Dylycke Gård 1, sex rum och kök

Stalltips 5 minuter från stan

Dras du med pockande hästlängtan? Eller bara vill göra slag i saken med drömmen att flytta ut på landet? Här är steget varken så stort eller definitivt, för precis på toppen av Mariebo har du stadens alla bekvämligheter mycket nära. Med bara skog, åkrar och fält omkring dig, inget som stör varken öga eller öra. Här skulle du till och med kunna bo utan bil, för bussen stannar inte mer än 500 meter från gården och cykelväg finns hela vägen från centrum. Boningshuset har drygt hundra år på nacken, men har genomgått en mycket noggrann och omfattande invändig renovering bara senaste året. Här har varken stort eller smått lämnats åt slumpen, allt är gjort av hantverkare och med högsta estetiska ambition. Det är sällan man ser en så konsekvent renovering av ett helt hus. Stallet är redo för både folk och fä. Boxar finns för fem hästar, plus en del övriga bra utrymmen, som sadelkammare, stort garage och liten höskulle. Förutom den egna hagen med de stora ekarna, kan det även finnas möjlighet att hysa fler hästar på intilliggande betesmark. Välkommen till längtans hage!

Snabbfakta
Adress Dylycke Gård 1
Område Mariebo
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 163 + 14 kvm
Tomtareal 2987 kvm
Byggår 1909
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Garage

Gästrum ovanpå garaget

Uteplats i väster

"Det syns på väggarnas tjocklek att det är ett gammalt timrat hus. Sen gör ju teglet sitt till."

Trädgård

Entré

Hall

Kök

"Fyra lager golv senare hittade vi ett fint trägolv i köket som vi behöll, men vi tog bort allt först, isolerade, slipade om och kompletterade med nya plankor i vardagsrummet."

Matplats

Vardagsrum

Källare under vardagsrum

Sovrum 1 - bibliotek

Duschrum

Allrum övre plan

"Vi passade på att höja och isolera alla innertak på ovanvåningen för att få ännu mer rymd."

Balkong i väster

Sovrum 2

Klädkammare

Sovrum 3

"Kaminen får sin tillluft utifrån, och det finns värmekanaler från murstocken ut i rummen på ovanvåningen. Här eldar du inte bara för stämningens skull."

Sovrum 4

Badrum och bastu

Tvättstuga

Stall

Garage i stallbyggnad

Altan

Omgivning

Säljaren berättar

Nedan följer ett utdrag från alla de renoveringar som huset genomgått under nuvarande ägares tid.

"Alla golv i markplanet är de gamla plankgolven som legat i huset sedan det byggdes. Dessa är upptagna, där trossbottnen var dålig så byggdes en ny, det ligger ny isolering under alla golv och plankorna har riktats så att golvet nu är helt rakt och plant överallt.

Alla väggar har blivit reglade på nytt för att få dem raka och på väggarna sitter nu gips.

Kaminen i vardagsrummet tar sin luft utifrån för maximal effekt. Från kaminens inkapslade väggar så finns det rör som går ut till sovrummen och i trapphuset på andra plan för att sprida värmen på ett effektivt sätt, vilket de verkligen gör. Skorstenen är ny, och på taket hittar man dessutom nya takstegar, ny kåpa och nya plåtar.

Köket har en stor specialbeställd akrylatbänkskiva som fortsätter ner på båda kortsidorna. Vi valde riktigt bra vitvaror från Electrolux och kyl/frys har både vatten- och ismaskin. Det finns två ugnar och en micro, vi tycker om att laga mat! Diskmaskinen som är gömd bakom en skåpslucka kommer från Asko som är en mycket välrenommerad tillverkare av sådana maskiner. Kökstaket är ett gammalt plankgolv som kommer från det hus som ursprungligen byggdes på 1700-talet, detta tyckte vi var så vackert att vi återanvände det genom att tvätta det och ta bort gammal lim, för att sedan sätta upp det igen.

Badrummet i markplan har massiva möbler från Miller och den måttbeställda duschväggen kommer från INR. Både kakel och klinker kommer från Ekholms, det finns såklart golvvärme och även en PAX-fläkt för att snabbt vädra ut fukt.

Alla tak på ovanvåningen har blivit höjda till ryggåstak för att få fram de gamla vackra bjälkarna. Hela takkonstruktionen är nyisolerad och tilläggsisolerad för att få så lite värmeläckage som möjligt. Alla innertak är nya och alla väggar är riktade och omgipsade. Golven är helt nya och i lackad massiv furu.

Tvättstugan på ovanvåningen var tidigare en mycket mindre garderob i kombination med ett sovrum. Maskinerna från Electrolux löser familjens tvätt och även här finns en PAX-fläkt för att snabbt vädra ut fukt.

Badrummet var tidigare ett sovrum och är nu omgjort till vårt absoluta favoritrum med Elipse-badkar, INR-vägg, golvblandare och massiva möbler från Millers. Kakel och klinker är av samma sort som i duschrummet nere. Bastun var tidigare en garderob.

I källaren är det gamla taket nedtaget och undertaket är ommålat. Detta utrymme vädras ut med en fläkt och elementen står alltid på svag värme för att trycka ut eventuell fukt. Vi byggde en lönnlucka i vardagsrumsgolvet för att få till bästa möjliga planlösning.

Alla klinkrade golv har golvvärme, dock ej framför kaminen. Det sitter nya radiatorer i hela huset, och i alla sovrum och TV-rum finns både antenn- och nätverksuttag indraget.

Allting bakom väggarna som man inte ser med blotta ögat, vattenrör, avloppsrör, elsystem etc är helt nydraget och allt är gjort av fackmän."

Planritning

BOSTAD
Adress
Dylycke Gård 1
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
163 + 14 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2987 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA