Gröna Gatan 36B, två rum och kök

Drömmigt mysig "Torpare"

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med visning inom kort. Maila info@vastanhem.se om du önskar ytterligare information redan nu.

Snabbfakta
Adress Gröna Gatan 36B
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 58 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2864 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.900.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer
BOSTAD
Adress
Gröna Gatan 36B
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
58 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass -
Månadsavgift
2.864 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.900.000 kr eller högstbjudande
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Misteln

Info: Bostadsrättsföreningen HSBs Brf Misteln äger fastigheten Misteln 11 vilken är belägen precis på gränsen mellan Torpas lummiga villakvarter och charmiga lägenhetskvarter. Här ligger lägenheterna i en härligt grön oas med högväxta lövträd och fina gräsytor. Här byggdes på 40-talet fem flerbostadshus, idag innehållande 57 bostadsrättslägeheter. Fastigheten ligger i direkt närhet till inte mindre än tre av Jönköpings mest kända parker. Jönköpings Stadspark, Vattenledningsparken och så klart i princip gräns-i-gräns med Friaredalen. Mellan husen finns stora soliga gräsytor och hårdlagda gångpassager. På fyra av husen vänder sig balkongerna mot söder och väster. Föreningens adresser är Syréngatan 2 och 4, Torpagatan 19 och 21 samt Gröna gatan 36. Den totala bostadsarean är 3 038 kvm, och utöver den ytan finns även utrymme för lägenhetsförråd på vindar och i källare. I källarna finns också fräscha renoverade tvättstugor, torkrum, cykelförråd, redskapsförråd m.m.

Föreningen har en väl underhållna byggnader och har under åren löpande utfört reparationer efter behov. Flertalet större renoveringsarbeten är utförda 2000-talet, bl a fönsterbyte, stambyte, nya elstigar och centraler i samtliga lägenheter, ytterdörrar och på 1990-talet gjordes takbyte. Under 2014 kommer föreningen även lägga om samtliga VA-ledningar och elstammar från husen ut till tomtgränser. Samtidigt förnyas asfaltsytor, planteringar och grönytor.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil trots stora investeringar under de senaste åren. Föreningen har f.n. en belåning till kreditinstitut om strax under 6 miljoner varav ca 2 miljoner omförhandlas gällande räntenivåer under slutet av 2014. Räntorna beräknas ligga kvar på liknande nivåer som idag. Årsavgifterna i föreningen höjdes som senast 2008 och har därefter kunnat lämnas oförändrade trots gjorda inversteringar! Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Jönköping.

Föreningens styrelse beslutade även vid årsstämman 2013 att avgifterna för 2014 inte behöver justeras tills vidare. För uppstartade åtgärder av ovan nämnda VA-ledningarna m.m. finansierar föreningen detta till 50% med eget kapital och 50% med nya krediter. En mindre höjning av avgifterna (2-3%) har diskuterats, men målet är att fortsatt lämna dessa oförändrade.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem.

Parkering för de boende sker på kringliggande gator, även Torpaskolans gårdsytor används för parkering under nätter och helger. Kommunens boendeparkering tillämpas i området.
Andel i föreningen
0 %
Lägenhetsnummer
8-2009-1-49-3
DOKUMENT
KARTA