Åbolidsringen 88, fem rum och kök

Parhus med synvilla

Huset ligger på en återvändsgata och du har en vändplan precis utanför. Är det någon gång man lugnt och tryggt kan låta barnen cykla, spela bandy eller åka skateboard på gatan är det här. Garaget kommer snabbt bli ett hobbyförråd för uteaktiviteter, var så säker. Huset ligger i sluttningen mitt i Åbolids villakvarter, med vidvinklad utsikt åt många håll över Vättern. Entréplanet från gatan har en stor hall och ett stort sovrum, men sen bär det av med halvtrappor både upp och ner till över- och undervåningen. Parhus är nästan alltid bra planerade. Nästan alltid ritade av arkitekter som tänkt till både en och två gånger innan han eller hon är nöjd med yteffektiviteten, funktionen och känslan. Och nästan alltid hittar man detaljer som utmanar standard och byggnorm. I det här fallet är det dubbla par med höga fönster som nästan känns som hämtade från byskolan på landet, fast i modern tappning. Ett enkelt grepp som fångar knippevis med ljus och storslagen utsikt.

Snabbfakta
Adress Åbolidsringen 88
Område Åbolid
Bostadstyp 2-plans parhus i etage
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 122 kvm
Tomtareal 310 kvm
Byggår 2000
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Uteplats på gaveln

Trädgård

"Får jag säga det själv, så tycker jag det är bästa läget, längts upp på en återvändsgata - det blir inte lugnare än så."

Hall

Sovrum 1

Kök

"Fina löpturer finns det hur många som helst, antingen utmed Vättern upp mot Strandängen, eller upp mot Järstorp; då är du riktigt på landet plötsligt."

Matplats

Balkong

Vardagsrum

"Uppe på den stora lekplatsen brukar det också spolas is varje vinter."

Duschrum och tvätt

Allrum i nedre plan

Badrum i nedre plan

"Jag har uppskattat att boendet är nästan lika smidigt som en lägenhet, gräset är klippt på fem minuter, mer är det inte."

Sovrum 2

Sovrum 3

Garage

Din närmsta granne på framsidan är ditt eget garage. Många har öppnat en separat dörr in i garaget från hallen, vilket kan vara praktiskt om man snabbare vill komma åt sina saker. Med praktiska förvaringslösningar utmed väggarna får du plats med massor av prylar. Om du låter bilen stå i det fria är förvaringspotentialen nästan oändlig.

Omgivningarna

Åbolid är ett område som började bebyggas direkt norr om Vätterslund och Bymarken under 1990-talet, och idag är området väl uppvuxet och med fin utsikt över hela södra Vätterbyggden från nästan alla tomter. Cykelvägen ner under Kortebovägen tar dig utmed Vätterstranden in till Jönköpings centrum på mindre än 10-15 minuter, parkerad och klar. Egen liten badstrand finns direkt nedanför Åbolid, med både brygga och badvik, vilket du nu föredrar.

Livsmedelsbutik finns precis granne med området och är perfekt när något fattas i hyllorna där hemma, eller om du får oväntat besök av ovanligt kaffekrävande fastrar och mostrar.

Skolor och dagis finns på nära håll uppe på Vätterslund och på Lerhagen. Cykelvägen till Talavids- och Junedalsskolan är trygg utan korsande stora vägar.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset i 11 år, nedan följer en kort sammanfattning av vad som gjorts under dennes innehavstid.
Ommålning av fasad (2006).
Plank och tak på uteplatsen (2007).
Byte av handfat och badrumsmöbler i båda badrummen (2009).
Installation av braskamin (2009).
Ommålning interiört av mellan- och ovanvåning (2010).
Tapetsering och ommålning i stora sovrummet nere (2014).
Ny tvättmaskin (ASKO, 2014)
Ombyggnad i köket med ny sektion skåp vid kyl och frys, samt byte av de samma (BOSCH 2014).
Huset är anslutet till Wetternets fiberoptiska bredband (100/100 Mbit/s). För mer information om exakt vilka kanalpaket och bredbandshastigheter som erbjuds, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Åbolidsringen 88
Område
Åbolid
Upplåtelseform
Friköpt
Bostadstyp
2-plans parhus i etage
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
122 + 0 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 310 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA