Granlunds Väg 1, sex rum och kök

Växtzon 1 - för barn och vuxna!

Gränna ligger i växtzon 1, tack vare ett ovanligt högt antal soltimmar per år. Något som gör gott för både växter och människor. Granlunds Väg 1 ligger som sista hus på en återvändsgata, strax nedanför den gamla stadskärnan på den svaga sluttningen ner mot Vättern. Ett hus från 70-talet som lever högsta välmåga, med många både större och mindre investeringar bakom sig. Bland annat helt nya fönster i hela huset, nytt vitmenat ekgolv i princip i hela övervåningen och toaletter och kök i väldigt fint skick. Kökets öppna spis är en höjdare på alla sätt. Ljus och fint avstämd färgsättning i alla rum gör att hemlängtan blir stark direkt. En trappa ner i källaren har du i princip ett likadant hus till. Det här är lugna kvarter, med en päronträdsallé utanför dörren. Det enda som kan skymma solen här är en och annan ballonguppstigning från startfältet en bit bort.

Snabbfakta
Adress Granlunds Väg 1
Område Gränna
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 126 + 126 kvm
Tomtareal 843 kvm
Byggår 1974
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset & trädgården

Uteplats

En insynsskyddad uteplats hittar du i sydväst, mellan garaget och trädgården. Utgång från köket. Från vardagsrummet har du en mindre stensatt uteplats där taket skjuter ut som ett regnskydd, här kan du grilla dig mot söderväggen redan i vårens första solstrålar.

Hall

Gäst-WC

Kök

Matplats

"Att äta frukost vid brasan är något jag kommer sakna väldigt mycket."

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

"På sommaren växlar Gränna tempo, allsången hörs ända upp till vår terrass. Då blir det lite mer puls."

Badrum

Allrum

"Att se en ballonguppstigning från första parkett imponerar fortfarande."

Dusch och bastu

Inget 70-talshus utan bastu. Här är den uppdaterad med en nykaklad dusch från 2008, men den kvistfria panelen är den samma som när huset byggdes. Varmt och skönt om fötterna tack vare golvvärmen.

Tvättrum

Har allt man kan behöva, ljust klinkergolv och en hel del bra förvaring. I anslutning finns också en utgång till trädgården, som fungerar som groventré.

Verkstad och pannrum

Hemmets härd utgörs av en tyst och effektiv värmepump från IVT. Den gamla oljepannan och tanken har gett plats till en rejäl verkstad, eller ett laboratorium om du aspirerar på Nobelpriset i kemi eller fysik.

Arbetsrum eller tonårsrum

Innanför bottenvåningens vardagsrum finns ett antal användbara ytor. Bland annat ett öppet arbetsrum, ett tonårsrum och flera bra förrådsutrymmen. Det här är väl de enda utrymmen som är sen tiden då huset byggdes. Det finns alltså lite för nästa ägare att hugga tag i. Men bara lite.

Matkällare

Bli din egen ekorre. Nyrenoverad är också husets matkällare som håller rätt temperatur året runt för att kunna förvara lite av varje du vill spara och knapra på längre fram. Som potatis, äpplen och morötter.

Vedförråd

Två glupska öppna spisar kräver en hel del ved för att trivas med jobbet. Mycket lämpligt finns det därför ett vedförråd på gården.

Planritning

BOSTAD
Adress
Granlunds Väg 1
Område
Gränna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
126 + 126 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 843 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass A
Övrig information
* Köket totalrenoverades 2004, och 2011 lackades luckorna om i vitt, bänkskivorna slipades och betsades och alla ytskikt målades om.
* Badrummet i entréplan helrenoverades 2005.
* Tvättstugan renoverades 2006.
* Bergvärmepumpen, en kraftfull IVT Greenline HT Plus C11, installerades 2006. Till denna finns en tioårig försäkring som löper fram till 2016.
* Altanen vid köket byggdes 2007. Insynsskyddad och vindskyddad från norr, och fint söder/väster-läge.
* Taket lades om 2008.
* Duschrummet i nedre plan helrenoverades 2008.
* Alla fönster i markplan byttes 2011 till 3-glas Elitfönster med isolerfunktion. Även två altandörrar byttes samtidigt.
* Gäst-WC i markplan helrenoverat 2012 med granitgolv och släta vita kaklade väggar.
* Allrummet i nedre plan helrenoverat 2011 med nylagt ljust eklaminatgolv, ommålade väggar, ommålat tak och nytt klinker som gnistskydd framför öppna spisen.
* 2012 lades alla golv om i hall, vardagsrum samt de tre sovrummen. Tvåstavs vitmenad ek, 14 mm tjock och slipbar.
* Båda eldstäderna är godkända för eldning.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA