Gelbgjutargatan 16B, två rum och kök

Vid solvarma träpaneler

Egen ytterdörr, egen trappa och hela etaget för dig själv. En välvuxen tvårummare med alla rummen ungefär lika stora, vilket innebär att du får plats med lite extra i kök, sovrum och vardagsrum. Huset kan säkert ståta med mer än hundra år i backspegeln. Detta märks på en del gamla foder, befriande takhöjd och de gamla fönstrens högfärdiga placering. Nu är själva fönstren nyare, med ljuddämpande isolerglas, fast det är inte svårt att tänka sig hur det begav sig med gammalt fladdrande fönsterglas förr i tiden.

Här på Gelbgjutargatan har du dessutom en av de vackraste innergårdarna utanför ytterdörren, med kullersten och stora hällar av kalksten runt den välansade gårdslönnen. Gamla förråden och utedassen är bevarade med gamla gångjärn och trekantiga gluggar. På nästa gård som också tillhör föreningen, kan du greppa ett äpple på väg till jobbet när hösten börjar göra sina första propåer.

Lägenheten renoverad från golv till tak, där kanske köket sticker ut mest, med rejäla ytor och förvaring. Dessutom väldigt smakfullt komponerat med tegelväggen och det lilla fönstret högt över diskhon som låter kvällssolen hälsa på, och få dig att snabba på med bestyren för att komma ut mot den soldränkta panelen igen. Det som väntar på en lika skapande kraft är badrummet som är intakt sedan totalrenoveringen på 1990-talet, då hela gamla Kålgården fick nytt liv. Eller nygammalt liv.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 16B
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 68 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Månadshyra 4150 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.900.000 kr eller högstbjudande
Budgivning

Högsta bud

2.530.000 kr

Budgivare 4


Vill du lägga ett bud är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare.

Budhistorik
Mäklare
madelen

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Sovrum

"Var du än står träffas du av ljus från något håll i denna lägenhet."

Kök

Vardagsrum

Hall

Badrum

Uteplats

"Det finns flera tvättstugor i föreningen och på vår gård är det bara 10 lägenheter som nyttjar tvättstugan, men de flesta har nog egen tvättmaskin, för det är så lätt att få tvätt tid precis när det behövs."

Gården

Huset

"Kullerstensgatorna och de gamla trähusen känns lite som att bo i en Astrid Lindgren-värld."

Gamla Kålgården

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Flera renoveringar har gjorts i lägenheten under de senaste åren. Allt i ett bra skick och med härlig känsla. Köket totalrenoverat 2012 med modern vit inredning som bryts av mot en tegelvägg. Köket är renoverat av Handslaget AB. Samtidigt lades helt nya golv in i hall och kök som vitmålades tillsammans med övriga golv.
Till lägenheten hör ett förråd om cirka sex kvadratmeter. Det hittar du precis intill lägenheten, nära och bra!
Uteplatsen framför ditt egna ingång använder du så mycket du vill, men det finns inget upplåtelseavtal på den, utan den ingår i föreningens "allemansrätt", precis som allt det andra på gården.
Det finns gemensamma utrymmen på gården såsom gemensamhetsförråd och cykelförråd. I föreningen finns även gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter.
Särskilda "fixardagar" anordnas vår och höst, och de boende har även ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset.
Det finns 13 parkeringsplatser att hyra genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Behöver man vänta ett tag på sin plats finns blandade möjligheter på området samt långtidsparkering på Östra Torget. Vill man lyxa till det ligger kommunens parkeringshus "Biblioteket" mitt över Odengatan.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 16B
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
68 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.150 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.900.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till ca 360 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Draken

Info: Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 bostadsrätter. Föreningens medlemmar äger och förvaltar husen med adress Gelbgjutargatan 16-22.

Föreningens hus är uppförda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under 1800-talets mitt, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Denna tillhörde tidigare gården Hjertmanskärr och var belägen närmare Munksjön. Vid skapandet av området flyttades huset från sin ursprungliga plats till där det står idag.

Föreningens hus anses vara i gott tekniskt skick där mycket är modernt under den äldre ytan; elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år.

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till dessa finns en separat kö, så kom som köpare ihåg att anmäla ditt intresse för p-plats genom att skicka ett mail till brfdraken@gmail.com.

Föreningen har sedan hösten 2011 full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall. Större emballage och liknande är det bra om man kör direkt till återvinningsstationen vid exempelvis Djursjukhuset.

Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Andel i föreningen
3,13353 %
Lägenhetsnummer
153130000007
DOKUMENT
KARTA