Gillesgatan 11B, två rum och kök

Naturnära toppläge med citypuls

Välkommen hem till en välskött förening och fastighet som totalrenoverades så sent som 2012. Här bor du endast några minuters promenad från Esplanaden och närheten till Huskvarnas hela utbud av butiker och restauranger. När kylskåpet är fullt, och garderoberna likaså, kan du njuta av en lägenhet som är fint i ordning, och med många originaldetaljer bevarade. Varför inte grilla en korv i öppnaspisen, eller lägg upp fötterna på balkongräcket och ta en tupplur i höstsolen.

Till denna ymnigt tilltagna tvårummare står även naturupplevelserna i kö utanför dörren. Gångavstånd till Huskvarnabergen, sandbankarna och Vätterstranden för att nämna några. Oavsett om du huserar ensam eller har sällskap så är detta ett fint startblock som garanterat kommer ge livet en skön knuff i ryggen.

Snabbfakta
Adress Gillesgatan 11B
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 65 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3515 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
Pris 1.300.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i dag


Visning 22 oktober kl. 16:00- 17:00
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Bra bussförbindelser gör att det känns som att man bor inne i Jönköping även om man inte riktigt gör det. Det går så smidigt att komma in till stan."

Vardagsrum

Balkong

"Balkongen är skön att ha med lite grönt i sikte både upp mot berget och ut mot Esplanaden och sol har jag nästan hela dagen."

Kök

Badrum

"Bor du här är verkligen allt du behöver bara några minuter bort. Både ICA och Willys och även Rosengallerian med klädbutiker, restauranger och gym."

Sovrum

Föreningen

"Även om man bor vid Esplanaden så är det nära till naturen och fina promenadstråk. Utsikten, Vätterstranden och sandbankarna ligger alla på gångavstånd."

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Huset totalrenoverades 2012-2013 och då byttes tak, stammar och fönster. Samtliga kök och badrum renoverades, likaså gällande tvättstugan som ligger uppe på vinden. Dessutom uppgraderades all el.
Kökets maskinpark består av följande; fläkt, ugn (Bosch), diskmaskin (Bosch) , kyl (Bosch) och frys (Bosch).
Tvättmaskinen i badrummet köptes in 2017 och är av märket Cylinda. I badrummet finns golvvärme installerad.
Under den stora renoveringen (2012-2013) rustade man upp den öppna spisen. 2016 satte man in ett rör i skorstenen som går från kanalen och upp i skorstenen. Detta stod föreningen för. Öppna spisen är godkänd för eldning.
På balkongen skiner solen från tidig eftermiddag och håller sig kvar till sen eftermiddag.
Ett vindsförråd följer lägenheten.
Fiber finns indraget.
Föreningen har beslutat att höja månadsavgiften med ca 100 kr. Höjningen börjar gälla från och med den 1 januari 2019. Det är den första höjningen föreningen har haft sedan 2013 (uppgift från ordförande 2018-09-25).
Föreningen har nio parkeringsplatser och fyra garageplatser. För en parkeringsplats betalar medlemmarna 125 kr/mån och för en garageplats 400 kr/mån. För närvarande är det två som står i kö (uppgifter från ordförande 2018-09-25).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gillesgatan 11B
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1950
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
65 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.515 kr/mån Värme & vatten
Pris
1.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare betalar ungefär 300 kr/mån för hushållsel under vinterhalvåret och 150-200 kr/mån under sommarhalvåret.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Smeden 7 Smålands Gille

Info: Det gulputsade trevåningshuset i Huskvarna, med exakt två gator bort till City och busskommunikationer, ligger Gillesgatan 11B och bostadsföreningen Smeden 7 Smålands Gille. Nybildad bostadsrättsförening 2012 med 16 lägenheter samt en lokal som hyrs ut av föreningen. Föreningens hyresgäst i lokalen bedriver en tandläkarverksamhet. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Under 2017 valde föreningen att lägga om räntan på ett av de tre lånen. Idag är det rörligt och detta har haft en positiv verkan för föreningens ekonomi då räntekostnaderna har minskat. Föreningen valde dessutom att teckna ett avtal med Lidhed Boström Redovisning & Revision AB som hjälper till med den löpande redovisningen, bokslut och årsrevision. En höjning av månadsavgiften har röstats fram för att skapa ett större kapital för att vara bättre förberedd på framtida föreningsenliga kostnader. Denna höjning kommer vara lite olika beroende på andelstalen, men höjningen kommer vara cirka 100 kronor (uppgift från ordförande 2018-09-25).

Huset är uppfört 1950 men i samband med ombildningen har omfattande renoveringsarbeten utförts på fastigheten:

- Nytt tak, inklädnad av skorsten, nya hängrännor och stuprör.
- Byte av stammar.
- Fönster och balkongdörrar.
- Helrenoverade kök och badrum.
- Nyrenoverad tvättstuga som ligger uppe på vinden.
- Uppgradering av elinstallationer.

Föreningens fastighet är ansluten till kabel-TV via Telia och bredband via Wetternet (fiber).

Till lägenheten hör ett vindsförråd. På vinden finns även en gemensam tvättstuga med ny utrustning såsom två tvättmaskiner och en torktumlare. Intilliggande torkrum med paxfläkt.

Parkeringsplats kan hyras genom föreningens kö för 125 kr/mån. Föreningen har också 4 st garage för 400kr/mån. Parkeringsplatser finns också i närområdet på gator. I dagsläget är det två medlemmar som står i kö (uppgift från ordförande 2018-09-25).

Föreningen har röstat igenom nya stadgar men eftersom dessa inte registrerats hos Bolagsverket än, gäller de gamla tills dess.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
6,126 %
Lägenhetsnummer
B1302
DOKUMENT
KARTA