Carlforsvägen 2, sex rum och kök

Arkitektritat på toppen

Att flytta till Huskvarna är att välja sida. Den odiskutabla solsidan. Här tar du höjd i ett unikt husprojekt, med medbestämmande hela vägen, från första spadtaget till sista list i köket. Ett arkitektritat lösvirkeshus i äldre stil, liggande och stående panel i fin kombo, och en fönstersättning som är både djärv och klassisk på samma gång. En spännande tomt, avstyckad på toppen av Jöransberg som kommer leverera vykortsvackra solnedgångar året runt. Och säkert ett och annat spektakulärt åskväder i augusti.

Arkitekten har tittat, tänkt och tyckt när det gäller storlek och stuk på huset, och placering på tomten. Vi är mycket trygga med det grundförslag som kommer från hans penna. Ett modernt hus i alla avseenden, men som också sneglar bakåt i backspegeln så att huset smälter in med sina mer än 100-åriga grannar utmed gatan. Där utedasset och boden nu står kommer ett nytt hus växa upp. Och nya barn kommer fylla kvarteren med skratt och bus.

Snabbfakta
Adress Carlforsvägen 2
Område Huskvarna
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 158 kvm
Tomtareal 399 kvm
Byggår 2019
Pris 4.800.000 kr fast pris
Kontakt

Skicka
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Tomten är såklart både en utmaning och tillgång. Min ambition som arkitekt var att rita ett hus som passar bra med sina äldre grannar i gestaltning och som står fint på den relativt lilla tomten. Sen gäller det att förvalta utsikten på absolut bästa sätt, den har ett evigt värde."

Entréplan

...fortsättning entréplan

Övre plan

...fortsättning övre plan

Jöransberg

Jöransberg med ”J” är ett bostadsområde som balanserar på södra Vätterbranten, med vild terräng ned mot Huskvarnas södra delar och jordbruksmark som tar vid bort mot Carlforsbruk. Mitt i bostadsområdet finns en stor öppen park som till stora delar sköts och utvecklas av områdets byalag som har cirka 300 hushåll som medlemmar. Just nu har klätterställningarna byggts om. Vintertid spolas skridskois på asfaltsplanen och pulkabacken fylls av kälkar och tefat. På konstgräsplanen kan barn och vuxna spela tennis, fotboll, handboll, volleyboll eller innebandy.

I skogen finns en med gula käppar uppmärkt löpslinga på cirka fem kilometer. Alla stigar ingår i ett finmaskigt nätverk som kan ta dig hela vägen bort till IKHP-stugan utan att du behöver springa, gå eller cykla många meter på asfalt. På vägen dit passerar du bland annat Huskvarna-fallet som kastar vattnet cirka 100 höjdmeter ner mot Vättern. Vackert i alla årstider.

Skolor och förskolor finns lite varstans här uppe på berget; Nordskogen, Stensholm, Fagerslätt, Hakarp bland annat. På den lilla närbutikens påsar står det Tempo; handla regelbundet där så finns den kvar när du som bäst behöver den. Att åka ner till sta’n en extra vända kostar en del, om du inte tar cykeln.

Estatework Sweden AB

Mäklaren informerar
Detta blir en nyckelfärdig lösning, lika smidig som att välja hus ur fabrikantens huskatalog. Skillnaden är att du får ett unikt hus, på en unik tomt och med en unik byggkvalitet där byggaren tar ansvar för alla moment. Det är samma personer som bygger huset som du ser i ögonen och tar i hand när kontraktet skrivs.
I köpet ingår kostnader för anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Ingår gör även en 10-årig färdigställande- och nybyggnadsförsäkring samt en 1-årig villaförsäkring.
Huset kommer vara utrustat med frånluftsvärmepump av märket Nibe. Vattenburen golvvärme finns i hela huset med trådlös styrning i varje rum.
I samtliga rum, med undantag för badrum, tvättavdelning och entré ligger ett mattlackat, enstavigt parkettgolv. Vitmålade gipstak i samtliga rum samt OSB och gips i såväl inner- som ytterväggar. Innerdörrar av märket Swedoor och ytterdörrar samt fönster från NorDan. Foder runt dörrar och fönster målas in.
Innerväggar och mellanbjälklag isoleras med ljuddämpande 45 mm isolering och ytterväggarna med 195 mm + 45 mm.
Köket som kommer från HTH har vitlackerade luckor i lantlig stil. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt (integrerad i köksskåp), ugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är av välkända märket Siemens. Kakel väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av sex stycken spotlights och uttag för taklampor ingår.
Tvättavdelningen är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, även dessa vitvaror är av märket Siemens. Här ingår även bänkskåp med bänkskiva samt städskåp. Skåpen har släta, vita luckor. Såväl kakel över bänkskiva som klinkergolvet väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av fyra stycken spotlights ingår.
I entré samt groventré ligger klinkergolv som väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av sex stycken spotlights ingår.
Hallen har en platsbyggd trappa, inmålad med steg i samma ton som golvet. Rostfri nivålist mot klinkergolvet i entrén och vitmålad spaljé i trappan. Här ingår belysning i form av sex stycken spotlights.
Vardagsrummet har braskamin som förhöjer mysfaktorn. Belysning i form av sex stycken spotlights och uttag för taklampor ingår.
Badrummet i entréplan har badrumsinredning i form av spegelskåp och underskåp från Aspen. Blandare i såväl handfat som dusch av märket Mora. Kakel och klinkergolv väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Belysning i form av fyra stycken spotlights ingår.
Även badrummet på övre plan har badrumsinredning i form av spegelskåp och underskåp från Aspen. Blandare i handfat, dusch och badkar av märket Mora. Kakel och klinkergolv väljs från Konradssons Kakel till ett värde av 350 kronor per kvadratmeter. Här ingår belysning i form av sex stycken spotlights.
I samtliga sovrum ingår uttag för taklampor och alla eluttag i huset är enligt branschstandard.
I köpet ingår finplanerad trädgård med matjord och grässådd. Asfalt och plattsättning ingår ej i priset.
Solen går upp på morgonen på husets framsida. Solen är sedan kvar under hela dagen fram till kvällen vid altanen på baksidan av huset.
Fastigheten kommer vara ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling och anslutningskostnaden ingår i köpet. Läs gärna mer på www.wetternet.se. Nätverksuttag finns i samtliga sovrum och vardagsrummet.
Kostnad för lagfart samt uttag av eventuella pantbrev tillkommer för köpare av fastigheten.
För fullständig specifikation över tillhörande vitvaror mm. vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Carlforsvägen 2
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
158 + 0 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 399 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass -
Pris
4.800.000 kr fast pris
BYGGNAD
Byggnadstyp
Villa
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Specifikation Drift
Fastighetsbeteckning
Wilhelmsberg 60
DOKUMENT
KARTA