Gröna gatan 12, två rum och kök

Valnöts-topping

Gröna gatan gör mer skäl för namnet ju högre upp du kommer. Här på 6:e våningen har du hela Stadsparken och Mariebo i blickfånget rätt ut, och stans största innergård rätt ner. Kanske inte så grönt just i mitten av januari, men vänta bara så får du se om några månader. Lägenheten har vardagsrum och balkong tveklöst, glasklart och spikrakt vänt åt rätt håll, för att erbjuda existensmaximum från tidig eftermiddag tills solen går ner över Bymarken. Med den nya eleganta inglasningen kan du dessutom räkna med förlängd säsong.

Lägenheten fräscht renoverad i omgångar där ett mustigt kök i valnötslaminat hittat in, och den noggranne upptäcker direkt harmonin med valnötsgolvet i vardagsrummet. Att hela fastigheten har fått en rejäl uppryckning är svårt att missa, men helt ny fasad, nya fönster, nya säkerhetsdörrar och nya balkonger. Detta är en ursolid gammal HSB-förening där man lite skämtsamt pratar om grannföreningarna som B-laget. Alltså, välkommen upp i en högre division.

Snabbfakta
Adress Gröna gatan 12
Område Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 62 kvm
Vån & Hiss 6 av 7 (Hiss finns)
Avgift 3373 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.900.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 27 januari kl. 11:00 - 12:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 28 januari kl. 16:00 - 17:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det är svårt att tro att du är så mitt i stan, när det är så tyst på baksidan mot gården. Det är ett väldigt smidigt boende med garaget mitt under huset."

Vardagsrum

"Vi har passat på att fixa lite extra med el och målning på balkongen, nu när det blivit så fint i övrigt med ny inglasning."

Balkong

"Jag har jobbat mycket hemifrån de senaste åren och har verkligen njutit av balkongen, utsikten och det lugna läget; kvällssolen magisk, kan jag intyga."

Kök

"I köket gillar jag speciellt den platsbyggda hyllan runt dörröppningen som på ett smart sätt rymmer väldigt mycket som du vill se och ha nära."

Sovrum

Badrum

"Garageplats bör inte vara så svårt att få fatt på, jag väntade inte mer än två månader innan jag fick min. Garaget hittar du rätt ner i källaren."

Klädkammare

"Ica eller Coop spelar inte så stor roll, det är lika nära till båda."

Föreningen

Huset

"Huset har genomgått omfattande renoveringar med nya fönster, ny fasad och säkertsdörrar in till varje lägenhet, utan att avgifterna kommer att höjas detta år."

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2009. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Badrummet renoverades år 2010 och för arbetet stod ByggAB och Edberg & Falck. Kvalitetsintyg och kvitto finns.
Nuvarande ägare bytte golven och målade om i vardagsrummet 2010.
Köket renoverades under 2007 av förgående ägare och är från IKEA. Den maskinella utrustningen består av följande; kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, ugn, häll och fläkt.
Under 2018 har nuvarande ägare målat om i sovrum, kök och i hall.
De första solstrålarna träffar lägenhetens östra sida, kök och sovrum. Härligt till frukosten när solen lyser på alla takåsar som man ser från fönstren. På eftermiddagen njuter man av solen på balkongen fram tills solen går ner bakom bergen och Stadsparken.
Ett förråd i källaren om 4,4 kvm följer lägenheten.
Föreningen har avtal med Com Hem avseende TV-utbudet. Varje lägenhetsinnehavare tecknar för närvarande själv avtal med Bredbandsbolaget. Fiber finns i fastigheten.
I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5. Månadsavgiften är 200 kr/mån för en utomhusplats (150 kr/mån för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330 kr/mån för en garageplats.
Badrumsskåpet ingår inte i lägenhetsköpet.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gröna gatan 12
Område
Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1963
Våningsplan
6 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
62 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.373 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.900.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Nuvarande säljare, bestående av två vuxna personer har haft följande kostnader: cirka 450 kr/mån för hushållsel och cirka 130 kr/mån för hemförsäkring.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Karl

Info: HSB Brf Karl äger fastigheten Karl 8 som bebyggdes år 1963. Föreningen är en av de större i Jönköping och består av totalt 156 bostadsrättslägenheter samt en lokal med hyresrätt. På fastigheten finns tre bostadshus med sex uppgångar, och adresserna är: Gröna Gatan 10,12,14,16 och 18 samt Kristinedalsgatan 5. Föreningen har även 128 stycken garageplatser och 50 stycken parkeringsplatser, dit det är separat kö.

Under 2017 har fasadrenovering, balkongrenovering och fönsterbyte genomförts. Under 2018 byttes även samtliga entrédörrar till lägenheterna. Andra större underhållsåtgärder föreningen gjort de senaste åren är bland annat; passagesystem med taggar, nya ytskikt och maskiner i tvättstugorna, gårdsmiljö, närvarostyrd belysning, stamrenovering, ventilationsarbeten etc.

Ekonomin i föreningen är extremt solid med en fastighet i mycket gott skick! Under åren 2015 och 2016 var föreningen helt utan banklån vilket är mycket ovanligt. Vid årsskiftet 2017/2018 fanns en bankskuld om låga 2.549 kronor per kvadratmeter/bostadsyta vilket är att betrakta som lågt. Nuvarande banklån togs för att kunna finansiera renoveringen som beskrivs här ovan.

Föreningen är ansluten till Bredbandsbolagets fibernät och tillhandahåller tv-anslutning via Com Hem. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

På innergården finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper och planteringar. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service och som medlem har man därför inget ansvar i detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag.

Föreningen har idag inga beslutade planer på att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med ordförande 2018-12-06).

I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5.
Månadsavgiften är 200 kr/mån för en utomhusplats (150 kr/mån för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 330 kr/mån för en garageplats.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
0,67885 %
Andel av årsavgift
0,67885 %
Lägenhetsnummer
8-2022-1-111-3
DOKUMENT
KARTA