Birkedalsgatan 15, fyra rum och kök

Eget bo på Mariebo!

Att gilla detta kedjehus är som sagt inte svårt. Är det dags att sätta bo på riktigt för första gången är Mariebo det perfekta startblocket om barnen är små, eller kanske på väg. Lekpark, dagis, skog, skolor och busshållplats på smidigt avstånd för både stora och små. Men det kan också vara ett perfekt näste att trappa ner till, efter många år i ett större hus. Här bor både barnfamiljer och äldre, som alla söker det smidiga boendet med egen markkontakt och chans för gräset att killa dig under tårna. Själva huset är i strålande skick och det mesta har fått sig en översyn. Tre bra sovrum, stort vardagsrum och ett isolerat förråd i anslutning till huset. Stort inglasat uterum förlänger både sommaren och vardagsrummet en låååång bit.

Snabbfakta
Adress Birkedalsgatan 15
Område Mariebo
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 105 kvm
Tomtareal 370 kvm
Byggår 2001
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Kök och matplats

"Man kan inte säga annat än att arkitekten åstadkommit väldigt mycket funktion på ganska begränsad yta."

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 2

"Det är ganska blandat med barnfamiljer och äldre som bor här i kvarteren. Det är alltid någon hemma att leka med."

Klädkammare

Sovrum 3

Badrum och tvätt

"För att bo så nära stan har vi väldigt mycket skog inom räckhåll. Vattenledningsparken har hur mycket stig som helst att upptäcka - med eller utan löparskor."

Duschrum

Isolerat förråd

Altan

"I ett kedjehus bor man ju ganska nära grannarna, men jag tycker vi har mindre insyn här än i många nybyggda villakvarter."

Uterum

Baksidan

Garage

Garaget ligger vägg i vägg med köket, utan direktingång i huset. Här ryms en bil enkelt om du inte har problem med att du samlar på dig allt för mycket prylar, vilket är väldigt sällsynt dessa dagar. Tänk om man gjorde lika fint för bilen som många gör i sin klädkammare. A "walk-in-garage", med lila sammetsmatta och guldtapeter. Allt är möjligt. Smart loftbygge gör att man kan förvara prylar "en våning upp".

Mäklaren informerar
Trädelen av fasaden målades om 2006. Södra putsfasaden ommålad 2011.
Hela huset, förutom det isolerade förrådsrummet, har vattenburen golvvärme som värms via frånluftsvärmepumpen i badrummet. Denna pump fick ny cirkulationspump 2008 och ny kompressor 2010 (Perssons Rör AB).
Köket ombyggt och delvis utbytt (2009). Jobbet gjort via Asplunds Bygg AB.
Carport ombyggd till garage (2009). Jobbet gjort via Asplunds Bygg AB.
I garaget sitter motor och uppsamlare till en centraldammsugare som håller huset rent. I huset finns två uttag för slang.
Inredning av förrådsrum till varmförråd; isolerat, dubbelgips på väggarna, ny el, nytt fönster, nya golv etc (2009). Allting gjort av Asplunds Bygg AB.
Altandäcket lades om 2011.
Nytt tak på uterummet (2012) och delvis större glaspartier (2013).
Frys (2011) och tvättmaskin (2013). Resterande vitvaror och maskiner är från 2001.
I årsavgiften till samfälligheten (2.500 kr/år) ingår ComHem kabel-TV, snörröjning, sopning och skötsel av samfällighetens gator samt ett gemensamt förråd med trädgårdsutrustning.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Birkedalsgatan 15
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1-plansvilla
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
105 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 370 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA