Göransbergsvägen 32 B, fem rum och kök

Vågade vinklar och vrår

Fasaden på framsidan är inte bara ett dekorativt spel med linjer. Vinklarna har också viktiga funktioner. Takutsprånget skyddar både ytterdörr och besökare från regn, och är vinklat både nedåt och åt sidan. Skärmar av den vassaste solen mitt på dagen, men hjälper också till att fånga upp vyn över Vättern som detta höjdarläge erbjuder. Alla tre radhuslängorna är så smart placerade att de snappar upp både ljus och sjö på samma sätt. Samtidigt gör det att man inte ser mycket av grannarna, varken på fram- eller baksidan. Att huset skulle vara byggt i början av 1980-talet är svårt att tro, både estetiskt och tekniskt. Mycket är nytt och uppdaterat invändigt, och när det gäller det tekniska, så är det här så nära ett passivhus man kan komma, bara tjugo år för tidigt. Det innebär att driftkostnaderna är lika låga, som livskvaliteten är hög. Väggarna är tjocka som Brahehus murar, men med lager-på-lager-funktion, precis som när man klär sig för en riktigt kall vinterdag. Läget på höjden är nästan lika slående som borgens.

Snabbfakta
Adress Göransbergsvägen 32 B
Område Huskvarna
Bostadstyp 2-plans radhus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 136 kvm
Tomtareal 234 kvm
Byggår 1984
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Växthuset

"Uppe i berget odlar vi lite allt möjligt - kryddor, smultron och jordgubbar, dessutom växer det en fläder som levererar god saft på försommaren."

Matplats

"Världsrekordet på varvet runt köket-hallen-vardagsrummet, ligger på lite över åtta sekunder."

Kök

Hall

Badrum 1

Tvättstuga

Allrum

"Att kunna gå till dagis direkt genom skogen på stigen bakom huset är vardagslyx."

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum 2

Klädkammare

Ska man lyckas upprätthålla en skön terrorbalans mellan prylar och livsrum, så är en stor klädkammare lösningen för både ordningsmannen och slarvern. Lycka till, här har du chansen.

"Utesäsongen mot planket börjar redan i mars, då solen värmer gott, och vindarna bromsas."

Uteplats - Trädgård

Huset

Samfällighet

"Det går att åka snowracer ner från berget in i trädgården, men det är kanske inte att rekommendera..."

Garage

Alla radhus har ett eget garage, men den här längan kommer också ha egna carports, som byggs nu över sommaren 2014 av de boende tillsammans. Förövrigt finns en samfällighet som sköter grönytor och andra gemensamma ytor.

Mäklaren informerar
- Fint radhus med en lite annolunda arkitektur och en väl genomtänkt och charmig planlösning. Miniträdgården på husets baksida har eget avskärmat soldäck vilket byggdes 2011 och ett eget berg!
- Köket renoverades 2009 med ny köksinredning m.m. Vitvarorna är glaskeramikhäll, ugn, fläkt (med värmeväxlare och styrning av mekanisk ventilation) diskmaskin, kyl och frys. Vitvarorna (exkl. fläkt/vent.) är från 2002 och framåt.
- Badrummet på entréplan renoverades 2004 i tidlöst utförande med kakel på väggarna och klinkers med golvvärme på golvet.
- Utvändigt fick huset sig en ordentlig genomgång 2011 då träpaneler sågs över, delvis byttes ut och helt målades om. Även fönster målades om. Samtidigt byggde husägarna då en ny entrétrappa.
- Invändigt har stora delar av ytorna bättrats, bytts ut och uppdaterats från 2010 och framåt. Bl.a. har flera rum fått nya tapeter och väggfärger, på övre plan har tre utrymmen nya parkettgolv, ett sovrum har nya garderober, trappan är ytrenoverad och moderniserad och tvättstugan har fått väv, färg och förvaringssystem.
- Som pricken över i utrustades huset 2010 med en helt ny, mycket effektiv luft/luftvärmepump från IVT vilken nu värmer hela huset effektivt och till en mycket låg kostnad.
- Och solen då? Jo, den tidiga morgonsolen visar sig på huset entrésida men smiter ganska snart över taken och ger varm och skön sol på baksidans uteplats redan till 11-kaffet! Här värmer solen sedan hela eftermiddagen fram till 18-, 19-tiden. När klockan närmar sig 20 har solen sedan en stund gått ner bakom träden och bara anats genom lövverken.
OBS! Tänk på att Hakarpsvägen just nu och ett tag framåt är avstängd för trafik. För att komma rätt till huset och visningarna, kör Ådalsvägen och gena över Petersberg via Ebbesvägen.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Göransbergsvägen 32 B
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plans radhus
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
136 + 0 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 234 kvm
Energideklaration
61 kWh/m2 och år
Tillträde
1 nov 2014 eller enl. ök.
KARTA