Åsenvägen 6, två rum och kök

Grönskönt på Bäckalyckans kant

Ett stenkast från city och tre trappor upp. Här har du ditt bo i trädtoppshöjd, utan insyn från andra än blåmes och trast. En dagsljuslya med fönster i nästan varje väderstreck, renoverad från taklist till golvsockel och allt däremellan. Även golven är nya, med ljus klinker i hall och badrum och dovt trä i resten av hemmet. Kök och badrum är också nytt, med ljusa materialval och smart planering.
Genomtänkt med harmoni och värme som ledord, ett hem som är skönt att landa i om vi får citera dem som skapat det.

En liten extra pärla är förstås den inglasade balkongen, med pardörrar i glas från vardagsrummet. Här kan du frukostnjuta i bara pyjamasen utan att någon ser dig. Solen når dig från morgon till kväll och du väljer själv om du vill ha glaspartierna öppna eller ej. Kom bara ihåg solskyddsfaktorn om du sitter länge i vårsolen!

Snabbfakta
Adress Åsenvägen 6
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Boyta 69,5 kvm
Vån & Hiss 3 av 9 (Hiss finns)
Avgift 4046 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i morgon


Visning 21 oktober kl. 16:00- 17:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 22 oktober kl. 12:00- 13:00
Öppen lunchvisning. Välkommen!


Intresseanmälan
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall med klädkammare

"Det är skönt att kunna hänga undan alla ytterkläder i klädkammaren när man stiger innanför dörren."

Kök

"När vi byggde igen öppningen mellan kök och sovrum blev köket mycket lättare att planera och utnyttja. Vi är jättenöjda med resultatet."

Badrum

"Badrummet är nog vårt favoritrum faktiskt. Så varmt och mysigt."

Vardagsrum

"Det är ju här man är mest, då är det är härligt med dagsljus hela dagen."

Balkong

"Här har vi suttit många långa frukostar. Det är så mysigt!"

Sovrum

Föreningens gård

"Gården är alltid superbra skött, med gräsklippning, rensade rabatter och skottning. Man blir imponerad."

Föreningen

Omgivning

"Det känns som att alla vill bo på Torpa, men de fattar inte att det är ännu bättre här. Lika nära stan, men lugnare och grönare."
Mäklaren informerar
Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt separat kösystem. Det finns i dagsläget inga lediga carportplatser, men parkeringsplats kommer högst sannolikt finnas att tillgå (kontroll med föreningen 21/9 2018). Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån.
En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar och lämpar sig utmärkt för sällskap om ca 30 personer. Hyran för lokalen är 500 kr/dygn. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster för 200 kr/dygn.
Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
Köket totalrenoverades 2017. Vitvarorna installerades i samband med kökets färdigställande. Spishällen har induktionsfunktion.
Badrummet renoverades även det 2017. Vitvarorna som är installerade här är tvättmaskin och torktumlare från Cylinda.
Under 2017 byttes även golven ut, nya innedörrar monterades och väggarna och listerna målades.
Till lägenheten hör två förråd som båda är belägna i husets källare. Ett av förråden är ett ordinärt lägenhetsförråd och ett av dem är ett kylt matförråd. Källaren nås enkelt med hjälp av hissen.
I husets entréplan finns en ljus och fräsch tvättstuga med effektiva maskiner.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Åsenvägen 6
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1990-1991
Våningsplan
3 av 9 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
69,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.046 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel uppgår till cirka 260 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1/2 eller enl. ök.
FÖRENING
Förening
Brf Tändstickan

Info: Bostadsrättsföreningen Tändstickan äger fastigheten Peru 1 som består av 6 huskroppar med totalt 114 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger även Villa Torp, som sannolikt ursprungligen är ett äldre bostadshus byggt kring 1900-talets begynnelse, men som idag hyrs ut för förskoleverksamhet. På fastigheten finns utöver fina gräsytor med planteringar och träd, även parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare, carportbyggnader, gemensam biltvätthall och cykelförråd.

Fastigheten, som bebyggdes 1990-1991 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Under de senare åren har föreningen låtit utföra en ordentlig genomgång av byggnadernas ventilationssystem. 2014 utfördes markarbeten med byte av en del marksten samt nyplantering i föreningens rabatter. 2015 fortsatte förbättring av planteringarna och man utförde också en del målningsarbeten på balkonger och på Villa Torp. En del snickeri- och målningsarbeten har också utförts på cykelförråden samt något inköp av nya maskiner till tvättstugor. Föreningen följer en underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är fortsatt byte av diverse allmänna armaturer samt förnyelse av lekplatsen som delas med grannföreningen.

Föreningen har en stabil ekonomi, där lokalhyror och hyror för parkeringsplatser ger extra intäkter. Villa Torp är idag uthyrd till föräldrakooperativet Igelkotten som driver förskoleverksamhet i byggnaden. Föreningens senaste avgiftshöjning gjordes 2013 då avgifterna höjdes med 2%. Det finns idag inga beslut från föreningen gällande justering av månadsavgifterna inför 2019 (kontroll med föreningen 21/9 2018), utan de ser en stabil ekonomi också framöver.

HSB sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. HSB ansvarar således för bl a trappstädning samt skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och föreningen betalar dessutom samtliga medlemmars bostadsrättstillägg.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler och grillplats som fritt nyttjas av medlemmarna.

Gemensamma tvättstugor finns i entréplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade och eftersom många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid.

I husens källarplan finns generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd samt även ett skafferiförråd i mekaniskt kylda ytor.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt separat kösystem. Det finns i dagsläget inga lediga carportplatser, men parkeringsplats kommer högst sannolikt finnas att tillgå (kontroll med föreningen 21/9 2018). Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån. Elstolpe finns för motorvärmare. På fastigheten finns även en biltvätthall som föreningens medlemmar får nyttja.

En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar och lämpar sig utmärkt för sällskap om ca 30 personer. I lokalen finns kök samt bord, stolar och soffgrupp. Hyran för lokalen är 500 kr/dygn. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster för 200 kr/dygn.

Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk
Andel i föreningen
0,72261 %
Andel av årsavgift
0,72261 %
Lägenhetsnummer
08-2063-1-54-2
DOKUMENT
KARTA