"Det har varit fina år för familjen i huset; det finns ett lugn som smittar av sig och man känner att detta är ett hus där folk mått bra."

Matsal

Gästtoalett

Trappa

"Här mitt på Bymarken är det fortfarande bra gångavstånd ner till stan om man vill, eller cykla. Bussarna går på nära håll - åt alla håll."

Hall

Badrum

Sovrum 1

"Stadsparken är nära, liksom den mer äventyrliga Dunkehallaravinen. Hallbyleden börjar där och man kan faktiskt springa på stigar utmed ån hela vägen upp till Hallbystugan."

Sovrum 2

Sovrum 3

Balkong

Sovrum 4

Tvättstuga - Badrum

Huset

"Hörnet på trädäcket som tittar fram mot utsikten, är trädgårdens absoluta Sweetspot."

Uteplats

"Trädgården har väl succesivt blivit allt mer lättskött med åren; vi har gjort det bekvämare för oss helt enkelt."

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Ett enormt charmigt hus med ett fantastiskt läge på Jönköpings västra sluttning! Greppbar storlek med funktioner som passar de flesta familjer med rum fördelade över tre plan! Utsikt hur långt som helst. Här kommer även den nya stortrivas!
De nuvarande ägarna har under sina 8 år i huset hunnit med att utföra en och annan åtgärd för att förbättra och förädla huset. Nedan beskrivs en del av de större åtgärder som utförts i huset.
Totalrenovering av köket gjordes 2004 av tidigare ägare. Under 2014 har Kvänum kök, som levererade köket, tillsammans med Bymarkens el gett köket en ansiktslyftning med bl a ny LED-belysning.
2012 byttes elcentral och städning av el gjordes.
Tvättstugan och lilla badrummet i källaren totalrenoverades 2011-2012, då även sovrummet här nere gjordes iordning. Maskinerna i tvättstugan är från 2006.
2011 fick huset det trevliga tillskottet, uteplats, på baksidan. En härlig plats som sedan dess har används många långa sommardagar. Samtidigt byggdes belysning in i uteplatsen och annan ytterbelysning byttes och kompletterades.
Fasaden målades 2010.
Badrummet på övre plan totalrenoverades 2009.
Gästtoaletten på entréplan renoverades av tidigare ägare 2004.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Hallmansvägen 14A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
145 + 68 kvm (uppmätning)
Tomt
Areal: 760 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass G , 162 kWh/m2 och år
Tillträde
1 mars 2015
KARTA