Åsenvägen 2, tre rum och kök

Grönskönt på Bäckalyckans kant

Inte bara en stor fyllig balkong med inglasning, utan halva vardagsrummet känns som en luftig glasveranda med hela hörnet mot stadsparkens grönska. Fjärde våningen räcker för att komma åt grönskan med blicken i alla rummen. Ett vuxet boende med både stor sängkammare, litet gästrum och två toaletter. Både badrum och kök klassiskt renoverat och pedantiskt i skick och fason. Men bäst av allt, samma nya ekparkett i hela lägenheten, även i den stora klädkammaren.

Detta är så nära stan du kan bo, men ändå ha lugna Bäckalyckan som adress. På knappa tio minuter släntrar du ner till Västra torget nästa lördag och får med dig såväl en laxsida, som snittblommor och närodlade primörer hem. Behöver du något från Coop är det ännu närmare. Vardagslyx i sin bästa form. Är du promenad- och joggingbenägen så blir det inte lätt att välja rutt… Stadsparken, Vattenledningsparken, Friaredalen, Munksjön, Vätterstranden.. Du har lika nära till allt.

Snabbfakta
Adress Åsenvägen 2
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 88 kvm
Vån & Hiss 4 av 9 (Hiss finns)
Avgift 5094 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

4 dagar


Visning 27 januari kl. 13:00 - 14:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 28 januari kl. 17:30 - 18:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Vänta till våren när det lövas i grönt, för att inte tala om hösten när allt vänds till gult och rött i stället."

Matplats

Inglasad balkong

"Om det blir lite kyligare mot kvällen drar du bara för inglasningen igen och sitter kvar och struntar i svt:s Aktuellt."

Kök

"Blomsterrabatten är städsegrön året runt i köket och är signerad vår svensk-österrikiske nationalikon Josef Frank."

Sovrum 1

"Med parfönstret smalt på glänt i sängkammaren kommer du höra fåglarna kvittra i det stora gårdsträdet som dessutom blir en fin grön fondtapet när löven behagar."

Klädkammare

Sovrum 2

"Så här blir resultatet när arkitekterna får sin vilja igenom, framför den strikt standardmässiga lösningen."

Badrum

"Välkommet i vardagslogistiken, att ha två toaletter till hands. Även om ni bra är två i hushållet; nödläge kan uppstå även då."

Gästtoalett

Föreningen

"Det här är så lugnt och grönt det kan bli mitt i stan. Till centrum går du på tio minuter och till Västra torget på fem."

Huset

Omgivningarna

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanställning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket renoverades under 2013 av nuvarande ägare och kommer från IKEA. Den maskinella utrustningen består av följande; kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Samtliga vitvaror i köket är av märket Whirlpool förutom fläkten som är av märket Franke.
Ett valv delade tidigare av hall och vardagsrum men nuvarande ägare valde att ta ner det under 2013. I samband med detta lades ett nytt ekparkettgolv i hela lägenheten som matchar med golvet i vardagsrummet.
Badrummet renoverades av förgående ägare och arbetet utfördes av BPA Bygg (Bravida). I badrummet står en kombinerad tvättmaskin av märket Hotpoint Ariston.
Solens första strålar träffar köksfönstren och den inglasade balkongen tidigt på förmiddag. Under sommaren har man sol från morgon till kväll, men under vinterhalvåret skymmer huset framför (Åsenvägen 4) mitt på dagen. Eftermiddagssolen har man oavsett årstid.
Två förråd hör till lägenheten, en större och en matkällare.
Föreningen erbjuder två parkeringsalternativ för sina medlemmar; p-plats för 100 kr/mån och carport för 225 kr/mån. Till dessa gäller separat kösystem (kontrollerat med föreningen 2018-12-04).
Styrelsen har bestämt att låta månadsavgifterna vara oförändrade (kontrollerat med föreningen för 2019 2018-12-04).
Visa mer
BOSTAD
Adress
Åsenvägen 2
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Våningsplan
4 av 9 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
88 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.094 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Nuvarande säljare, bestående av två vuxna personer har haft följande kostnader: cirka 250 kr/mån för hushållsel och cirka 100 kr/mån för hemförsäkring.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Förening
Brf Tändstickan

Info: Bostadsrättsföreningen Tändstickan äger fastigheten Peru 1 som består av 6 huskroppar med totalt 114 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger även Villa Torp, som sannolikt ursprungligen är ett äldre bostadshus byggt kring 1900-talets begynnelse, men som idag hyrs ut för förskoleverksamhet. På fastigheten finns utöver fina gräsytor med planteringar och träd, även parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare, carportbyggnader, gemensam biltvätthall och cykelförråd.

Fastigheten, som bebyggdes 1990-1991 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Under de senare åren har föreningen låtit utföra en ordentlig genomgång av byggnadernas ventilationssystem. 2014 utfördes markarbeten med byte av en del marksten samt nyplantering i föreningens rabatter. 2015 fortsatte förbättring av planteringarna och man utförde också en del målningsarbeten på balkonger och på Villa Torp. En del snickeri- och målningsarbeten har också utförts på cykelförråden samt något inköp av nya maskiner till tvättstugor. Föreningen följer en underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är fortsatt byte av diverse allmänna armaturer samt förnyelse av lekplatsen som delas med grannföreningen.

Föreningen har en stabil ekonomi, där lokalhyror och hyror för parkeringsplatser ger extra intäkter. Villa Torp är idag uthyrd till föräldrakooperativet Igelkotten som driver förskoleverksamhet i byggnaden. Det finns idag inga beslut från föreningen gällande justering av månadsavgifterna inför 2019 (kontrollerat med föreningen 2018-12-04), utan de ser en stabil ekonomi också framöver.

HSB sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. HSB ansvarar således för bl a trappstädning samt skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och föreningen betalar dessutom samtliga medlemmars bostadsrättstillägg.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler och grillplats som fritt nyttjas av medlemmarna.

Gemensamma tvättstugor finns i entréplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade och eftersom många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid.

I husens källarplan finns generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd samt även ett skafferiförråd i mekaniskt kylda ytor.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt separat kösystem. Det finns i dagsläget inga lediga carportplatser, men parkeringsplats kommer högst sannolikt finnas att tillgå (kontrollerat med föreningen 2018-12-04). Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån. Elstolpe finns för motorvärmare. På fastigheten finns även en biltvätthall som föreningens medlemmar får nyttja.

En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar och lämpar sig utmärkt för sällskap om ca 30 personer. I lokalen finns kök samt bord, stolar och soffgrupp. Hyran för lokalen är 500 kr/dygn. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster för 200 kr/dygn.

Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Andel i föreningen
0,91143 %
Andel av årsavgift
0,91143 %
Lägenhetsnummer
08-2063-1-11-5
Reparationsfond
44 kr
DOKUMENT
KARTA