Bäckgatan 2, fyra rum och kök

50-talare med raka rör

Nästan längst ut på Torpa, mitt bland de gamla trähusen från förra sekelskiftet, hittar du denna ungdom i sammanhanget. En liten förening med bara fyra medlemmar, men med två extra uthyrningslägenheter som ger en stabil ekonomi och utrymme för löpande klokt underhåll. Egentligen två huskroppar som spegelvänts och med vackert handslaget tegel åt varsitt håll. Lägenheten ligger bara en halvtrappa upp, så villakänslan är högst påtaglig, med fruktträden dignande i grannträdgårdarna. Fem minuter bort har du Friaredalen med både aktivitet och lugn. Stadsparkens djur, natur och kultur har du inom räckhåll på tio minuter. Hela det lilla centrumet står till buds, med fiskar´n, fruktaffären och frisören och en hel del annat matnyttigt. Egentligen behöver du aldrig lämna Torpa någonsin - varför skulle man?

Snabbfakta
Adress Bäckgatan 2
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Boyta 99 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 2600 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Kök

"Köket är superergonomiskt med så mycket förvaring och bänkskivor på en lättjobbad yta."

Vardagsrum

"Vi flyttade hit från det mer tättbefolkade Torpa, och det kändes som en annan värld här. Trots att det bara är tre kvarter bort"

Sovrum 1 - Matsal

Hall

"Vi har flyttat lite på en del väggar, men så diskret som möjligt för att inte förstöra känslan."

Sovrum 2

"Dom enda bilarna som kör här i kvarteret är bilskolorna, och det främst dagtid."

Sovrum 3

Badrum

"I kryddlandet nedanför balkongen hittar du myntan till sommardrinken."

Balkong

"Vi har det mysigt i föreningen och alla hjälper till efter tid och förmåga. Vi byggde den nya uteplatsen som alla nyttjar tillsammans."

Trädgård - Uteplats

Föreningens fastighet

"Det känns som ett idylliskt litet samhälle på landet, ibland undrar man om världen stannat."
Mäklaren informerar
- Härlig rymlig lägenhet med ett underbart ljusflöde under hela dagen. Morgonens allra första solsstrålar får dock vänta till 10-tiden innan de letar sig in i sovrummen och vardagsrummet mot husets baksida. Resten av dagen ger solen ljus in i lägenheten ända fram till ca 20:30! Balkongen som är vänd mot söder har sol en stor del av dagen. Och om inte det räcker så har den gemensamma helt nya uteplatsen i trädgården sol hela, hela dagen!
- Flera stora renoveringar har gjorts i lägenheten;
- Köket totalrenoverades ända inpå stommen 2013 och fick då en helt ny planlösning med ett stort och mycket funktionellt arbetskök med massor av förvaring och arbetsytor! Super! Maskinerna som finns i köket är en induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin och helintegrerad kyl och frys och en fin vägghängda rostfria fläkt. Dessutom finns fast moterad belysning från exklusiva Jielde över arbetsbänken! Tjusigt!
- Hela lägenheten totalrenoverades under 2012 avseende ytskikt och el. Samtliga vackra ekstavparketter slipades och oljevaxades för att framhäva det vackra träet. Alla väggar och tak målades. Samtidigt gjordes även samtlig el om till ny jordad el.
- Under 2014 har gamla garderobsytor byggts om till en ny trevlig walk-in-closet, eller kapprum om man vill. Badrummet har också fått en ny kommod med handfat.
- Till lägenheten finns två lägenhetsförråd samt ett matkällarförråd.
- Köparen av denna lägenhet kommer att kunna få tillgång till eget garage i fastigheten! Månadskostnad endast 250 kr!
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Bäckgatan 2
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1955
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
99 kvm (säljarens information)
Energideklaration
152 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.600 kr/mån inkl värme och vatten
Specifikation Drift
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till ca 180 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Mitten dec eller enl ö.k.
KARTA