Brunnsgatan 16, två rum och kök

Trädtoppat på Väster

Redan nu gläntar vi lite på dörren till ett fint hem som vi lärt känna under försommaren. Hör gärna av dig till info@vastanhem.se så återkopplar vi med mer information till dig.

En hörnlägenhet med fönster åt tre håll, hur är det möjligt? Ja, vänta får du se. Här mitt på Brunnsgatan har du inte bara nära till stan, du är en del av stan, och behöver inte ta på jackan ens mitt i vintern om du ska handla på Hemköp eller springa till föreläsningen på Högskolan. Balkongen ligger definitivt på solsidan, och på latsidan om du vill, det är upp till dig. Dessutom har du välansade trädtoppar i lagom höjd utanför som ger en gnutta parkkänsla mitt i stan. Förresten har du inte så långt till Sofiakyrkan, om du vill ha gräs under tårna.

Lägenheten har en mycket välkomnande attityd, inte bara på grund av ljuset, utan även den öppna planlösningen. Ingen korridor, inga prång eller dunkla vrår. Raklång uppsikt rätt in i alla rum redan från hallen, som i sig är stor nog för ett halvdussin kompisar att göra simultan entré. Låt livet börja, eller ta fart på nytt i en ny fas.

Snabbfakta
Adress Brunnsgatan 16
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 57 kvm
Vån & Hiss 2 av 7 (Hiss finns)
Avgift 2466 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, bredband, telefon, tv
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

25 dagar


Visning 12 augusti
Öppen visning. Välkomna!


Samt 13 augusti
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det bästa är nog att Högskoleområdet ligger så nära. För mig har det tagit ungefär tre minuter från dörr till dörr."

Kök

"Du har välansade trätoppar i lagom höjd utanför som ger en gnutta parkkänsla mitt i stan, och inte så långt till Sofiakyrkan, om du vill ha gräs under tårna."

Matplats

Sovrum

Badrum

"Enkla basfärger lönar sig i längden; vill du sätta mer färg på badrummet är det bara att hänga upp rosa handdukar eller rulla ut en illgrön matta."

Vardagsrum

Balkong

"Klockan i Sofia kan bli din väckarklocka om du vill, den har slagit taktfast i mer än hundra år, så den är att lita på."

Föreningens innergård

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under senare år samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Badrummet, som stamrenoverades 2011, totalrenoverades av NCC 2012.
2012 målades hallen och garderoberna installerades. Samma år byttes även golvet i sovrummet. 2014 byttes dörrarna till både sov- och badrum. 2017 helrenoverades köket med ny interiör. Samtliga vitvaror i köket installerades samma år.
2013 lät föreningen totalrenovera delar av källaren och där anlägga ett gym med bastu och duschar. Detta utrymme får nyttjas fritt av de boende i huset. På fredagar och lördagar kör man "familjekvällar" då man kan boka och använda relaxen privat.
I källaren finns även en övernattningslägenhet med tre till fyra bäddar. Lägenheten kan hyras mot en kostnad om 100 kronor per person och natt.
Till lägenheten hör det ett förråd som är beläget i källaren. Storleken uppskattas till cirka sex kvadratmeter. I källaren finns även ett cykelrum.
Föreningen disponerar totalt 46 parkeringsplatser varav 24 är belägna i föreningens garage. Tilldelning till dessa platser sker genom separat kö. Kostnaden för platserna uppgår till 400-450 kronor per månad.
I de gemensamma tvättstugorna som även de är belägna i källaren är det lätt att få tvättider. Här finns sammanlagt tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt två separata torkrum.
Från och med 2016 har Telia försett bostaden med bredband, tv och telefon genom en fiberkabel. Hastigheten på bredbandet uppgår till 100/10 Mbit per sekund. Telias tjänster ingår i månadsavgiften.
Föreningen planerar i nuläget för en relativt stor investering i form av ny fasadbeklädnad och isolering. I samband med detta kommer även alla fönster bytas ut mot nya 3-glas aluminiumfönster. Installation av solceller på taket för att minska beroendet av köpt fastighetsel ingår även i detta projekt. Renoveringen beräknas påbörjas som allra tidigast under hösten 2018. Föreningens ordförande uppskattar att månadsavgiften kommer höjas ca 10% till följd av åtgärderna. (I detta fall ca 250 kronor per månad)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Brunnsgatan 16
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1962
Våningsplan
2 av 7 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
57 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.466 kr/mån inkl värme, vatten, bredband, telefon, tv
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 300 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
FÖRENING
Förening
Brf Herden

Info: Bostadsrättsföreningen Herden äger fastigheten Herden 6 som är belägen i ett av västra Jönköpings mest centrala lägen mitt i Västers kommersiella handels- och nöjesståk. På Väster kryllar det av butiker, restauranger, krogar och nöjesställen och Jönköpings stora biograf, SF Filmstaden, ligger endast ett stenkast bort. Närmsta grannen, den mäktiga Sofiakyrkan med sin parkliknande inramning, tar behagligt ner citytempot. I föreningen finns en välplanerad stor gårdsterrass där medlemmarna kan njuta varma vår- och sommardagar. Gården är mycket välskött och har en fin blandning av stensatta ytor som omger en gräsyta med lusthus och ytterligare ett par grupper med trädgårdsmöbler. En lugn och skön oas mitt i stan!

I huskropparna som uppfördes under åren 1962 och 1963 finns totalt 54 lägenheter. Föreningens adresser är Brunnsgatan 16 och Trädgårdsgatan 23 och 25. Den totala bostadsarean i föreningen är 3 527 kvm och dessutom finns här 11 lokaler i attraktiva lägen med en total yta om 2 289 kvm.

I föreningen finns även gott om ytor för parkering med 24 bilplatser i garage och ytterligare 10 p-platser på parkeringsytor runt byggnaden. En garageplats kostar ca 450 kr per månad och en p-plats ute kostar cirka 400 kr per månad. Platserna fördelas enligt kösystem.

Föreningen har en väl underhållen fastighet med ett byggnader i mycket gott skick. Under de senaste åren har man låtit utföra omfattande renoveringar och underhåll. Nämnas kan bl.a. byte av lägenhetsdörrar, renovering av balkonger, ventilationsförbättringar, stamrenovering samt byggnation av gym & relax.

Föreningen planerar i nuläget för en relativt stor investering i form av ny fasadbeklädnad och isolering. I samband med detta kommer även alla fönster bytas ut mot nya 3-glas aluminiumfönster. Installation av solceller på taket för att minska beroendet av köpt fastighetsel ingår även i detta projekt. Renoveringen beräknas påbörjas som allra tidigast under hösten 2018. Föreningens ordförande uppskattar att månadsavgiften kommer höjas ca 10% till följd av åtgärderna. (I detta fall ca 250 kronor per månad)

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil och årsavgifterna i föreningen har kunnat lämnas på en attraktiv nivå. Föreningen har f.n. en belåning om ca 5 miljoner kronor. Belåningen per kvadratmeter bostadsyta uppgick vid det senaste årsskiftet till 860 kronor per kvadratmeter vilket är att betrakta som mycket lågt. Föreningens förvaltning sköts genom biträde av Riksbyggen Jönköping.

I källaren finns en mycket fin gemensam relax- och gymavdelning som invigdes så sent som 2013. Denna används fritt av föreningens medlemmar och kan antingen nyttjas spontant, alternativt bokas i förväg enligt vissa rutiner. Här finns enklare gymutrustning med vikter, rejäl crosstrainer, löpband och motionscykel. Relaxar gör man i bastu och duschar. Mycket fina och fräscha utrymmen!

I föreningen finns även en övernattningslägenhet med pentry och badrum tillgänglig för uthyrning till medlemmarnas gäster. Lägenheten går att hyra för 100 kr per natt och person och bokas enligt föreningens rutin.

I källaren finns även två gemensamma tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt även två torkrum. Här nere finns också cykelrum och hobbyrum för föreningens medlemmar.

Underhålls- och kommunikationstjänster tillhandahålls genom Telias Fibernät. I avgiften till föreningen ingår internetuppkoppling - 100/10 Mbit samt ett grundutbud med TV-kanaler och telefonabonnemang.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas (Planerat byte 2018)
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
1,61588 %
Andel av årsavgift
1,61594 %
Lägenhetsnummer
215008001-0002 (1102)
DOKUMENT
KARTA