Gelbgjutargatan 18, tre rum och kök

Nygammal romans

Bara en trappa upp. Men ett himmelrike ändå. Du befinner dig i ett av Kålgårdens gamla kvarter. De glesa staketen visar mer än de döljer. Grusgångarna frasar och krasar. Kullerstenen vrickar sig in och ut mellan husensgårdar och gränder. Den gammeldagsa känslan blir inte mer påträngande än här på Gelbgjutargatan. Men ögat låter sig lätt luras i just detta fall. Huset är inte 130 år gammalt, utan bara knappt 30. Men det är gjort med största vördnad för omgivningen.

Lägenheten är i fint skick med nyligen nyfixat kök och badrum. Spegeldörrar, kurviga foder och lister och en takhöjd som nosar på 2,60 meter. Till och med rumsplaneringen är gjord efter den gamla skolboken. Två rum i fil med pardörrar. Ett sovrum ytterligare och köket stort som i Katthult, med plats för 8-10 personer. Lägenheten perfekt för många familjekonstruktioner. Utan barn eller med barn, ensamhet eller tvåsamhet, äldre eller yngre. Bara balkongen och gården triggar starkt habegär.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 18
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 81 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns)
Avgift 5.183 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
Pris 2.300.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Alla som kommer hit är övertygade om att det är en gammal lägenhet som renoverats, men knackar du i väggarna märker du att det är betong."

Hall

Kök

"Att det finns hiss i huset är såklart en fördel, särskilt för dem som är äldre. Det hittar man sällan i hus som är äldre på riktigt."

Balkong

Sovrum 1

"Krukväxterna i trapphuset trivs väldigt bra på sommaren, men har också bra klimat för att gå ner i varv över vintern. Just nu märker dom att ljuset kommer tillbaka."

Vardagsrum

Badrum

Sovrum 2

"Förra året var det så mycket äpplen att vi inte kunde göra åt allt; du har tre trädgårdar runt omkring som fruktträd, inte bara den egna nedanför balkongen."

Gården

Gamla Kålgården

"Bilen står still nästa hela tiden man är här, du tar dig smidigt överallt till det mesta; med cykel går det ännu smidigare."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köksinteriören renoverades 2014 och kommer från Marbodal. I samband med renoveringen byttes även samtliga vitvaror ut, inklusive fläkten som ingår i lägenhetens ventilationssystem. Köket har följande maskinell utrustning: induktionshäll (Whirlpool), spisfläkt (Fläktwoods), ugn (Whirlpool), diskmaskin (Siemens), inbyggd mikrovågsugn (Husqvarna) samt kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna). Diskmaskinen är utbytt 2017. Fläkten servas och kontrolleras regelbundet av Riksbyggen och de står även för filterbyte.
Badrummet helrenoverades av Riksbyggen 2014. Tvättmaskinen är från Huskvarna och installerades 2018. Fötterna hålls varma tack vare golvvärmen (elburen).
Lägenheten har ett fint ljus in under hela dagen. På balkongen kan du njuta av solen från förmiddag till kväll, perfekt solläge!
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om cirka åtta kvadratmeter och är beläget på gården. Ute i gårdshuset finns även tvättstugan, förvaring för cyklar och även sopsortering.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler, bredband och telefoni ingår i månadsavgiften.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. I väntan på sin plats så finns det möjlighet till boendeparkering i kommunens parkeringshus "Museet" mitt över Odengatan. Vill man parkera på gatorna i närområdet kan man lösa en biljett för två veckor åt gången för 250 kronor.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen som är placerad i hallen.
Man ansvarar för trappstädning på sitt egna plan och en trappa ner. Två gånger om året ses föreningens medlemmar och har gemensam städ och "fixardag" på gården.
Föreningen har beslutat att höja månadsavgifterna med 2,5% fr.o.m. 1 april - 2019.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 18
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1990
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
81 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.183 kr/mån inkl värme, vatten, TV & bredband
Pris
2.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 557 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Draken

Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 bostadsrätter. Föreningens medlemmar äger och förvaltar husen med adress Gelbgjutargatan 16-22.

Föreningens hus är uppförda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Denna tillhörde tidigare gården Hjertmanskärr och var belägen närmare Munksjön. Vid skapandet av området flyttades huset från sin ursprungliga plats till där det står idag.

Föreningens hus anses vara i gott tekniskt skick där mycket är modernt under den äldre ytan; elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Även den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen där de ansvarar för bl a trappstädning och skötsel av de gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer.

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till dessa finns en separat kö, så kom som köpare ihåg att anmäla ditt intresse för p-plats genom att skicka ett mail till brfdraken@outlook.com

Föreningen har sedan hösten 2011 full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Föreningen har beslutat att höja månadsavgifterna med 2,5% fr.o.m. 1 april 2019.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
3.73577 %
Andel av årsavgift
3.73813 %
Lägenhetsnummer
215313001-0013
DOKUMENT
KARTA