Åsenvägen 10A, tre rum och kök

Blickfångad stadspark

En HSB-förening innebär alltid välkomnande omtänksamhet och service utöver det vanliga. Vad sägs om både gästrum, festlokal, parkliknande gård och tvätthall för medlemmarnas bilar. Denna trea är även i sig mer än välkomnande, inte bara i planlösningen så fort du stiger in i hallen. Här far blicken rätt igenom vardagsrummet i en fin siktlinje genom ett av fönstren mot väster och vidare upp mot stadsparksberget.

Husen i föreningen stod klara här 1990 till 1991 och är i bra skick, med fint uppvuxna planteringar och rabatter. Lägenheten har kvar sina ytskikt sedan byggåret, men har under senare år "finputsats" lite här och lite där.

För den maniske soldyrkaren är kanske balkongens väderstäckta söderplacering det mest intressanta. Solen är skönt efterhängsen från mitten av förmiddagen, tills Stadsparksberget skymmer sista kvällsstrålarna. Som tomatplantage är den heller inte så dum; här får grönsakerna den sol de behöver för att rodna och sötna.

Snabbfakta
Adress Åsenvägen 10A
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Boyta 91,5 kvm
Vån & Hiss 4 av 6 (Hiss finns)
Avgift 5194 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.500.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i dag


Visning 23 oktober kl. 16:30- 17:30
Öppen visning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Caroline Andersson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 85
caroline@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Att komma hem och sätta sig på balkongen och filosofera kan lätt bli en skön vana."

Balkong

"Soltimmarna är absolut tillräckliga för balkongodlade tomater, paprikor och gurkor. Men glöm inte att vattna."

Sovrum 1

Klädkammare - Mindre rum

Sovrum 2

"Det är bra med en förening där så många engagerar sig i både smått och stort."

Kök

Badrum

Föreningens gård

"Källarförråden är väl tilltagna, med många extra utrymmen, bland annat en matkällare till varje lägenhet."

Föreningen

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt lägenheten sedan byggnationen 1990. Ett gott betyg med andra ord för detta boende med gavelläge, generösa ytor, vackert ljus och stora fönsterpartier i kök och vardagsrum.
Stora delar av bostaden målades om så sent som 2017 (väggar och tak), och under tidigare år har man även tapetserat om i vissa rum samt lagt in nytt golv i sovrum. I köket finns ugn (2012), fläkt (original) samt kyl och frys (original).
Till bostaden hör två förråd. Ett rymligt källarförråd om cirka 12 kvm, med hyllor som lämnas kvar till nästa ägare. Det finns även ett skafferiförråd i mekaniskt kylda ytor, även detta beläget i källaren. Gemensamma cykelförråd finns också på fastigheten.
Gemensamma välutrustade tvättstugor finns i entréplan i varje huskropp. Då många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid. Och apropå tvätt - föreningen har även en tvätthall för bilar.
Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt kösystem. Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån. I dagsläget är det sannolikt att en ledig parkeringsplats finns att tillgå för ny ägare.
De välskötta gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler som fritt nyttjas av medlemmarna.
En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar. I lokalen finns kök samt bord, stolar och soffgrupp. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster.
Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Åsenvägen 10A
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Bostadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1990-1991
Våningsplan
4 av 6 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
91,5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.194 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.500.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägares månadskostnad för hushållsel har varit cirka 190 kr (årsförbrukning cirka 1 900 kWh). Hemförsäkring bekostas av varje medlem, medan föreningen bjuder på bostadsrättstillägget.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Tändstickan

Info: Bostadsrättsföreningen Tändstickan äger fastigheten Peru 1 som består av 6 huskroppar med totalt 114 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger även Villa Torp, som sannolikt ursprungligen är ett äldre bostadshus byggt kring 1900-talets begynnelse, men som idag hyrs ut för förskoleverksamhet. På fastigheten finns utöver fina gräsytor med planteringar och träd, även parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare, carportbyggnader, gemensam biltvätthall och cykelförråd.

Fastigheten, som bebyggdes 1990-1991 har inga större renoveringsbehov, utan underhålls löpande i samförstånd mellan föreningen och rekommendationer från den tekniska förvaltaren. Under de senare åren har föreningen låtit utföra en ordentlig genomgång av byggnadernas ventilationssystem. 2014 utfördes markarbeten med byte av en del marksten samt nyplantering i föreningens rabatter. 2015 fortsatte förbättring av planteringarna och man utförde också en del målningsarbeten på balkonger och på Villa Torp. Under det senaste året har trapphusen på Åsenvägen 10 A och B målats och fått nya belysningsarmaturer. Nya belysningar har även monterats på stolpar utomhus. En del snickeri- och målningsarbeten har också utförts på cykelförråden samt något inköp av nya maskiner till tvättstugor. Föreningen följer en underhållsplan, och det som står på tur de kommande åren är fortsatt byte av diverse allmänna armaturer samt förnyelse av lekplatsen som delas med grannföreningen. Under hösten 2017 kommer det monteras givare för innetemperatur i lägenheterna.

Föreningen har en stabil ekonomi, där lokalhyror och hyror för parkeringsplatser ger extra intäkter. Villa Torp är idag uthyrd till föräldrakooperativet Igelkotten som driver förskoleverksamhet i byggnaden. Föreningens senaste avgiftshöjning gjordes 2013 då avgifterna höjdes med 2%. Det finns idag inga beslut från föreningen gällande justering av månadsavgifterna inför 2018 (kontroll med föreningen 11/10 2017), utan de ser en stabil ekonomi också framöver.

HSB sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. HSB ansvarar således för bl a trappstädning samt skötsel av gemensamma utrymmen och utomhusmiljöer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och föreningen betalar dessutom samtliga medlemmars bostadsrättstillägg.

Gårdsmiljöerna är under sommartid enkelt möblerade med sittmöbler och grillplats som fritt nyttjas av medlemmarna.

Gemensamma tvättstugor finns i entréplan i varje huskropp. Tvättstugorna är väl utrustade och eftersom många av bostäderna i föreningen har egen tvättmaskin är det relativt lätt att få tvättid.

I husens källarplan finns generösa förrådsytor, där varje lägenhet har ett väl tilltaget traditionellt förråd samt även ett skafferiförråd i mekaniskt kylda ytor.

Parkeringsplatserna i föreningen fördelas enligt separat kösystem. Det finns i dagsläget inga lediga carportplatser, men parkeringsplats kommer högst sannolikt finnas att tillgå (kontroll med föreningen 11/10 2017). Hyra för egen parkeringsplats är 100 kr/mån, för egen plats i carport är hyran 225 kr/mån. Elstolpe finns för motorvärmare. På fastigheten finns även en biltvätthall som föreningens medlemmar får nyttja.

En festlokal belägen i Villa Torp kan hyras av föreningens medlemmar och lämpar sig utmärkt för sällskap om ca 30 personer. I lokalen finns kök samt bord, stolar och soffgrupp. Hyran för lokalen är 500 kr/dygn. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till sina gäster för 200 kr/dygn.

Com Hem levererar bredband, tv-kanaler samt telefonitjänster till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften. Ytterligare tjänster beställs direkt från Com Hem.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk
Andel i föreningen
0,92916 %
Andel av årsavgift
0,92916 %
Lägenhetsnummer
8-2063-1-93-1
DOKUMENT
KARTA