Gröna gatan 43B, rum och kök

Torpas smartaste

Här är det någon som tänkt till och gjort ett klokt och koncist omtag. En social liberalisering av kvadrat och kubik för att maximera mysfaktorn när du är vaken och har kompisar hemma. Och för att maximera sovtimmarna när gästerna gått hem, eller när du har sprungit ett kvällspass i Stadsparken. Här har väggar rivits och dörrar fallit kan man säga, till förmån för umgänge och sovläge.

Köket renoverat grafiskt distinkt och i nära nyskick. Parkett i mörk hård körsbär som slagit rot i hela lägenheten. Kompisarna är med i snacket, även om inte alla hjälper till att skiva potatis och lök till gratängen. Tre fönster på rad mot gården, plus balkongdörr. När SMHI lovar en ljummen natt sover du med dörren öppen utan att störas det minsta.

Snabbfakta
Adress Gröna gatan 43B
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1.5 rum och kök
Bo & biyta 42.8 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 1.921 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.600.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 24 mars kl. 11:30 - 12:30
Öppen visning. Välkomna!


Samt 25 mars kl. 16:30 - 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"För mig har Torpa varit perfekt under studietiden; att bo precis mitt i stan var aldrig aktuellt, jag ville ha nära ut till naturen också."

Vardagsrum

"Är det regnigt har man både 1:an och 3:ans buss att välja på, annars går man in till högskolan på 15 minuter, dörr till dörr."

Balkong

"När jag inte orkar laga mat själv blir det gärna en burgare på Brooklyn Burger, eller japanskt på 036-sushi som har lite annorlunda stuk."

Kök

Sovrum

"Nya Munksjöstaden är bra att ha på nära håll; jag handlar gärna på Hemköp, och går ofta på Cardio Club som är ett riktigt bra gym."

Badrum

"Gården vaknar verkligen till liv på våren när utemöblerna och grillen kommer på plats."

Huset

"Det är en stabil och stark förening med ordning på ekonomin för lång tid framåt; de stora investeringarna är redan gjorda."

Föreningen

"Jag tränar gärna terränglöpning och då är Vattenledningsparkens alla stigar perfekt, men det blir ofta en tur upp i Stadsparken då och då för omväxlingens skull."

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket har följande maskinell utrustning: ugn (Husqvarna), mikrovågsugn (Upo), induktionshäll (Gorenje), fläkt (Gorenje), diskmaskin (Ecowhite) och kyl/frys (Gorenje). När köket renoverades är osäkert.
På balkongen är det sol från morgon och fram till lunch.
Två förråd om respektive tre och fyra kvadratmeter hör till lägenheten och finns i källarplan. Tvättstugan finns också belägen i källaren.
Det finns tre parkeringsplatser och sex garageplatser i föreningen och kostar 200 kr/mån respektive 300 kr/mån. För närvarande står två medlemmar i kön till parkeringsplatserna och en garageplats är ledig (kontrollerat med ordförande 2018-12-06).
Föreningen har avtal med Com Hem avseende TV-kanaler och bredband. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften, men vill man ha fler kanaler kontaktar man Com Hem för att utöka utbudet. Olika kanalpaket kostar olika mycket.
För den ekonomiska förvaltningen står Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC).
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägget ingår.
I föreningens protokoll är lägenheten registrerad som 1 rok men lägenheten har byggts om och nyttjas som 1,5 rok.
Föreningen har beslutat att genomföra ett stambyte de närmsta åren. Det är färskvattenledningarna i kök och badrum som ska bytas ut. Månadsavgifterna kommer med största sannolikhet att höjas efter att arbetet är slutfört. I dagsläget har föreningen inte bestämt vilket företag de ska anlita för arbetet och kan försena starten för rörbytet. (Kontrollerat med ordförande 2019-03-08).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gröna gatan 43B
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1960
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1.5 rum och kök
Boarea
42.8 kvm (föreningens information)
Energideklaration
111 kWh/m2 och år
Månadsavgift
1.921 kr/mån värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.600.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Nuvarande ägare (1 pers) har tidigare haft följande driftkostnader: hushållsel för cirka 380 kr/mån och hemförsäkring för cirka 105 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Masen 10

Bostadsrättsföreningen Masen 10 registrerades 1996 och består av ett flerbostadshus innehållande 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Av dessa 18 lägenheter är det hälften så många ettor som tvåor. Fastigheten bebyggdes 1960.

På gården finns parkerings- och garageplatser och en gemensam uteplats. I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Här finns även ett cykelrum. Till parkeringsplatserna och garageplatserna är det ett separat kösystem.

Förening har haft följande renoveringar:

2018 Byte av samtliga lås
2017 Installation av ny huvudanledning
2016 Byte av låskassetter, underhåll av entré
2014-2015 renovering/byte av fasad, balkonger, garagedörrar, skorstenar, stuprör, armaturer
2013 Anläggning av ny sopstation
2012 Renovering av gård
2011 Renovering av stammar, byte av lägenhetsdörrar, byte av fönster, byte av armaturer och strömbrytare i gemensamma utrymmen
2010 Installation av tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan.

Föreningen har beslutat om byte av färskvattenledningar i badrum och kök inom kort. Månadsavgifterna kommer därmed behöva justeras upp. Det finns för närvarande inga beslut på vilket företag föreningen ska anlita och inte heller hur mycket justeringen kommer att vara.

Föreningen förvaltas av SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum). Trappstädningen sköts av städbolag, men föreningen anordnar två städdagar per år då medlemmarna städar gården.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
4.72 %
Andel av årsavgift
4.84647 %
Lägenhetsnummer
11
DOKUMENT
KARTA