Erik Dahlbergsgatan 11B, ett rum och kök

Snygga kvadrat i pånyttfödd Torpare

Huset är från slutet av 30-talet, med kassavalvstjocka väggar som ger djupa fönsternischer att ställa mormors vackra pelargoner i. Huset alltså gammalt, men föreningen relativt nybildad. Lägenheten är så gott som nyrenoverad i lugna toner, där köket blivit en väldigt social skapelse. Dessutom är badrummet renoverat under sensommaren 2017 - kan inte bli färskare!

Att bo på Torpa kan bli en väldigt skön start i livet med kompisar som tittar in, för att kanske droppa vidare ut på stan, bort till högskolan eller ut på en löprunda upp mot Stadsparkens djurhagar.

Snabbfakta
Adress Erik Dahlbergsgatan 11B
Område Torpa - Söder
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Boyta 37 kvm
Vån & Hiss 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2628 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv & bredband
Pris 1.500.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Caroline Andersson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 85
caroline@vastanhem.se
Läs mer

Vardagsrum

Kök

Badrum

Hall

Föreningens fastighet

Högskolan

Omgivning

Mäklaren informerar
Under sensommaren 2017 har badrummet renoverats i stilrena material- och färgval. Här har nuvarande ägare lagt stort fokus på smarta inredningslösningar; bland annat vikbar duschvägg.
Köket är från HTH med vita skåpsluckor och vitt kakel med mörk fog, som bryts av snyggt mot en vägg med gråbetsad träpanel. Samtliga vitvaror byttes vid renoveringen 2015.
Väggarna har målats i en ljusgrå kulör och taken är vitmålade. Nya vitpigmenterade furugolv i samtliga rum. Ny golvbeklädnad i klädkammaren.
Föreningens samtliga lägenheter kommer från och med den 1 oktober 2017 anslutas till Com Hem via ett gruppavtal. Paketet innehåller bredband 100/10 Mbit/s och ett grundutbud av tv-kanaler. Den månatliga kostnaden för detta kommer bli 174 kr och är medräknad i månadsavgiften på 2 628 kr.
Till lägenheten följer ett källarförråd som är cirka två kvadratmeter stort.
Tillträde sker efter överenskommelse, men möjlighet finns att överta lägenheten snabbt om önskemål för detta finns.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Erik Dahlbergsgatan 11B
Område
Torpa - Söder
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1936
Våningsplan
1 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
37 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.628 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband
Pris
1.500.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och försäkring uppgår till cirka 260 kronor per månad (beräknad förbrukning hushållsel 1.201 kWh per år).
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Ludvig

Info: Bostadsrättsföreningen Ludvig 5 i Jönköping är en familjär mindre förening, bestående av ett flerbostadshus innehållande 13 lägenheter varav en större lägenhet ägs av föreningen som för närvarande är uthyrd. Föreningen äger fastigheten Ludvig 5 som bebyggdes 1936. I källaren finns gemensamma ytor såsom förråd och tvättstuga med torkrum, två tvättmaskiner och två torktumlare. På gården finns fina sopsorteringsmöjligheter.

Föreningen ombildades 2014 och har sedan dess installerat kodlås till entrédörrarna, investerat i en ny tvättmaskin och torktumlare, ordnat sopsortering och påbörjat stambyte i uppgång A. De kommer att se över stammen i uppgång B under 2018, de försöker göra det succesivt efter att bostadsinnehavarna renoverar sina badrum. Framöver kommer de se över källaren och tvättstugan som kommer att målas, rusta upp innergården och göra den lättskött, samt installera en smidesgrind med kod mellan gatan och gården.

Gemensam tvättstuga finns som sagt i källaren, så det är smidigt att komma intill och boka tvättid. Tvättstugan hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 06:00 och 22:00, och dagen är uppdelad på fyra tvättpass om fyra timmar vardera.

Föreningen har avtal med HSB gällande ekonomisk förvaltning och trappstädning och skötsel av gemensamma utrymmen utförs av Huskvarna städ.

Föreningens samtliga lägenheter kommer från och med den 1 oktober 2017 anslutas till Com Hem via ett gruppavtal. Paketet innehåller bredband 100/10 MB och ett grundutbud av tv-kanaler.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
6,35063 %
Lägenhetsnummer
6 (08-2093-1-6-1)
DOKUMENT
KARTA