Bolagsgränd 1, fyra rum och kök

Flaggskeppet på Strandvägen

Vi pratar om ca 130 kvadrat med 100 procents potential i en granitsolid förening med ovanligt välmående ekonomi. En av Jönköpings få riktigt pampiga fastigheter från förra sekelskiftet. Charmfaktorn handlar om höjd - i entrén, i trapphuset och lägenhetsdörrarna som mer liknar höga portar. Våningen, som nu säljs av bostadsrättsföreningen, ligger precis under det höga brutna taket, med delvis synliga takbjälkar, och fler kan det alltså bli eftersom den spetsbågade gaveln mot väster reser sig ytterligare minst tre meter upp.

Tre stora fönster mot Vättern är som överförföriska vykort. Vid klart väder ser du nog både Taberg och Omberg från balkongen. Lägenheten är renoverad på 70-talet, men med två helt nygjorda badrum och modern öppenspis. Detaljerna från den tid då huset byggdes är mycket få inne i lägenheten, vilket ger stor frihet att sätta sin stil och prägel på renoveringen. Kontrasten till den gamla inramningen kommer bli effektfull hur man än gör.

Vid en eventuell omdisponering av rummen skulle man kunna skapa tre sovrum och ett stort öppet vardagsrum med kök i ett. Lägg till en ökad takhöjd så får du en aning om potentialen. Men redan nu är vardagsrummet väldigt vackert, med den öppna spisen i mitten.

Snabbfakta
Adress Bolagsgränd 1
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 127 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 4857 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Vardagsrum

Sovrum 1

Balkong

Hall

Badrum

Kök

Sovrum 2

Sovrum 3

Dusch - Tvätt

Vind

Kvällsvyer från Bolagsgränd 1

Planritning

Innergård

Föreningen

Omgivning

Mäklaren informerar
Lägenhetens förråd är beläget på vinden.
I källaren finns en modern tvättstuga med två moderna tvättmaskiner och en torktumlare. Här är det enkelt att få tid och passen är väl tilltagna 6-timmarspass. I anslutning till tvättstugan finns ett torkrum.
Föreningen har 10 parkeringsplatser som kan hyras för 350 kronor per månad. I dagsläget står det två medlemmar i kö till dessa platser. (Kontrollerat med styrelsen 21/2)
Huset är anslutet till ComHems utbud av tjänster gällande tv, telefon och bredband.
Våningens båda våtrum och kök är stambytta 2012 av Skanska service i Jönköping. I samband med detta renoverades även elstigarna inklusive våningens elcentral.
Vardagsrummets öppna spis är idag ej godkänd för eldning.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Bolagsgränd 1
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1904
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
127 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.857 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA