Barnarpsgatan 90, tre rum och kök

Pedantens 10-poängare

På bild är det svårt att skilja en perfekt renovering från den fulländade. I detta fall rör det sig om det sistnämnda. Här har inte den minsta detalj lämnats åt slumpen. Ingen snabbfix bara för att sälja. Utan yrkesmannens hyllning till sig själv och sin familj, att bo och leva i under många år. Och det betalar sig med tio poäng i alla bedömningskategorier: teknik, stil och genomförande.

Tak, väggar, golv, lister, belysning - allt har fått en magisk handpåläggning. På pappret var detta från början en ganska tillknäppt 3:a, men är numera en väldigt öppen historia, då ett redan stort vardagsrum fått en naturlig förlängning in i matsalen, med bara en låg förvaringsbänk som avdelare. Sen har väggen till köket också fått ge vika för en ännu större offentlig sektor.

Ja, köket ja, det skulle kunna bli ett helt eget prospekt, men vi nöjer oss med att säga att det är lika platsbyggt som handbyggt av en Bankerydssnickare, med bland annat fyra lådor på höjden i underskåpen. Det stora överskåpet är i ett enda stycke med luft runt om på alla sidor, och med en luckstängning du nog aldrig sett maken till, liksom i sorteringslådan. Överallt nya eller nyslipade golv in i minsta vrå, även i de två skjutdörrsgarderoberna. Läggs ribban högt, kommer man högre - här har du beviset.

Snabbfakta
Adress Barnarpsgatan 90
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 79,5 kvm
Vån & Hiss 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 2797 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

"Jag började renovera så fort jag flyttade in, nu har vi bott här i fem år. Det är lätt att trivas med läget."

Matsal - Sovrum

Vardagsrum

"Egentligen är det synd att flytta nu när det börjar hända en del med nya Munksjöområdet."

Balkong i väster

Sängkammare

"Trots många investeringar i fastigheten, har vi kunnat behålla de låga avgifterna."

Duschrum

"Hela huset är väl rustat med nya fönster, ny puts, ny tvättstuga och nya täta säkerhetsdörrar bland annat."

Gemensamma utrymmen

Mer förvaring om det behövs hittar du både på vinden och i källaren, där du även hittar husets nyrenoverade tvättstuga med allt du behöver där. Men vill du ha lakanen frasigt torra, hänger du dem i det separata torkrummet, lika nyrenoverat det. Cykelrum och en hel del andra skrymslen hittar du också här nere.

Huset

Granne med Munksjöstaden

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare köpte bostaden 2011, och nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och åtgärder som gjorts sedan dess.
All el i hela lägenheten är nydragen och jordad samt kopplad mot jordfelsbrytare och automatsäkringar. I samband med denna översyn av elsystemet så installerades även ett flertal nya uttag, och taket i hela bostaden (förutom i badrummet) sänktes och spotlights installerades. Nya eluttag för takhängd belysning finns vid alla fönster, smidigt vid jultider då julbelysningen har sin naturliga plats och anslutning. Ett nytt TV-uttag är även indraget i stora sovrummet, och rör är draget i vardagsrummet om man vill installera ett surroundsystem i anslutning till TV:n.
Köket är specialbyggt och platsbyggt via JS Snickerier AB i Habo 2012. Samtliga vitvaror byttes även de 2012: Induktionshäll (Whirlpool), varmluftsugn (Samsung), inbyggnadsmicro (Samsung), spisfläkt (Thermex), inbyggd diskmaskin med elektronisk vattenavstängning(Bosch) samt frostfri kyl/frys (Samsung). Överskåpet och diskmaskinsskåpet har elektronisk öppning/stängning, ett lätt tryck med handen eller foten och luckan öppnar eller stänger sig.
Badrummet totalrenoverades 2011 av NCC, kvitton och våtrumsintyg från denna renovering finns.
Samtliga listverk i ek är nya, och alla dörrfoder är ommålade i helvitt (S0500). Alla innerdörrar är massiva trädörrar lackerade i helvitt (S0500).
I passagen mellan hall/sovrum har en gammal platsbyggd garderob rivits och gett rum för en ny skjutdörrsgarderob med inredning från ELFA. I detta utrymme ligger ny tvåstavsparkett i ek, precis som i kök, matsal och sovrum. I vardagsrummet har den gamla fiskbensparketten slipats, grundoljats och sedan hårdvaxoljats.
Huset är påkopplat via ComHem som levererar kabel-TV, bredband löses enklast via eget abonnemang på telefonjacket ( ADSL).
Vid försäljningen så ingår följande (om köparen så önskar): Inredning i skjutdörrsgarderober, väggmonterad och platsbyggd TV-möbel i vardagsrummet, inredning i förråd/klädkammare, väggmonterade krokar i hallen samt vita lamellgardiner i vardagsrummet.
Till bostaden följer två stycken förråd. Ett i källaren om cirka 3 kvadratmeter och ett på vinden om cirka 8 kvadratmeter.
Som boende i föreningen hjälps man åt med att hålla trapphuset rent, och det finns ett rullande schema där man har ansvaret för detta ungefär var åttonde vecka. Föreningen bruakr även ha gemensamt vår- och höststäd där man hjälps åt att kolla över gården och parkeringarna, samt röja undan skräp som samlats i källare och på vinden.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Barnarpsgatan 90
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
2 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
79,5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Månadsavgift
2.797 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
3.000 kr/år
Specifikation Drift
El: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 3.000 kr/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA