Björngatan 13, två rum och kök

En skön Björnkram

Mitt i hjärtat av Torpa, med de gamla butikernas neonbelysning bara runt hörnet. Här på Björngatan 13 har du ditt eget charmiga ide. Två rum mot söder och en lugn grön gård, och ett kök som har hälsan från det att huset byggdes i början av 60-talet. Kanske en första lägenhet när livet böjar ta fart på allvar. Då kan det vara bra att ha nära till det mesta, om man vill smaka på livets många aspekter.

Lägenheten ligger dessutom på tredje och översta våningen, så söderläge innebär också ett soligt läge utan hus som skymmer mitt över. Balkongen kommer bli ett skönt uterum under den blå himlen i alla fall några månader om året. Vardagsrummet har sin urvackra och ursprungliga fiskbensparkett bevarad i perfekt skick. Massiva stavar som ligger i ett V-mönster. Skulle kosta en förmögenhet att lägga in i dag. Vårda det väl.

Torpa är Jönköpings svar på "Söder" eller "Majorna". En liten stad i staden, som har det mesta man kan behöva, och det mesta man vill förgylla vardagen med. Restauranger, sockerbagare, fiskaffär, frisör, tyger, kläder och en bank som kan finansiera behoven. Lindströms nybakade bröd sprider inte sällan förföriska dofter in på Björngatan. Har du spring i benen är det bara att välja: runt sjöarna eller upp mot stadsparken eller vattenledningsparken?

Snabbfakta
Adress Björngatan 13
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 55 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2338 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Tror vi har suttit 12 personer i vardagsrummet, när det varit fest, så visst finns det plats."

Kök

Sovrum

"Jag blev väldigt charmad av att det gamla köket var så fint, det känns synd att riva ut det när skicket är så fint."

Badrum

"Alla lägenheterna har en rejäl matkällare och ett vindsförråd, det kan behövas om man har lätt för att samla på sig prylar."

Balkong

Föreningens fastighet

"Både 1:an och 3:ans buss passerar ute på Klostergatan, så det går snabbt att förflytta sig över hela stan, om man inte vill ta cykeln eller gå."

Föreningens innergård

"Jag cyklar till det mesta, men det finns en parkeringsplats på gården att ta över."

Omgivning

Mäklaren informerar
- Riktigt trevlig lägenhet i ett kanonläge på populära Björngatan. Lägenheten ligger längst upp i huset i ett lugnt läge vänd mot kvarterets innergårdsmiljö. Solig balkong åt samma håll!
- Tidigare ägare har gjort en del renoveringar i lägenheten, bl.a. slipades och ojlades det vackra vardagsrumsgolvet för några år sedan.
- Förråd som följer lägenheten är ett vindsförråd samt ett mindre matkällarförråd.
- Och solen? Jo, morgonsolen ger sig till känna ganska tidigt genom att husets baksida vrider något mot öster, solen håller sedan lägenheten och balkongen solig från tidig morgon till sen eftermiddag.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Björngatan 13
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1960
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm (säljarens information)
Energideklaration
Energiklass C , 87 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.338 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Säljarens kostnad för hushållsel och hem- och bostadsrättsförsäkring uppgår till 3 010 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA