Bergsgatan 38, nio rum och kök

Upptrappad hemlängtan

Det här känns mer som ett personligt möte. När detaljer och proportioner är så långt bort från standard blir man nästan rörd. De första trevande stegen uppför trappan känns nästan heliga. Kanske har det med att ljuset här i trapphallen faller in högt som i en kyrka. Ledstänger i teak, trappsteg i ljus kalksten och detaljer i mässing är hur modernt som helst, fast nästan 50 år gamla. Tidlös kvalitet hittar plötsligt sin rätta dimension. Trappan har inte mindre än fem avsatser, från botten till toppen. De fina detaljerna fortsätter i de stora sällskapsytorna, med höjd i taket och djupa fönsterbänkar i travertin. En vacker spis omgärdas av en svävande bänk i handslaget tegel. Arkitektens danska påbrå är tydligt. Villan slickar berget på baksidan, och har ingen jättestor egen trädgård, men kompenserar med ett pampigt läge precis i södra änden av Huskvarnas stadspark, där ekarna står värdigt på rad. Självklart ser du Vättern både här och där från de olika våningsplanen. Lägg till en fräsch uthyrningsdel i källarplan och solceller på taket, så blir det ett både ekologiskt och ekonomiskt boende dessutom.

Snabbfakta
Adress Bergsgatan 38
Område Huskvarna
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 278 + 108 kvm
Tomtareal 723 kvm
Byggår 1961
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uteplats i söder

Hall

"Det är ett speciellt hus, och vi har aktat oss för att förändra för mycket. Det har sin egen själ. Man har det bara till låns, nu är det nästa ägare som ärver ansvaret."

Trapphus

Hall på ovanvåning

Vardagsrum

Matsal

"Det här är verkligen ett hus där man kan dra ihop hela tjocka släkten, alla får plats. Det är oftast här vi varit på jularna."

Kök

Kontor - herrum - bibliotek

Allrum övre plan

Balkong i väster

"Ytorna, ljuset, ekarna och husets funktion gör att det känns väldigt rofyllt att komma hem. Och man stannar gärna hemma."

Badrum övre plan

Sovrum 1

Duschrum övre plan

Sovrum 2

"Vi tycker det är en skön mix av stad, park och den vilda naturen som verkligen tränger sig på, i och med berget som ligger så tätt på."

Sovrum 3

Gäst-WC

Sovrum 4

Källarplanet

Varje våning har en funktion i helheten här. Och trappan binder ihop bottenplanet med resten av huset. Det är inte bara skor och ytterkläder som får kliva ner ett halvplan från entrén, utan även gäster som behöver pudra näsan hittar en liten toalett här nere. Denna är helt i original men står sig än i dag. Gamla garaget har gjorts om till kök och det finns fina möjligheter att hyra ut en studentlägenhet. Övriga förvaringsutrymmen är det gott om.

Sovrum 5

Antingen ett sovrum, ett gästrum eller så nyttjar ni detta som uthyrningsdel för att hjälpa en student på traven. Bestäm ni.

Duschrum i källarplan

Nyrenoverat bad med tvättstuga, är gjort på senare år. Så man kan välja att sköta tvätten antingen här nere i källaren, eller uppe i badrummet på översta plan.

WC i källaren

Ytterligare en separat toalett finns i källarplan för eventuell hyresgäst att använda.

Kök och uthyrningsdel

Det gamla garaget in i huset har byggts igen och är i dag ett fullt fungerande kök med matplats, vilket ger möjlighet att hyra ut rum i källaren till exempelvis studenter. Här nere ligger både toalett och bad och tvättstuga på nära håll, så det blir ganska avskilt från resten av huset. Egen ingång utifrån gör att man inte stör varandra.

Omgivningen

Trädgården är inte överdrivet stor. Du kommer inte sakna gröna ytor direkt, men du slipper sköta dem. Du har en "egen" park som kommunen klipper och ansar. Lekpark på ropavstånd och en nyanlagd grillplats på vägen upp bakom huset. Därifrån börjar hela det stora stigsystemet som generationer orienterare spårat upp runt omkring IKHP-stugan ytterligare en bit upp på berget. Alltså ett hus med naturbegåvning också.

Mäklaren informerar
Bostaden har varit i samma familjs ägo sedan mitten av 90-talet och har sedan dess genomgått mycket omfattande renoveringar, ombyggnationer och moderniseringar. Nedan följer lite djupare information.
Hela ovanvåningen totalrenoverades 1996-1997 via fackmän. Hela elsystemet byttes ut, samtliga fönster och balkongdörrar byttes, ytskikt renoverades och väggar flyttades för att justera den gamla originalplanlösningen. Även taket lades om 1996. All VVS byttes ut 1996 via Knut Svensson Rör AB. Även i de två nedre planen är den absoluta merparten av all el utbytt och uppgraderad.
Stora badrummet på ovanvåningen renoverades och byggdes om 2004-2005 via Björn Fagerström Bygg AB.
Duschrummet på samma plan renoverades 2008 via YIT AB.
Uppvärmningen av huset sker via ett mycket modernt och kraftfullt system där en bergvärmepump (IVT Greenline HT Plus E14M) på 14 kW samspelar med en solfångaranläggning från Intelli Heat i Kaxholmen. Dessa två är parallellkopplade och det är här förklaringen till den låga energiförbrukningen ligger. Båda dessa två anläggningar installerades 2008. Till dessa är en ackumulatortank om 750 liter kopplad vilket borgar för en rejäl varmvattenreserv.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Bergsgatan 38
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plansvilla med källare
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
278 + 108 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 723 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA