Gelbgjutargatan 16, tre rum och kök

Kompis med kullersten och kakelugn

Detta är en fin trea som säljs med rabatt. Ja, alltså med blomrabatt utanför vardagsrumsfönstret. Lägenheterna här på gamla Kolgården är hett eftertraktade, så tyvärr blir det nog inget rabatterat pris. Men det har visat sig vara trivsamma investeringar genom åren, så det bör vara en trygg affär även i framtiden. I detta fall får du en ljus och luftig lägenhet i markplan och fönster åt tre håll. Dessutom två ingångar, dels mot gatan, dels direkt in från gården där den yviga lönnen står som vårdträd.

Vardagsrummet ståtar med en gammal kakelugn som varit med sedan huset byggdes. Det rör sig alltså om ett gammalt hus som renoverats på 1990-talet, när gamla Kålgården lyftes ur bedagad törnrosasömn och fick förnyat ansikte och anseende. Och Jönköpingsborna tog de stensatta gatorna, de glesa staketen, fruktträden och träpanelerna till sina hjärtan med besked. Att bo här är ett förtroende.

Snabbfakta
Adress Gelbgjutargatan 16
Område Gamla Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 80 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 4868 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.300.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Jobbar du i stan, har du större användning av en cykel än en bil. Bussen fångar du också lätt i alla riktningar."

Entré

Vardagsrum

"Att ha en snabbväg ut på gården gör att vardagsrummet blir rejält mycket större sommartid."

Kök

Matsal

"När du sitter på gården är det svårt att tro att du har en modern pulserande stad precis runt knuten."

Sängkammare

Badrum

"Den gemensamma tvättstugan är precis utanför vardagsrumsfönstret, egen tvättmaskin känns överflödigt."

Klädkammare

Innergård

Huset

"Coop på Östra Torget är öppet från 6-23, och ligger så nära att du inte behöver ta på jackan ens."

Omgivning

Mäklaren informerar
En lägenhet som är i mycket bra skick där de flesta ytor renoverats under de senaste fyra åren. Samtliga rum väggar, tak och snickerier målades omsorgsfullt om över årsskiftet 2014/15. Samtidigt målades även golven i kök, hall och badrum i en snyggt grå kulör. Ny badrumsinredning från Aspen sattes även då in i badrummet. 2015 slipades och hårdvaxbehandlades golvet i vardagsrummet. Innan de nuvarande ägarna flyttade hit renoverades köket 2013.
Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om drygt sex kvadratmeter. Förrådet är beläget med ingång från innergården, enkelt tillgängligt precis utanför vardagsrummet.
Fönstren i sängkammare och matsal har en extra tjock isoleringsruta för ljud, vilken väldigt effektivt dämpar ljud från omgivningen.
Kakelugnen i vardagsrummet sotades och besiktigades 2015. Protokoll över brandskyddskontroll och sotning finns bifogat bland "dokument" nedan.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt ett cykelförråd finns också på gården.
Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för 350 kronor per månad. Föreningen tillämpar kösystem till dessa platser. Andra alternativ är kommunens parkeringshus "Museet" på andra sidan Odengatan.
Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
De boende i huset har ett gemensamt ansvar för trappstädningen i huset. Särskilda "fixardagar" anordnas också genom föreningen varje vår och höst.
I försäljningen ingår om så önskas; inredningen i klädkammaren, tre mörkläggningsgardiner samt krokar i entréhallen. Hängaren följer med säljarna till nästa bostad.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Gelbgjutargatan 16
Område
Gamla Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.868 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnader för hushållsel och hemförsäkring uppgår till ca 560 kr/månad
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överrenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Draken

Info: Bostadsrättsföreningen Draken förvaltas av Riksbyggen och består av 32 bostadsrätter. Föreningens medlemmar äger och förvaltar husen med adress Gelbgjutargatan 16-22.

Föreningens hus är uppförda vid olika tidpunkter; Gelbgjutargatan 16 är byggt under första delen av 1800-talet, nr 18 är uppfört på 1990-talet och fastigheten som omfattar nummer 20-22 är byggd någon gång under 1870-talet. Denna tillhörde tidigare gården Hjertmanskärr och var belägen närmare Munksjön. Vid skapandet av området flyttades huset från sin ursprungliga plats till där det står idag.

Föreningens hus anses vara i gott tekniskt skick där mycket är modernt under den äldre ytan; elsystem, ventilationssystem, stamrör och vattenrör samt tak är alla genomgångna under senare år.

Det finns 13 st parkeringsplatser att hyra av föreningen, dessa kostar 350 kr/månad. Till dessa finns en separat kö, så kom som köpare ihåg att anmäla ditt intresse för p-plats genom att skicka ett mail till brfdraken@outlook.com

Föreningen har sedan hösten 2011 full sopsortering i sina hus, i soprummet på gården till nummer 20-22 kan man utöver brännbart och komposterbart även kasta kartong, papper, plast, färgat & ofärgat glas samt metall.

Kabel-TV levereras via Com Hem, och här kan man även få telefoni och bredband. För mer information om exakt vilka paket som erbjuds, kika in på www.comhem.se. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
3,68693 %
Lägenhetsnummer
153130000002
DOKUMENT
KARTA