Åsenvägen 107, fem rum och kök

Bombsäker husdröm

Längst upp på Mariebo där skogen och ängarna tar vid, lämnar du staden bakom dig och kan dra i den mentala handbromsen och sakta in. Ett ganska ordinärt 1½-planshus från början av 1980-talet som dock är i ett extraordinärt fint skick. Mycket kloka renoveringar har inte bara uppdaterat, utan också gjort det väldigt elegant och enhetligt. Samma ekparkett letar sig in och ut i alla olika rum på bägge våningsplanen. Och båda badrummen är renoverade med exakt samma kakel och klinker, som sätter bäst-före-datumet långt in i framtiden.

Uteplatserna vädersträcker sig i två riktningar så du behöver inte avstå morgon- eller kvällssol. Det inglasade uterummet på baksidan konserverar sommarlovskänslan långt in på höstkanten, och väcks till liv även en solblid dag i början november. Tomten på baksidan är stor och helt plan och äppelträdet agerar gärna målstolpe om det ska liras boll. Sen finns det en extra ordinär detalj till. Huset har helt oförväntat hel källare som är byggd som ett fullfjädrat skyddsrum för ett antal boende i området. Men så länge kriget håller sig på bortaplan disponerar du källaren nästan som du vill.

Snabbfakta
Adress Åsenvägen 107
Område Mariebo
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 124 kvm
Tomtareal 795 kvm
Byggår 1983
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Vardagsrum

Kök

Matplats

"Vi har bytt alla innerdörrar också, till riktiga solida trädörrar istället för de som satt där innan."

Entré

Sovrum 1

Badrum 1

"Det vackraste trädet är nog ändå den vita magnolian, den är inte så stor än, men blommar vackert."

Tvättstuga

Allrum

"Barnen har tre lekparker att välja på, de slinker bara in mellan tomten och radhuset så är de där på någon minut bara."

Sovrum 2

Sovrum 3

Badrum 2

Uterum

"När vi har haft fest på vintern har vi suttit på glasverandan också, med takvärmen i gång."

Uteplats

Källare

Trädgård

Huset

"Vi har nära till två varma badsjöar, både Axamo och Västersjön; det gillar både vi och barnen."

Garage

Omgivning

Här uppe är det inget som hindrar dig från att ta cykeln och snabbt glida ut på riktiga landet, antingen rakt upp mot Axamo-badet där det nu byggts cykelväg hela vägen, eller söder ut mot flygplatsen och Sandseryds kyrka. Du bor dessutom på toppen av vattenledningsparken med ett antal kilometer stig för spännande promenader, löpning eller mtb-cykling. Isskulpturerna som bildas av vinterkylan i dammarna brukar locka många besökare.

Vill du vidare ut i världen så passerar faktiskt flygbussen till Axamo här intill, så det är bara att ta lokalbussen till Gran Canaria. Bussen ner till stan kanske är mer flitigt använd i vardagen, och den har du också nära. Med en el-cykel i hushållet, eller ambitiösa ben går det absolut att klara sig med en bil; det har nuvarande ägarfamilj gjort.

Det lantliga läget innebär också nära till hästhagen om du vill, och du kommer höra tuppen gala varje morgon när solen vaknar. Men det är en bit bort så du kommer nog inte störas av den. Du kanske ska skaffa en egen hönsgård?

Mäklaren informerar
Hus i fint skick som sedan 2011 har bebotts av nuvarande ägare. Under senare år har bostaden genomgått flera renoveringar och underhållsarbeten. Nedan nämns i stora drag de större arbeten som utförts.
2006 totalrenoverades köket.
Mellan 2006 - 2008 lades nya parkettgolv i hela huset.
Båda badrummen renoverades under 2010 då båda även fick vattenburen golvvärme. Samma år byttes entrédörrar och markiser.
2014 fick uppvärmningssystemet nytt liv med en helt ny frånluftsvärmepump från Nibe! Samtidigt totalrenoverades tvättstuga/groventré i samband med byte av värmepumpen. Samma år gicks även resten av huset över avseende vägg- och takmålning samt tapetsering. Utvändigt planterades ny häck på framsidan och dessutom fick garaget helt nytt tak!
Året därpå, 2015, byttes samtliga innerdörrar och utvändigt byggdes det stora soldäcket runt uterummet på husets baksida. Framsidan på huset fick nya entrétrappor.
I huset finns ett påkostat larm från Sector Alarm installerat vilket kan övertas av den blivande köparen.
Internetuppkoppling sker just nu via ADSL i huset. Fiberanslutning via Wetternet är beställd av nuvarande ägare för installation sommaren 2016. Säljarna står för kostnaden för installationen enligt beställningen från Wetternet.
Robotgräsklipparen, en Husqvarna Automower från 2012, som fixar trädgården ingår såklart också i köpet!
Och solen då? Jo, solen går upp och ger redan tidigt på morgonen skön sol på uteplatsen och baksidan av huset. Solen värmer sedan denna sida under hela dagen och en bit i tidig kväll. De sista solstålarna på kvällen tar man bäst tillvara i nedre delen av trädgården, eller med en kopp kaffe på entrétrappan.
Observera att ytan i källaren, ca 70 kvm, samt yta i garage med förråd, ca 35 kvm, är ytor utöver de 124 kvm som finns redovisade.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Åsenvägen 107
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
1½-plansvilla med källare
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
124 + 0 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 795 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
101 kWh/m2 och år
Tillträde
Ca 1 mars 2016
KARTA